bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

CitizenLabs parcours naar 500 klanten

Een bericht van CEO Wietse van Ransbeeck.

01 november 2023
citizenlab 500

In oktober 2023 verwelkomden we onze 500e klant in het CitizenLab-netwerk! Deze mijlpaal is op zoveel manieren belangrijk voor ons: van het valideren van de relevantie van ons participatieplatform tot de bevestiging dat participatieve democratie over de hele wereld steeds meer wordt omarmd. Het is een erkenning van de impact die we samen hebben en de missie die we nastreven.

Toen mijn medeoprichters en ik in 2016 CitizenLab in België lanceerden, deden we dat vanuit een diep, persoonlijk geloof dat het voor lokale overheden en inwoners gemakkelijker zou moeten zijn om op een betekenisvolle manier met elkaar in contact te komen. Hoewel we er met z’n drieën van overtuigd waren dat deze missie de moeite waard was, zal ik nooit vergeten hoe ongelooflijk het voelde dat dit werd bevestigd toen we onze eerste pilootklant, de stad Hasselt, en vervolgens onze eerste officiële klant, de stad Oostende, binnenhaalden. Hun vertrouwen in ons platform en onze missie, was de brandstof die ons dreef om ons product verder te verbeteren en te groeien tot wat we vandaag hebben bereikt.

Participatie wereldwijd schalen met CitizenLab

Na het bescheiden begin met onze eerste klanten in België zijn we wereldwijd verder gegroeid en hebben we intussen participatie-initiatieven mogen ondersteunen in meer dan 20 landen. En deze maand verwelkomen we met trots onze 500e klant helemaal aan de andere kant van de wereld – in Montgomery County, PA, in de Verenigde Staten! 

Onze visie toen we CitizenLab begonnen was duidelijk; we wilden de kloof tussen lokale overheden en inwoners overbruggen en ervoor zorgen dat elke stem werd gehoord. Vandaag, als ik terugkijk op ons parcours tot nu toe, is de kaap van 500 klanten halen niet alleen een belangrijke mijlpaal voor CitizenLab, het bevestigt ook het vertrouwen dat lokale overheden wereldwijd in ons blijven stellen. Samen met ons netwerk van meer dan 500 lokale overheden en organisaties geven we community’s de tools om een inclusiever beleid te vormen en geven we opnieuw vorm aan hoe de toekomst van participatief bestuur eruit ziet. 

De volgende mijlpaal voor participatie bij CitizenLab

De toewijding van ons team tijdens deze reis is bewonderenswaardig en deze mijlpaal heeft onze voortdurende inzet om participatieve democratie innovatiever en impactvoller dan ooit te maken nog een boost gegeven. Terwijl we als team een moment hebben genomen om dit succes te vieren, zijn we ook naar onze volgende mijlpalen als bedrijf blijven toewerken. Met alle feedback die we ontvangen van onze klantencommunity en met het oog op hoe technologie de democratische toekomst over de hele wereld verder kan verbeteren, werken we al aan nieuwe functies om ervoor te zorgen dat ons platform relevant blijft voor onze 500 klanten en elke nieuw lokaal bestuur dat zich aansluit. 

Bouw mee met CitizenLab aan betere participatie

We geloven nog steeds rotsvast in onze missie. Nu we ons opmaken voor onze volgende mijlpalen, wil ik graag al onze klanten, medewerkers en partners hartelijk bedanken – zonder jullie hadden we niet zover kunnen komen. En aan de lokale overheden met wie we nog moeten samenwerken – ik nodig jullie uit om samen met ons jullie participatie nog impactvoller te maken. Samen kunnen we de democratie van de toekomst een nieuwe vorm geven.

Met oprechte dankbaarheid, Wietse Van Ransbeeck    

Meer weten?
Plan eens een demo met ons team voor meer informatie. 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.