Advertentie

Ververlaan blijft voorlopig

Het college van Voorschoten heeft het besluit over de naamsverandering van de Burgemeester Verver-Aartsenlaan voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente donderdag gemeld.

08 september 2011

Machtsmisbruik

De gemeente heeft een verzoek voor naamswijziging ontvangen van bewoners van de laan. Verver zou zich volgens een rapport van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) als burgemeester van Schiedam schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik en belangenverstrengeling. Als gevolg van de affaire trad het voltallige college van Schiedam af.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Wouter D / juridisch beleidsmedewerker
De moraal kan alleen maar zijn (en dat is al een heel oude wijsheid): vernoem nooit nog levende personen behalve de leden van het koningshuis.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Jan
Als zelfs de bewoners van die laan erom vragen (en dus de moeite en kosten van adreswijzigingen, wijziging briefpapier e.d. voor lief nemen) waar wacht het college van Voorschoten dan nog op? Er is vast nog wel een overleden burgemeester of wethouder die zich wèl goed gedragen heeft en die wèl een straatnaam verdient. Misschien kunnen de verzoekers het nemen van een besluit afdwingen met behulp van de Wet Dwangsom?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie