of 60941 LinkedIn

4 tips om uw persoonlijke uitstraling te vergroten

4 tips om uw persoonlijke uitstraling te vergroten. Krachtiger overkomen in zowel uw werk- als privéleven?
Bestuursacademie Nederland Reageer

Ieder mens is bijzonder en beschikt over unieke kwaliteiten. De een is alleen beter in staat om dat uit te stralen dan de ander. Wilt u ook uw persoonlijke uitstraling vergroten? En krachtiger overkomen in zowel uw werk- als privéleven? Wij geven u 4 tips.

Tip 1: Vergroot uw zelfinzicht

Zelfinzicht is de sleutel tot succes. Bij zelfkennis heeft u inzicht in uw eigen mogelijkheden en onmogelijkheden. Wanneer u uzelf kent, dan weet u:

  • Waar u goed in bent.
  • Wat uw valkuilen zijn.
  • Waar uw grenzen en mogelijkheden liggen.
  • Wat uw energiegevers en energievreters zijn.
  • Wat u motiveert of demotiveert.
  • Wat uw persoonlijke waarden en normen zijn.


Tip 2: Wees eerlijk en oprecht

Het werken aan uw persoonlijke uitstraling doet u niet met een toneelstukje. U verbetert zich niet door een verhaal uit uw hoofd te leren of alleen te zeggen wat u denkt dat de ander wil horen. Juist niet. Mensen prikken daar meteen doorheen. Uitstraling komt van binnenuit en heeft te maken met passie en bezieling. U heeft verbinding met uw gevoelens, kwaliteiten en drijfveren en gebruikt deze actief in uw communicatie met anderen. Mensen waarderen dit en zullen zich automatisch tot u aangetrokken voelen.


Tip 3: De buitenkant versterkt de binnenkant

Bij persoonlijke uitstraling is uw buitenkant net zo belangrijk als uw binnenkant. Besteed daar dan ook uitgebreid aandacht aan. Wat wilt u uitstralen? Komt uw uitstraling overeen met uw boodschap? En uw zelfbeeld? Zorg ervoor dat u een balans vindt tussen uw ‘doen’ en uw ‘zijn’. Belangrijk om op te letten zijn uw kleding, stemgebruik en lichaamstaal.


Tip 4: Geef niet op en laat uzelf zien

Misschien denkt u wel dat persoonlijke uitstraling aangeboren is. Sommige mensen hebben het van nature en andere niet. Zij krijgen alles gedaan wat ze willen en hoeven hier geen moeite voor te doen. Maar niets is minder waar! Het zit in iedereen. U moet het alleen naar boven zien te halen. Dat doet u door veel te oefenen, bijvoorbeeld door het volgen van een training. Zo leert u het beste uit uzelf te halen en uit te stralen wat u wilt.


Werken aan uw persoonlijke uitstraling?

Uw persoonlijke uitstraling vergroten en leren hoe u toegankelijk en tegelijkertijd krachtig overkomt? Volg dan onze training Persoonlijke Kracht en Uitstraling. Wilt u ook andere competenties en vaardigheden verder ontwikkelen? Bekijk dan hier ons complete aanbod van vaardigheidstrainingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via 035 20 50 238. Wij helpen u graag om een opleiding of training te vinden die bij u past.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.