Advertentie

Taxiwethouder doet appèl op chauffeurs via sms-alert

De Amsterdamse burgemeester van der Laan en wethouder Eric Wiebes hebben ruim 2000 taxichauffeurs per sms opgeroepen zich aan te sluiten bij een TTO (Toegelaten Taxiorganisatie)

04 januari 2013

Duizenden zelfstandige Amsterdamse taxichauffeurs hebben vrijdag een sms'je gekregen van burgemeester Eberhard van der Laan en taxiwethouder Eric Wiebes. In het sms'je roepen zij de vrije rijders op zich voor 8 mei aan te sluiten bij een kwaliteitsorganisatie. Een gemeentewoordvoerder bevestigde een bericht hierover in Metro.

Toegelaten Taxiorganisatie

In mei gelden nieuwe taxiregels in de hoofdstad. Een taxichauffeur mag dan alleen nog op een standplaats staan als hij is aangesloten bij een taxicentrale met een vergunning, een TTO (Toegelaten Taxiorganisatie). De gemeente maakt met zo'n organisatie afspraken over de kwaliteit. Bij die centrales moeten minstens 100 chauffeurs aangesloten zijn.
 
Standplaatsen gereserveerd

Taxichauffeurs die niet zijn aangesloten bij een kwaliteitsorganisatie en toch op standplaatsen staan, riskeren straks een boete. Vooral populaire locaties als het Centraal Station, het Leidseplein en de Nieuwmarkt trekken nu altijd veel vrije rijders die klanten oppikken.
 
Geen plaats voor anonieme chauffeurs 

Met de nieuwe regels wil de gemeente de anonieme rijders weren. ,,Zonder aansluiting bij een kwaliteitsorganisatie hebben zij op de Amsterdamse taximarkt niet zo veel meer te zoeken'', lichtte een woordvoerder toe. ,,We willen af van wantoestanden die in het verleden hebben plaatsgevonden.'' Vrije rijders, die veelal van buiten de hoofdstad komen, kunnen klanten vanaf mei alleen nog oppikken na een telefoontje.


Mobiele nummer bekend

Het sms'je van vrijdag was gericht aan 2290 taxirijders van wie bij de gemeente het mobiele nummer bekend is.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie