bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

De financiële gevolgen van de decentralisaties binnen het Sociaal Domein

De financiële gevolgen van de decentralisaties binnen het Sociaal Domein

De decentralisaties op het gebied van de jeugdzorg, de uitvoering van de nieuwe Wmo en de Participatiewet brengen ingrijpende financiële gevolgen met zich mee. De financiële middelen die aan gemeenten ter beschikking worden gesteld zijn beperkt. Als beleidsadviseur of projectmedewerker binnen het Sociaal Domein wilt u inzicht in de financiële gevolgen die deze extra taken voor gemeenten met zich meebrengen.

Want hoewel u misschien op een specifiek terrein binnen het sociale domein opereert, de financiële stromen raken zowel budgetten ten behoeve van de Jeugdzorg, de Wmo als de Participatiewet. Wat betekent dit precies voor de planning & control-cyclus? Wat zijn de mogelijkheden en risico’s rondom het ontschotten van de decentralisatiebudgetten? En welk gevolgen heeft dit voor de werkprocessen en de Administratieve Organisatie? Daarover gaat het in deze tweedaagse cursus.

Na afloop van de cursus Financiële stromen binnen het Sociaal Domein kunt u zich een goed beeld vormen van de financiële implicaties van de decentralisaties op de gemeentebegroting, de administratieve afhandeling en de verantwoordingsdocumenten uit de planning & control-cyclus. Van de onderliggende risico’s bij de invoering van de decentralisaties heeft u een goed beeld zodat u deze in uw eigen organisatie duidelijk naar voren kunt brengen en in staat bent maatregelen te formuleren om deze risico’s te minimaliseren.

Waar en wanneer
De Meern, start 17 juni 2014.

Meer informatie
Meer informatie en het uitgebreide programma vindt u op onze website.

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Theo Gransier via e-mail theo.gransier@bestuursacademie.nl of telefoon 06 50 20 63 52,

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.