Advertentie

Tientallen burgemeesters willen ruimer kinderpardon

Ongeveer 75 burgemeesters hebben de oproep inmiddels ondertekend. Onder hen zijn de burgervaders van Rotterdam, Utrecht, Groningen, Nijmegen, Amersfoort, Den Bosch en Heerlen. Ze zijn lid van onder meer VVD, PvdA, CDA, D66, ChristenUnie en SGP.

08 mei 2014

UPDATE- Donderdagmiddag 16.00 staat de teller op 135 burgemeesters.

Tientallen burgemeesters willen dat meer kinderen in aanmerking komen voor het kinderpardon. Ze hebben zich aangesloten bij een oproep van burgemeester Hans Martijn Ostendorp van Bunnik.

Oproep
De oproep staat op de site van het zogeheten Landelijk Overleg Gemeentebesturen inzake Opvang- en terugkeerbeleid (LOGO). Ongeveer 75 burgemeesters hebben de oproep inmiddels ondertekend. Onder hen zijn de burgervaders van Rotterdam, Utrecht, Groningen, Nijmegen, Amersfoort, Den Bosch en Heerlen. Ze zijn lid van onder meer VVD, PvdA, CDA, D66, ChristenUnie en SGP.

Land van herkomst
Het kinderpardon is in 2012 ingevoerd. Kinderen van asielzoekers die langer dan 5 jaar in Nederland wonen en hier intussen zijn geworteld komen ervoor in aanmerking. De helft van alle aanvragen is niet gehonoreerd. Zo'n 600 kinderen zouden moeten terugkeren naar hun land van herkomst.

Rijkstoezicht
Om te kunnen blijven moesten de kinderen de hele tijd onder toezicht van het Rijk hebben gestaan. Kinderen die een tijdje onder toezicht van een gemeente stonden, zijn afgewezen. Kinderombudsman Marc Dullaert noemde dat idioot. ,,Deze kinderen waren gewoon op school, ingeschreven, gingen naar sportclubs, er was contact met een maatschappelijk werker. Zij waren dus wel degelijk in het zicht van de overheid'', aldus de Kinderombudsman.

Dossiers online
Enkele weken geleden vroeg Dullaert staatssecretaris Teeven (Justitie) om opheldering. Teeven zou daar niet op hebben gereageerd, dus brengt de Kinderombudsman binnenkort op zijn website de dossiers in samengevatte vorm naar buiten.

Reacties: 10

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Meekijkend argusoog
Burgemeesters op de sentimentele weldoenerstoer in plaats van het verstand te gebruiken.

Het is de verantwoordelijkheid van ouders om hun kinderen vanaf het begin voor te houden dat ze mogelijk niet in Nederland kunnen blijven. En dan nog wennen kinderen zonder enig probleem aan een nieuw land.



Hopelijk heeft de regering meer besef van wat besturen is dan deze burgemeesters. Besturen is je in ieder geval niet op gevoelens mee laten drijven.

Het is typisch communistisch om je als overheid op kinderen en jongeren te richten en de verantwoordelijkheid van ouders uit te schakelen.
Ellen
Het is ook behoorlijk communistisch om je totaal niet om andere mensen te bekommeren maar alleen om je principes.



Maar ik snap dat we niet al die kinderen, die zo netjes naar school gaan, hier willen houden. Het zou tenslotte erg jammer zijn als we daardoor minder geld over houden voor onze banken en wachtgeldregelingen.
Meekijkend argusoog
Zullen we overigens ook maar meteen ouders die emigreren aanpakken? Hun kinderen moeten tenslotte ook zomaar mee naar een wildvreemd land, terwijl ze hier geboren zijn en vriendjes en vriendinnetjes hebben. Hartstikke wreed is dat! Als het goed is, gaat je bestuurdershart daar gewoon van bloeden.



Het enige wat er moet gebeuren is een snellere afhandeling van de asielaanvragen. Maar of je ze nu binnen een paar maanden of paar jaar terugstuurt, het zal toch nooit goed zijn.

Salute / n..v.t.
Om de zoveel tijd worden Nederlanders geconfronteerd met generaal pardon voor buitenlanders die terecht en ten onrechte in Nederland aanwezig en graag een permanente verblijfsvergunning willen krijgen.



Sommige belangengroepen die hun bestaansrecht te danken hebben aan het Nederlandse asielbeleid zijn natuurlijk fervente voorstander van generaal pardon of nu weer het kinderpardon.



Vele buitenlanders, waaronder oorlogsmisdadigers en criminelen, die eerder door de rechter voor een verblijfsstatus zijn afgewezen , hebben op deze manier alsnog een verblijfsvergunning weten te bemachtigen. Dat verklaart dan ook onevenwichtige percentages criminelen van Nederlandse en buitenlandse afkomst.



Maar ja, zolang mensen zelf nog niet het slachtoffer zijn geworden van mishandeling en criminaliteit, interesseren deze cijfers niemand.

groet / Manager
Om de zoveel tijd worden Nederlanders geconfronteerd met de voorvechters van generaal pardon voor buitenlanders die terecht en ten onrechte in Nederland aanwezig en graag een permanente verblijfsvergunning willen krijgen.



Sommige belangengroepen die hun bestaansrecht te danken hebben aan het Nederlandse asielbeleid zijn natuurlijk fervente voorstander van generaal pardon of nu weer generaal pardon voor kinderen.



Vele buitenlanders, waaronder oorlogsmisdadigers en criminelen, die eerder door de rechter voor een verblijfsstatus zijn afgewezen , hebben op deze manier alsnog een verblijfsvergunning weten te bemachtigen. Dat verklaart dan ook onevenwichtige percentages criminelen van Nederlandse en buitenlandse afkomst.



Maar ja, zolang mensen zelf nog niet het slachtoffer zijn geworden van mishandeling en criminaliteit, interesseren deze cijfers niemand.



Overigens, de meeste buitenlanders die naar Nederland komen vallen niet onder de categorie oorlogslachtoffers en/of politiek vluchteling, maar zijn gewoon economische vluchtelingen.
Willem Kamps
Ben je nu manager of gepensioneerd en heet je nu Salute of groet? Beetje mistig allemaal.
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Wat mij betreft mag iedereen die hier nu zit blijven. Maar het lijkt me wel goed om daarna alle nieuwe aanvragen direct bij de poort te weigeren. Veel eerlijker dan al die jarenlange procedures waarbij de sentimentele willekeur lijkt te bepalen of je wel of niet mag blijven. Vluchtelingen opvangen in de eigen regio en daar ruimhartig aan meebetalen. Aan geld hebben we hier geen gebrek aan ruimte helaas wel.
O. ten Hove
Iedere keer komt er een pardon en dat zou dan de laatste zijn. Maar een paar later komt er weer een pardon. Laten we hiermee ophouden. Iedere asielzoeker die afgewezen wordt moet terug, geworteld of niet... het kost miljarden wanneer je dit blijft doen... Elke asielzoeker kost aan bijstandsuitkering 12.000 per jaar, plus huur- en zorgtoeslag. Daarnaast een woning uit de sociale sector. Plus wat er nog meer bijkomt. Die 30.000 gereguleerden van een paar jaar terug kost Nederland alleen al per jaar meer dan 50 miljoen euro minimaal.



Dit gaat ten koste van de Nederlanders en toegelaten vreemdelingen die in een uitkeringssituatie zitten. Te veel uitkeringstrekkers leidt tot de roep tot verlaging van de uitkeringen en toeslagen.



Daarnaast krijg ik het onprettige gevoel dat deze burgemeesters maar ook GL, PvdA en dergelijke goede sier maken met deze problematiek terwijl de doorsnee Nederlander hier niet op zit te wachten.



Het is jammer dat type's als Femke Halsema, van wie het verhaal rondgaat dat zelf wel informeerde toen haar kinderen naar school ging, of het geen zwarte school was, niet in die wijken wonen waar de doorsnee Nederlander woont en geconfronteerd wordt met de negatieve gevolgen van de asielzoekersimmigratie. Ik heb vaak het idee dat men niet weet waar men het over heeft...
Jan
Wat een keiharde reacties allemaal. Bedenk nu eerst eens de situatie dat het jou en jouw kinderen zou betreffen. Zou je dan nog zo hard oordelen? Vast niet.
Thijmen
Dat hele kinderpardon is op zich al van de zotte, maar het schijnt een gewoonte te zijn in dit onderhand mesjogge land om eens in de paar jaar weer een pardon te verzinnen.



Wat velen zich niet realiseren is dat het niet blijft bij de duizenden die worden toegelaten, binnen ja en nee laten ze hun hele familie overkomen via “gezinshereniging” of schijnhuwelijken.



En de massa laat zich telkens weer bedonderen, de media zoeken effe een aansprekend koppie en iedereen roept “ach gossie, wat zielig”.



Intussen wordt gemakshalve vergeten dat de ouders al die jaren categorisch hebben geweigerd zich bij een nee neer te leggen en daar nu voor beloond worden.



De gezinnen die getoond worden zijn meestal een toonbeeld van integratie, de anderen die vanaf dag 1 uit de staatsruif hebben lopen vreten, dat nog vele jaren hopen te doen en daarbij nog niet een woord Nederlands kunnen spreken die houden de media angstvallig verborgen.
Advertentie