of 58952 LinkedIn

De raadskroket moet blijven!

19.02.15 (0 reacties)

In verschillende gemeenten is de raadskroket vanwege bezuinigingen afgeschaft. Andere gemeenten zien de snack na 23.00 als belangrijk instrument om de raad en het college alert te houden en daarmee de kwaliteit van de besluitvorming te bevorderen. Moet de raadskroket blijven?

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reacties op dit bericht

Door Egbert Prent (raadslid gemeente Assen) op
Eind jaren '90 heb ik in de gemeenteraad in Assen een krokettenmotie ingediend om reden dat destijds vergaderingen na 23.00 uur ten einde waren. Er waren raadsleden die vanwege o.a. suikerziekte zich tegen die tijd minder fit voelden. Dus in navolging van Balkenende een krokettenmotie ingediend die unaniem werd aangenomen. Kroket hebben we nooit gezien, wel na afloop een blokje kaas of worst. Later werd dit vanwege de stormloop op de kaas en worst afgeschaft door het presidium, maar de motie is nooit ingetrokken en dus nog steeds van kracht in Assen.
Door Marieke op
Hapjes verstrekken: Niet nodig! Zorg er maar voor dat er efficiënt voorbereid en vergadert wordt zodat je niet tot een belachelijk laat tijdstip door hoeft te vergaderen.

Vacatures

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!