bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Wegbeheerdersaansprakelijkheid: onvoldoende gemotiveerd betwisten niet zonder risico

Wegbeheerdersaansprakelijkheid: onvoldoende gemotiveerd betwisten niet zonder risico

AfbeeldingEen wielrenner is met zijn voorwiel in een spleet tussen het wegdek en de berm terecht gekomen. Als gevolg daarvan is hij ongelukkig gevallen en onder een vrachtwagen terecht gekomen. De WAM-verzekeraar, Reaal, van de eigenaar van de vrachtwagen heeft de schade van de wielrenner vergoed en neemt regres op de gemeente Deventer (hierna: ‘de gemeente’). Reaal stelt daartoe dat sprake was van een gebrek aan de weg waarvoor de gemeente op grond van art. 6:174 BW aansprakelijk is. De rechtbank heeft de vordering van Reaal afgewezen. Zij was van oordeel dat de weg niet gebrekkig was. Dit oordeel is door het hof bekrachtigd.

De Hoge Raad oordeelt echter, in afwijking van de conclusie van de advocaat-generaal, dat het oordeel van het hof dat de gemeente geen concrete norm heeft geschonden, in het licht van de stellingen van Reaal onbegrijpelijk is. De Hoge Raad vernietigt het arrest van het hof Arnhem-Leeuwarden en verwijst het geding naar het hof Den Bosch voor verdere behandeling.

Lees meer

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

K. de Beer / organisatie adviseur
Het zou toch wel handig zijn wanneer de vindplaatsen in het artikel worden opgenomen.
Roel Snel / Advocaat
Beste Nico,Als je doorklikt via de 'lees meer' knop kun je het volledige artikel gratis lezen. Daarin zijn de verwijzingen en vindplaatsen opgenomen en door middel van hyperlinks ook direct te raadplegen.Met vriendelijke groet,

Roel Snel