of 63428 LinkedIn

5 tips om je concentratie te verbeteren

5 tips om je concentratie te verbeteren. Gebrek aan focus?
Bestuursacademie Nederland Reageer

Heb je tijdens je werk – of tijdens het studeren – regelmatig last van een gebrek aan focus? Je bent niet de enige. Daarom hebben we enkele nuttige tips & tricks voor je op een rijtje gezet.

1. Stel prioriteiten

Je kent ze vast wel, die dagen van e-mails beantwoorden, telefoontjes afhandelen en vergaderingen bijwonen. Aan het einde van de dag ben je helemaal kapot, maar de belangrijkste dingen zijn blijven liggen. Erg effectief was je dus niet. Juist daarom is het stellen van prioriteiten zo belangrijk. Je kunt niet alles doen, dus moet je kiezen. Ga er even voor zitten en zet op papier welke dingen je echt moet doen. Als je eenmaal gekozen hebt, wordt het makkelijker om nee te zeggen tegen andere dingen.


2. Geen social media

Het scrollen door Instagram of Facebook is vaak een fijne afleiding, maar zorgt er ook voor dat je aandachtsspanne kleiner wordt. Ofwel: het kost je steeds meer moeite om je voor langere tijd te concentreren. Dus leg je telefoon weg of zet ‘m op stil. Zo kun je ongestoord aan het werk.


3. Neem voldoende pauze

Pauze nemen: het doet wonderen voor je concentratie. Het voelt heel tegennatuurlijk, want je hebt het daar natuurlijk eigenlijk veel te druk voor. Maar ook je hersenen hebben tijd nodig om alle informatie te verwerken. Zorg er dus voor dat je regelmatig een moment van rust inlast. Ga, als het kan, van je werkplek af. Maak een wandeling of een praatje met een collega en geef jezelf de kans om even te ontspannen.


4. Doe één ding tegelijkertijd

Het is heel verleidelijk om meerdere dingen tegelijkertijd te doen. Dat lijkt heel efficiënt, maar onze hersenen kunnen dat eigenlijk helemaal niet aan. Wanneer je echt productief wilt zijn, kun je beter al je aandacht op één specifieke taak richten. Zo gebruik je je concentratie optimaal.


5. Houd een notitieboekje bij de hand

Ben je geconcentreerd bezig, maar schiet je toch opeens een briljant idee te binnen? Noteer dat dan kort in een notitieboekje en ga daarna verder met waar je mee bezig was. Zo behoud je je focus, maar verlies je ook jouw briljante idee niet uit het oog.  

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Fris deze zomer je kennis op met onze Summerschool!

Voor iedereen die in de zomer altijd vol energie zit en hier graag op een waardevolle manier gebruik van maakt, hebben wij een leuk nieuwtje: wij organiseren deze zomer een Summerschool. 

 

Lees er hier meer over

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.