of 59250 LinkedIn

Avondworkshops voor (nieuwe) raadsleden

Reageer

De Bestuursacademie Nederland is er voor iedereen die zich bezig houdt met het openbaar bestuur, niet alleen voor ambtenaren, maar ook voor bestuurders, bijvoorbeeld voor raadsleden. Want voor het goed functioneren van de lokale democratie is een raad die ‘weet hoe het werkt’, een raad waarvan de leden weten wat van hen wordt verwacht en waarvan de leden adequaat zijn toegerust voor hun moeilijke taak essentieel.

Met het oog op de komende verkiezingen hebben wij voor raadsleden tal van workshops in ons programma opgenomen. Zowel beginnende als ervaren raadsleden treffen in ons aanbod workshops aan waar ze in de praktijk onmiddellijk iets aan hebben. Want die praktijkgerichtheid kenmerkt de Bestuursacademie, vandaar ook dat de workshops gegeven worden door trainers en docenten die hun sporen in en met het openbaar bestuur verdiend hebben. Samen met u kunnen wij ervoor zorgen dat uw (leden van de) raad goed voorbereid zijn op de komende zittingsperiode van vier jaar. Hieronder een overzicht van onze avondworkshops:

 

 

Meer informatie en de uitgebreide programma’s vindt u op onze website.

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Lex Bruijn via telefoon 06 53 79 03 15 of e-mail l.bruijn@bestuursacademie.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start nu

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

Agenda

6 april 

Inloopspreekuur Bachelor- en Masteropleidingen

18 & 19 april  

NVVB Landelijk Congres

26 & 27 juni 

VNG Congres

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.