bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Hoogleraren Tonny Nijmeijer en Willem Bruil verbinden zich aan Hekkelman

Hekkelman Advocaten & Notarissen uit Nijmegen en Arnhem geeft stevige impuls aan praktijkgroepen ‘Agribusiness & Landelijk gebied’ en ‘Overheid’. NIJMEGEN, 4 september 2012 – Hekkelman Advocaten & Notarissen uit Nijmegen en Arnhem heeft zijn snel groeiende praktijkgroepen ‘Agribusiness & Landelijk gebied’ en ‘Overheid’ een flinke impuls gegeven door de hoogleraren Tonny Nijmeijer en Willem Bruil aan zich te verbinden. De hoogleraren zullen de advocaten bijstaan met juridisch advies op het gebied van agrarisch recht respectievelijk bestuurlijk recht en verder invulling geven aan het in-house wetenschappelijk kenniscentrum van Hekkelman.

Specialisten van Nederland

Paul Bodden, advocaat Agribusiness en partner bij Hekkelman, is zeer verheugd over de benoemingen. “Nijmeijer en Bruil behoren op hun vakgebieden tot de specialisten van Nederland”, zegt Bodden. “Nu we gebruik kunnen maken van hun wetenschappelijke en hoogwaardige inhoudelijke expertise zijn we in staat onze praktijk nog verder uit te bouwen en onze cliënten van nog beter advies te voorzien. Zowel op het terrein van agrarisch recht als bestuursrecht worden dossiers steeds gecompliceerder. Met experts als Nijmeijer en Bruil aan boord staan we nog sterker.” Beide hoogleraren zullen namens Hekkelman regelmatig seminars verzorgen.

AfbeeldingWillem Bruil (1953) is specialist op het gebied van agrarische wetgeving en is directeur van het Instituut Agrarisch Recht te Wageningen. Hij is tevens bijzonder hoogleraar agrarisch recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij studeerde rechten aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

AfbeeldingTonny Nijmeijer (1974) is sinds begin 2008 hoogleraar Bestuursrecht, in het bijzonder omgevingsrecht, aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht waar hij in 2001 promoveerde op de dissertatie ‘Welstandstoezicht juridisch getoetst’.

Verdere verbetering klantgerichte service De benoeming van beide hoogleraren is voor Hekkelman een logische stap om de branche- en klantgerichte service verder te verbeteren. Een andere nieuwe ontwikkeling is de ‘Hekkelman-portal’, een digitale omgeving waar cliënten dossiers, achtergrondinformatie en relevant nieuws kunnen vinden.

De advocaten van Hekkelman staan zo’n 40 gemeenten in Nederland bij op het gebied van onder meer het bestuursrecht, omgevingsrecht, natuurbeschermingsrecht, onteigeningsrecht en het civiele recht. De praktijkgroep is daarnaast ook gespecialiseerd in agrarisch recht en weet wat er speelt op het gebied van ruimtelijke ordening, agrarisch milieurecht, natuurbescherming en landinrichting.

Voor meer informatie:
Hekkelman Advocaten & Notarissen
Pauline Spreij
Tel: 024-3828384
E-mail: p.spreij@hekkelman.nl

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.