Advertentie

Onderzoek naar privé-investering topman

Een topman van een provinciaal Limburgs investeringsfonds stak een miljoen euro in een omstreden vakantiepark in Meijel.

ANP
16 september 2022
geld delen
Shutterstock

Gouverneur Emile Roemer van Limburg laat een onafhankelijk onderzoek instellen naar een privé-investering van de topman van een miljoenenfonds van de provincie. Roemer reageert daarmee op een artikel in Dagblad de Limburger van vrijdag over een investering van ruim een miljoen euro door de topman in een vakantiepark in Meijel. Volgens Roemer was dat park tot voor kort hoofdzakelijk in beeld met betrekking tot niet-toegestane permanente bewoning en illegale huisvesting van arbeidsmigranten.

Niet bekend

De privé-investering door de topman van Polestar Capital bv was de provincie niet bekend totdat de krant er vragen over ging stellen. Polestar Capital is fondsbeheerder van het Limburgs Energie Fonds, een investeringsfonds van de provincie met een omvang van zo’n 270 miljoen euro. Het verstrekt leningen aan innovatieve projecten die nog geen geld van de banken krijgen. Roemer benadrukt dat noch het Limburgs Energie Fonds noch Polestar Capital investeren in het vakantiepark.

Extern bureau

De provincie wil dat mensen aan wie taken worden toevertrouwd boven elke twijfel verheven zijn, aldus Roemer. Daarom gaat een extern bureau feitenonderzoek doen naar de private investering van de topman. Deze heeft volgens Roemer beloofd aan het onderzoek te zullen meewerken. Het onderzoek zal enkele weken in beslag nemen.

Schrikken

De provincie heeft hierover ook contact opgenomen met politie, justitie en de gemeente Peel en Maas, waar Meijel onder valt. Meer wil Roemer hierover hangende het onderzoek niet kwijt. De gemeente kijkt met argusogen naar het park. Burgemeester Wilma Delissen laat in de krant weten ervan te schrikken dat iemand die werkzaam is bij een door de provincie ingesteld orgaan connecties heeft met een park waar de gemeente al lange tijd handhavend bezig is. In de krant laat de bewuste topman weten zorgvuldig te werk te zijn gegaan. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Nico Bos
Hieruit weer blijkt dat de provincie Limburg het dichtst bij Italië ligt. Goed dat er kranten en verslaggevers zijn die de slapende provincie ambtenaren weer wakker schudden.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie