of 58952 LinkedIn

Besluit Begroting en Verantwoording

Besluit Begroting en Verantwoording. Bent u nog bekend met alle eisen?
Bestuursacademie Nederland Reageer

Opfris- en Actualiteitendag.

Bent u nog bekend met alle eisen die het Besluit begroting en verantwoording (BBV) aan u stelt voor de opzet en inhoud van financiële rapportages zoals begrotingen, jaarrekeningen en de bijbehorende verantwoordingsstukken? Bij ons kunt u uw kennis opfrissen.

Meer transparantie en betrokkenheid

De huidige BBV is opgesteld voor meer transparantie over het besluitvormingsproces rondom begroting en verantwoording en een grotere betrokkenheid van alle belanghebbenden in dit proces. Daarbij moet er voor alle betrokkenen hanteerbare informatie beschikbaar zijn over de beoogde en daadwerkelijk gerealiseerde beleidsresultaten. Zo is de financiële positie van een gemeente beter inzichtelijk en zijn kosten en beleidsresultaten makkelijker te vergelijken. Kwaliteit, juistheid en volledigheid van de financiële rapportages zijn hierdoor nog belangrijker geworden.
 

Gevolgen voor uw dagelijkse werk

Als u zich bezighoudt met het opstellen van financiële rapportages voor uw gemeente, dan leidt de BBV ertoe dat uw verslagen aan verschillende eisen moeten voldoen. U moet bijvoorbeeld:

  • Uw verslagen opbouwen volgens een vaste indeling
  • Informatie opleveren van hoge kwaliteit, die aansluit op de behoeften van de gemeente  
  • Naast financiële informatie geven ook duidelijk maken wat de gemeente wil bereiken en hoe zij dat gaat doen

 

Uw kennis opfrissen

Merkt u dat u over deze zaken nog wel wat meer kennis zou willen opdoen? Dan is de Opfris- en Actualiteitendag Besluit Begroting en Verantwoording iets voor u. Tijdens deze training wordt u op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het Besluit begroting en verantwoording. U volgt deze training met andere professionals uit uw vakgebied. Samen gaan jullie aan de slag met interactieve werkvormen, waardoor jullie niet alleen van elkaar kunnen leren, maar ook elkaar kunnen inspireren. Zo bent u straks weer op de hoogte van de regelgeving en weet u hoe u hiermee in uw werk om moet gaan.
 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de training Opfris- en Actualiteitendag Besluit Begroting en Verantwoording? Onze opleidingsadviseurs helpen u graag. U kunt contact met hen opnemen via het telefoonnummer 035 20 08 232 of via het online contactformulier op de website.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start binnenkort

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!