Advertentie

Brabant 2018 vertwijfeld na uitstel Tilburg

Het is nog niet precies duidelijk wat de gevolgen zijn dat Tilburg pas na de zomervakantie besluit over de bijdrage van 10 miljoen euro aan Brabant 2018.

06 juni 2012

Het is nog niet precies duidelijk wat de gevolgen zijn van de beslissing van de Tilburgse gemeenteraad om pas na de zomervakantie te besluiten over een bijdrage van 10 miljoen euro aan Brabant Culturele Hoofdstad 2018. 

Consequenties "De samenwerkende partijen hebben ook de gemeente Tilburg nodig voor de definitieve kandidatuur. We onderzoeken nog wat de consequenties zijn", liet voorzitter Ton Rombouts dinsdag desgevraagd weten in een summiere verklaring.

Jammer
Rombouts noemde het uitstel ‘jammer, erg jammer’. Tilburg koos maandagavond voor uitstel om eerst meer duidelijkheid te krijgen over de investeringsruimte van de gemeente. De vijf grote Brabantse steden (elk 10 miljoen euro) en de provincie (50 miljoen euro) doen samen mee aan de titelstrijd. Officieel is Eindhoven de kandidaat. Voor zover bekend bestaan er bij de overige deelnemers geen initiatieven om de beslissing uit te stellen. Zij beslissen deze maand.


Deadline
Een woordvoerder zegt namens de deelnemende gemeentebesturen dat op 31 oktober de organiserende stichting opgericht en het bidboek klaar moet zijn. Vooralsnog lijken er geen grote zorgen te bestaan dat de deadline niet wordt gehaald. De artistieke leiding van Brabant Culturele Hoofdstad wil niet reageren op de politieke besluitvorming.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ijstaartindeoven / koel hoofd in hete situaties
5x10 +50 miljoen = 100 miljoen bedoelt om slechts intern in Nederland een strijd aan te gaan met enkele andere steden zoals Den Haag en Maastricht om uiteindelijk verkozen te worden tot dat plekje in Nederland dat zich tijdelijk culturele hoofdstad mag noemen. Het zijn organisatiekosten en de kosten om een bidboek samen te stellen. Dat Eindhoven de stad gaat worden met een afslag naar andere Brabantse steden is opmerkelijk. Eindhoven staat in NL alleen bekend als dat lastige stukje autoweg waar je steeds in de file stond op weg naar prettiger bestemmingen. Tegenwoordig heeft die autoweg geen afslagen meer en kun je de stad met liefde links laten liggen (of rechts). Qua cultuur heeft het weinig te brengen, dat moet nog komen want het centrum van cultuurstad zouden de voormalige Philipsfabrieken moeten worden. Den Haag heeft zonder extra moeite een veelheid van aanbod in de cultuursector onafhankelijk van of men wel of niet cultuurhoofdstad wordt. Een ongelijke strijd, die je niet moet willen aangaan.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Jan / adviseur
Hier zit de steeds verder uitgeklede burger waarschijnlijk echt te wachten.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie