of 59318 LinkedIn

Brandon Pouw Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019!

Brandon Pouw Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019!
Bestuursacademie Nederland Reageer

Tijdens de verkiezingsavond van donderdag 17 januari 2019 is Brandon Pouw, Beleidsmedewerker Bestuurlijke Zaken bij de Provincie Zuid-Holland, verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019. De publieksprijs is gewonnen door Neeltje van der Heijden.

Drie jonge ondernemende ambtenaren namen het tegen elkaar op tijdens een spannende verkiezingsavond in de Prodentfabriek te Amersfoort. De finalisten werden voor ruim 250 aanwezigen op de proef gesteld door verschillende uitdagingen. Zo kregen ze complexe casussen voorgelegd, was er de ‘one minute of fame’ waar de verborgen talenten van de finalisten werden gepresenteerd én hielden de finalisten een individuele key note speech. 


De jury en winnaar

Door de jury, bestaande uit juryvoorzitter Marieke van Wallenburg (DG Overheidsorganisatie bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Jacco Vonhof (Voorzitter MKB Nederland), Emine Özyenici (Directeur Informatievoorziening, Ministerie van Veiligheid en Justitie en Overheidsmanager van het Jaar 2018), Steven Steenbergen (Directeur Bestuursacademie Nederland) en Tim Smit (voorzitter FUTUR) werd Brandon Pouw unaniem verkozen tot winnaar.

De jury was onder de indruk van het talent van de avond en gaf aan trots te zijn op deze toekomst van publiek Nederland. Bij haar beoordeling heeft de jury vooral naar haar gevoel geluisterd.
Brandon Pouw werd door van Wallenburg omschreven als ‘een verbinder pur sang’. De jury gaf aan dat hij in verbinding staat met zijn stakeholders, zijn organisatie (Provincie Zuid-Holland) en zichzelf. Daarnaast is Brandon een ondernemende ambtenaar, omdat hij anderen de ruimte geeft, inspeelt op behoeften in de samenleving en door te werken aan maatschappelijke innovatie. Hij is dan ook het toonbeeld van dé ondernemende jonge ambtenaar en mag zijn titel heel 2019 dragen. Voorzitter van FUTUR, Tim Smit geeft aan: “Brandon is een verbinder, mooi om te zien hoe deze jonge ambtenaar samen met partners werkt aan oplossingen voor complexe vraagstukken.” 

Brandon Pouw neemt door het winnen van deze titel de wisseltrofee mee naar huis en krijgt twee opleidingen aangeboden. Een opleidingscheque t.w.v. € 5.000,-, beschikbaar gesteld door de Bestuursacademie en een opleiding van Ynnovate. 


Publieksprijs

De publieksprijs werd uitgereikt aan Neeltje van der Heijden. Zij kreeg maar liefst 42,8% van de stemmen, die zijn verzameld via social media. Hiermee heeft zij een training gewonnen van het A&O-fonds Gemeenten en een sfeerimpressie van de finaleavond, gemaakt door visual artist Frederique Marks. Alle finalisten krijgen het boek ‘Let’s Ynnovate’ aangeboden. 


De verkiezingsavond Jonge Ambtenaar van het Jaar

Sinds 2002 organiseert stichting FUTUR de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar. Met de verkiezing wil FUTUR het imago van de overheid als werkgever verbeteren en de meerwaarde van de jonge ambtenaar in de veranderende overheid zichtbaar maken. De finalisten werden geselecteerd uit meer dan 70 nominaties. De verkiezingsavond werd gepresenteerd door Vincent Rietbergen (eigenaar Haagsch College en Politiek Journalist bij NOS).
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start binnenkort

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.