bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Duurzame inzetbaarheid medewerkers vergroten?

Duurzame inzetbaarheid medewerkers vergroten? Er is nu subsidie beschikbaar. Vraag snel aan!

03 september 2015

Er is nu subsidie beschikbaar. Vraag snel aan!

Zit uw organisatie in een verandertraject en zoekt u ondersteuning om uw medewerkers hierin te ontwikkelen en mee te krijgen? Of wilt u uw medewerkers langer en productiever aan het werk houden? Dan komt de subsidieregeling ‘duurzame inzetbaarheid’ wellicht als geroepen. Een kort overzicht van de regeling met praktijkvoorbeelden.

 

Per 19 oktober 2015 komt er ruim 22 miljoen euro beschikbaar binnen de regeling ESF 2014-2020 duurzame inzetbaarheid’. De subsidiegelden worden beschikbaar gesteld voor bedrijven en (overheids-)instellingen die advies of implementatiebegeleiding inhuren om meer medewerkers langer en productief aan het werk te houden.

In dit overzicht treft u een handige samenvatting van de regeling en enkele voorbeeldtrajecten uit een eerdere tranche van de subsidieregeling.

 

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen?
Voor adviestrajecten van minimaal € 12.000 en maximaal € 20.000 ontvangt u maximaal 50% (dus maximaal € 10.000) subsidie. Zelf betaalt u dan ook 50%. De administratieve lastendruk voor deze subsidie is laag en wordt grotendeels door de externe adviseur verzorgd.

 

Voor welk soort trajecten kunt u subsidie krijgen?
Bedrijven en (overheids-)instellingen ontvangen de subsidie om een externe adviseur in te huren. Denk aan onderzoek naar, advies bij, implementatie of uitvoering van:

 • een bedrijfs- of organisatiescan;
 • een periodiek onderzoek duurzame inzetbaarheid werknemers;
 • gezond en veilig werken;
 • leercultuur voor werknemers;
 • aanpassen organisatie van het werk (Het Nieuwe Werken);
 • interne en externe mobiliteit, inclusief het stimuleren naar ondernemerschap;
 • flexibele werkcultuur;
 • arbeidstijdenmanagement.

Ons aanbod
Graag denken we met u mee hoe de behoefte binnen uw organisatie passend binnen deze ESF-subsidie kan worden ingezet. We verzorgen voor u de subsidieaanvraag, de uitvoering van het project én zorgen samen met u voor de verantwoording. Lees ook waarom klanten in eerdere trajecten voor KplusV kozen.

Organisaties kiezen voor KplusV want…

 

 • KplusV is sterk in verankering van veranderingen in organisaties: onze aanpak is pragmatisch, passend bij uw situatie en organisatie en we dragen zorg voor de implementatie zodat veranderingen daadwerkelijk tot stand komen.
 • Onze adviseurs kennen of komen uit uw wereld. Zij weten behendig om te springen met politieke, bestuurlijke of organisatorische gevoeligheden. Zij spreken uw taal en weten voor welke belangrijke vraagstukken u staat.
 • Wij ontzorgen u in het totale traject van subsidieaanvraag, uitvoering en verantwoording. Geen gedoe en maximaal rendement van uw verandertraject.

 

Waar moet u rekening mee houden?

•   Registreer u tijdig als subsidieaanvrager. Ga naar www.mijnagentschapszw.nl en klik door op aanvragen/registreren.
Op maandag 19 oktober 2015 om 9.00 uur kunt u de aanvraag – na een goedgekeurde registratie – digitaal indienen.
Het project mag maximaal 12 maanden duren.
Na afloop moet worden aangetoond dat de kosten daadwerkelijk zijn gemaakt. Hiertoe dient te worden overlegd: een factuur en betalingsbewijs, 2 loonstroken en/of salarisadministratie waarmee u aantoont dat u minimaal 2 medewerkers in dienst heeft (ook aantonen bij een aanvraag) en een verslag dat door de adviseur is opgesteld.

 

Wees er op tijd bij om deze kans te benutten, de inschrijving is erg snel vol! Wij begeleiden graag uw inschrijving.

 

Meer weten?
Wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor subsidie? Neem contact op met uw vaste KplusV-contactpersoon of bel met onze adviseur Sylvia Hendriks op 06 – 27 08 55 57. Mailen kan ook via hendriks@kplusv.nl.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.