Advertentie

22 'jihadgangers' in regio Gelderland-Midden

De regio Gelderland-Midden strekt zich uit van Wageningen tot aan Zevenaar. Het gebied rondom Arnhem behoort tot een van de drie zogenoemde 'jihadregio's' van Nederland.

09 september 2014

In de regio Gelderland-Midden wonen 22 mensen die in de gaten worden gehouden wegens hun sympathie voor de strijd van de terroristische organisatie Islamitische Staat IS. Van de 22 mogelijke jihadgangers wonen er 13 in Arnhem, vier mensen zijn vertrokken naar Syrië of Irak.

Radicalisering
Die cijfers heeft burgemeester Herman Kaiser gepresenteerd aan de raad. De Arnhemse raad nam eind vorig jaar al een motie aan waarin Kaiser werd opgedragen radicalisering en extremisme onder moslimjongeren scherp te volgen. Ook moet de politie in Arnhem prioriteit geven aan het opsporen van extremisten die een gevaar kunnen vormen voor de openbare orde en veiligheid.

‘Jihadregio’
De regio Gelderland-Midden strekt zich uit van Wageningen tot aan Zevenaar. Het gebied rondom Arnhem behoort tot een van de drie zogenoemde 'jihadregio's' van Nederland. Volgens Kaiser wonen er in Arnhem vier mensen die eerder afreisden naar Syrië of Irak, maar die ondertussen zijn teruggekeerd. Onder hen is de 18-jarige Robbin, wiens vertrek naar Syrië vorig jaar veel aandacht trok. De 22 mensen die in de gaten worden gehouden zijn volgens Kaiser tussen de 14 en 40 jaar.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Ik begrijp het probleem niet. Laat ze toch gewoon vertrekken. Laat ze vervolgens hun Nederlanderschap verliezen wegens vreemde krijgsdienst en laat ze er niet meer in.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Kaas !
ik moet altijd lachen om dit soort berichten, het heeft iets koddigs die mafkezen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie