Advertentie

Haarlem dreigt met ingrijpen bij optredens Theo Maassen

De gemeente Haarlem grijpt donderdag- en vrijdagavond in als Theo Maassen toch voor een volle theaterzaal gaat optreden. In dat geval zal, vanwege het schenden van de coronamaatregelen, de gemeente 'handhavend optreden'

15 september 2021
theater-de-liefde-haarlem.JPG

De gemeente Haarlem zal handhavend optreden als de voorstellingen van donderdag- en vrijdagavond in theater De Liefde met volle capaciteit doorgaan. Bij die handhaving hoort een dwangsom van 2500 euro, laat een woordvoerder van de gemeente Haarlem weten na berichtgeving van het AD.

Dwangsom

'Gemeentelijke toezichthouders zullen donderdag controleren of het theater zich aan de Covid-maatregelen houdt. Als er meer dan 80 mensen in de zaal zijn, dan komt er een belastende dwangsom', aldus de woordvoerster. Die dwangsom wordt ook daadwerkelijk opgelegd als het theater zich op vrijdag opnieuw niet aan de coronaregels houdt en meer dan 80 personen toelaat in de zaal.

 

Snappen

Dat de gemeente dreigt met een dwangsom is voor het theater 'geen verrassing', laat een woordvoerster weten. 'We hadden al bedacht dat een boete een van de handhavende maatregelen zou kunnen zijn. Dat is nu eenmaal de rol die de gemeente moet spelen, dat snappen we.'

 

Bezet

Door de huidige coronamaatregelen mogen theaters momenteel twee derde van de volledige capaciteit binnenlaten. Per 25 september geldt de maatregel niet meer, maar het Haarlemse theater besloot al eerder een einde aan de maatregel te maken. Het theater communiceerde dat tijdens de voorstellingen van Theo Maassen donderdag en vrijdag alle 120 stoeltjes per avond bezet zullen zijn. De bezoekers moeten vooraf hun CoronaCheck-app laten zien.

 

Gesprek

Het theater en de gemeente zijn nog altijd met elkaar in gesprek om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Volgens de gemeente zijn er diverse alternatieven besproken, maar het theater kiest ervoor om de zaal helemaal op te gooien. "We hebben daar verschillende opvattingen over", aldus de woordvoerder van theater De Liefde. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Karel van Klaveren
Burgemeester Jos Wienen loopt de hele dag al met een klein stijffie rond bij de gedachte dat hij weer eens lekker kan gaan handhaven. Om dan later op TV te huilen dat het publiek zo gemeen tegen hem deed.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie