of 64120 LinkedIn

Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ) en MLO Burgerzaken

Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ) en MLO Burgerzaken. Kennis en vaardigheden op het gebied van burgerzaken verbreden of verdiepen
Bestuursacademie Nederland Reageer

Wil je graag nog eens je kennis en vaardigheden op het gebied van burgerzaken verbreden of verdiepen? Grijp dan snel je kans, want wij bieden onze Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ) en MLO Burgerzaken alleen nog aankomend studiejaar aan!

Ontwikkel je dit studiejaar nog zo breed mogelijk op het gebied van burgerzaken

In september start het opleidingsseizoen 2021-2022. Dit is het laatste opleidingsseizoen dat je je kunt inschrijven voor onze volledige opleidingen Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ) en MLO Burgerzaken. Dus wil je graag nog gebruikmaken van deze uitgebreide, praktijkgerichte opleidingsprogramma’s en je zo breed mogelijk ontwikkelen tot een veelzijdige en klantgerichte medewerker Burgerzaken? Schrijf je dan in voor een startmoment tussen september 2021 en augustus 2022. Vanaf september 2022 is dat helaas niet meer mogelijk. 
 

Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ)

Ben je net gestart op een afdeling Burgerzaken, Publiekszaken of het KCC of ga je daar binnenkort werken? Dan is de Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ) voor jou het ideale fundament. In deze opleiding doe je alle basiskennis op die je nodig hebt om een veelzijdige functie als frontofficemedewerker uit te voeren:

  • Je doet kennis op over actuele wet- en regelgeving op het gebied van onder andere identificatie, burgerlijke stand en migratie;
  • Je leert aanvragen beoordelen, verwerken en documenten verstrekken;
  • Je krijgt zicht op het belang van een klantgerichte houding;
  • Je leert omgaan met weerstand.


Na deze opleiding weet je precies welke documenten zijn toegestaan in welke gevallen, beheers je verschillende klantgerichte gesprekstechnieken en kun je omgaan met emoties en klachten. Hierdoor kun je burgers passend en vakinhoudelijk te woord staan, informeren en helpen met uiteenlopende vragen en verzoeken.
 

MLO Burgerzaken

Heb je al minimaal twee jaar ervaring op het gebied van burgerzaken, maar ben je toe aan een verdieping? Daar is de MLO Burgerzaken heel geschikt voor. In deze opleiding doe je op beleidsmatig niveau kennis en inzichten op over de verschillende deelterreinen binnen burgerzaken. Je verdiept je kennis over: 

  • de functies en taken van de afdeling Burgerzaken;
  • de burgerlijke stand. Daarbij gaan we niet alleen in op geboorte, huwelijk en overlijden, maar bijvoorbeeld ook de BRP, nationaliteitsrecht en privaatrechtelijk procesrecht;
  • migratie. Hierbij verdiep je je onder andere in inschrijving en hervestiging, registratie van niet-ingezetenen en personen- en familierecht;
  • gegevensverstrekking, aanvragen en documenten, waarbij we onderwerpen behandelen als de identificatie van de verzoeker, verzoeken van de gerechtsdeurwaarder, advocaten of notarissen en de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). 


Met behulp van praktijkgerichte opdrachten oefen je met het toepassen van de wet- en regelgeving in je eigen werkomgeving. Ook leer je je collega’s ondersteunen. Na dit programma kun je volledig zelfstandig aanvragen afhandelen en ben je een vraagbaak voor je collega’s bij de frontoffice.
 

Vragen over een van onze opleidingen Burgerzaken?

Heb je nog vragen over een van deze opleidingen of hulp nodig bij je inschrijving? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar en zijn bereikbaar via 035 20 43 475 of info@bestuursacademie.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.