of 59082 LinkedIn

4 politieke podcasts om naar te luisteren

4 politieke podcasts om naar te luisteren. Het politieke nieuws in een breder perspectief
Bestuursacademie Nederland Reageer

Wat zijn de gevolgen van een Brexit voor de Nederlandse politiek? Waarom is er zo veel onenigheid over het klimaatakkoord? En waarom komt er voorlopig geen verruiming van het kinderpardon? Voor wie graag het politieke nieuws in een breder perspectief wil plaatsen, hebben wij voor u de 4 beste podcasts op een rij gezet.

1.    NRC: Haagse Zaken

Haagse Zaken is de politieke podcast van NRC, waarin u elke week wordt bijgepraat over alles wat er op en rond het Binnenhof gebeurt. Journaliste Lamyae Aharouay presenteert en ontvangt steeds andere NRC-journalisten in de studio die uitleggen in welke context u het laatste nieuws moet plaatsen. Aharouay neemt de tijd voor elk onderwerp en stelt goede vragen, waardoor u echt de diepte in gaat. Aanraders zijn de afleveringen over de Brexit en de dividendbelasting.

https://www.nrc.nl/rubriek/haagse-zaken/
https://itunes.apple.com/nl/podcast/haagse-zaken/id1205520865?mt=2


2.    De dag

Elke werkdag hoort u bij ‘De Dag’ gesprekken die net even verder graven. Jurgen van den Berg en Lara Rense nemen u mee in verhalen achter het nieuws, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen. Deze podcast gaat niet alleen over politiek, maar ook over andere onderwerpen die het nieuws gehaald hebben. Zo zijn er afleveringen over de provinciale verkiezingen, Air France- KLM en de rol van China. 

https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-dag
https://itunes.apple.com/nl/podcast/de-dag/id1339219119?mt=2


3.    Betrouwbare Bronnen

Wat gebeurt er voor en achter de schermen in de politiek? In deze wekelijkse podcast praat Jaap Jansen uitgebreid met politieke hoofdrolspelers en deskundigen over het laatste nieuws. Ook koppelt in elke aflevering historicus Pieter Gerrit Kroeger politieke geschiedenis aan de actualiteit van nu. 
Enige nadeel is dat u wel even de tijd moet hebben: gemiddeld duurt een aflevering 2 tot 3 uur. 

https://art19.com/shows/betrouwbare-bronnen
https://itunes.apple.com/nl/podcast/betrouwbare-bronnen/id1434702387?mt=2


4.    De week van Kee

Politiek redacteuren Peter Kee en David van der Wilde nemen u in rapportages mee naar de achterkamertjes, stellen u voor aan de belangrijkste spelers en geven reconstructies van het belangrijkste nieuws op het Binnenhof. Korte fragmenten volgen elkaar in snel tempo op en worden afgewisseld met sound bites en een speelse muziekkeuze. Alle afleveringen duren niet meer dan 20 minuten. 

https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-week-van-kee
https://itunes.apple.com/nl/podcast/de-week-van-kee/id1299082867?mt=2

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!