Advertentie

Heerlen wil alsnog toets zwarte lijst verdachte bouwers

Heerlen heeft de rechtbank in Maastricht gevraagd alsnog uitspraak te doen in een procedure die door bouwbedrijf Janssen de Jong was aangespannen tegen de gemeente. Janssen de Jong wilde via de rechter afdwingen dat Heerlen zou stoppen met het uitsluiten van verdachte bouwers, maar de aannemer zette de procedure op het laatste moment stop.

30 november 2010

Stopzetten
Heerlen hanteert een zwarte lijst als wapen tegen corruptie. Janssen de Jong Infra staat sinds vorig jaar op die lijst wegens omkoping van Heerlense ambtenaren. De gemeente hoopte dat de rechter de maatregel zou toetsen maar door het stopzetten van de zaak door de eiser dreigt dat nu niet te gebeuren, zei een woordvoerder van de gemeente dinsdag.

Wachten
Andere Nederlandse gemeenten willen het voorbeeld van Heerlen volgen, maar wachten op een rechterlijke uitspraak.

Individuele ex-medewerkers
Janssen de Jong stopte de procedure tegen de gemeente nadat het Openbaar Ministerie een bouwfraudeonderzoek tegen het bedrijf zelf had geseponeerd en bepaalde alleen nog maar individuele ex-medewerkers te vervolgen.

Sanctie
Het bedrijf wil volgens een woordvoerder een punt zetten achter de hele affaire. Meegespeeld heeft dat de Heerlense sanctie voor twee jaar werd opgelegd en die periode bijna voorbij is, aldus de woordvoerder.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie