of 62284 LinkedIn

(Politieke) Podcasts om naar te luisteren

(Politieke) Podcasts om naar te luisteren. Wat gebeurt er tijdens de coronacrisis achter de schermen?
Bestuursacademie Nederland 1 reactie

Wat gebeurt er tijdens de coronacrisis achter de schermen in de politiek? Voor wie graag het politieke nieuws in een breder perspectief wil plaatsen, hebben wij een aantal interessante podcasts op een rij gezet.

NRC: Haagse Zaken

Haagse Zaken is de politieke podcast van NRC, waarin je elke week wordt bijgepraat over alles wat er op en rond het Binnenhof gebeurt. Wat gebeurt er nu bijvoorbeeld met de onderwerpen die voor de coronacrisis het gesprek van de dag waren? Journaliste Lamyae Aharouay presenteert en ontvangt steeds andere NRC-journalisten in de studio die uitleggen in welke context je het laatste nieuws moet plaatsen. Aharouay neemt de tijd voor elk onderwerp en stelt gerichte vragen, waardoor je echt de diepte in gaat.

https://www.nrc.nl/rubriek/haagse-zaken/
https://itunes.apple.com/nl/podcast/haagse-zaken/id1205520865?mt=2
 

De dag

Wat treffen oud-verpleegkundigen aan nu ze weer ingezet worden in de zorg? Welke vliegtuigmaatschappijen vliegen straks nog? Met welke economische rampen uit het verleden kunnen we de huidige crisis vergelijken en hoe moeten we deze crisis dan aanpakken? Podcast De Dag staat op dit moment volledig in het teken van het coronavirus. Elisebeth Steinz neemt je mee in de verhalen achter het nieuws, die verteld worden door betrokkenen en journalisten van alle omroepen.

https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-dag
https://itunes.apple.com/nl/podcast/de-dag/id1339219119?mt=2
 

Betrouwbare Bronnen

Wat gebeurt er voor en achter de schermen in de politiek? In deze wekelijkse podcast praat Jaap Jansen uitgebreid met politieke hoofdrolspelers en deskundigen over het laatste nieuws. Ook koppelt in elke aflevering historicus Pieter Gerrit Kroeger politieke geschiedenis aan de actualiteit. 
Het enige nadeel is dat je wel even de tijd moet hebben: gemiddeld duurt een aflevering 2 tot 3 uur. 

https://art19.com/shows/betrouwbare-bronnen
https://itunes.apple.com/nl/podcast/betrouwbare-bronnen/id1434702387?mt=2
 

De week van Kee

Politiek redacteuren Peter Kee en David van der Wilde nemen je in rapportages mee naar de achterkamertjes. Ze stellen je voor aan de belangrijkste spelers en geven reconstructies van het belangrijkste nieuws op het Binnenhof. Korte fragmenten volgen elkaar in snel tempo op en worden afgewisseld met soundbites en een speelse muziekkeuze. Alle afleveringen duren niet meer dan 20 minuten. 

https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-week-van-kee
https://itunes.apple.com/nl/podcast/de-week-van-kee/id1299082867?mt=2
 

De Volkskrant  

Wil je juist even je gedachten verzetten en luisteren naar onderwerpen die niets te maken hebben met het coronavirus en/of de politiek? Dan zijn documentaires, verhalen, culinaire podcasts of podcasts over muziek en kunst waarschijnlijk meer iets voor jou. Je vindt altijd een actueel aanbod op de website van De Volkskrant:

https://www.volkskrant.nl/kijkverder/t/podcast-tips/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F#/

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door PG Kroeger (podcaster) op
Dank voor de aanbeveling van onze podcast! Inmiddels verschijnt Betrouwbare bronnen 2x per week en zijn de afleveringen een stuk beknopter geworden dan in uw wat verouderde tekst erover.

Afbeelding

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Bloggers

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.