bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Participatie: Kunde en Kunst van een goede samenwerking

Participatie: Kunde en Kunst van een goede samenwerking. Hoe verbind je burgers en beleid?

06 november 2020
arwin-van-buuren-portretfoto.jpg

Hoe verbind je burgers en beleid? Wat moet je doen om individuen, groepen of ondernemers te betrekken bij collectieve vraagstukken, beslissingen of diensten? De opleiding Participatie: Kunde en Kunst van een goede samenwerking, leert je passende vormen van participatie te ontwerpen en deze effectief uit te voeren!

De opleiding Participatie: Kunde en Kunst van een goede samenwerking, leert je hoe je het participatieproces kunt sturen, zonder dat het eindeloos duurt of uitmondt in conflicten. Het gevaar bestaat immers dat ambities dan averechts gaan werken en juist leiden tot meer wantrouwen tussen overheid, organisaties en burgers. Dat moet te allen tijde worden voorkomen!


Voor wie interessant?

Ben jij een participatieprofessional en houd je in je werk actief bezig met burger- en/of overheidsparticipatie, van bewonersinitiatieven tot co-creatie en inspraakprocessen? Dan is de opleiding Participatie: Kunde en Kunst van een goede samenwerking beslist iets voor jou.

De opleiding is bij uitstek geschikt voor professionals die werkzaam zijn in organisaties die te maken hebben met burger- of bewonersparticipatie in het publieke domein. Denk hierbij aan:


  • gemeenten, provincies en waterschappen
  • woningcorporaties, welzijnsorganisaties, projectontwikkelaars
  • aannemers in de groenvoorziening, energiebedrijven en andere semi-overheidsorganisaties


Zo brengt de opleiding een brede groep professionals samen, die op verschillende terreinen ervaring heeft met participatie.


Prof. dr. Arwin van Buuren is een van de kerndocenten van de opleiding Participatie: Kunde en Kunst van een goede samenwerking. In deze video vertelt hij hoe deze opleiding je kan helpen om participatie meer te laten zijn dan een veelbesproken en veelbelovend thema en op welke wijze je burgers en organiaties beter kunt betrekken bij  beleid, plannen en diensten. 
 

Bekijk hier de video:


 

Meer weten over deze opleiding? Op vrijdag  27 november 2020 start de opleiding Participatie: Kunde en Kunst van een goede samenwerking.

 

Heb je interesse in deelname? Bekijk de brochure voor meer informatie of via de website van Erasmus Academie.

 

Voor vragen neem contact op met Mariëlle Elenbaas, Adviseur opleidingen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.