Advertentie

Marco Florijn wordt nieuwe wethouder Rotterdam

De PvdA in Rotterdam draagt Marco Florijn voor als opvolger van de onlangs opgestapte wethouder van sociale zaken Dominic Schrijer. Dat meldden bronnen rond de voordracht.

30 mei 2011
De PvdA in Rotterdam draagt Marco Florijn voor als opvolger van de onlangs opgestapte wethouder van sociale zaken Dominic Schrijer. Dat heeft fractievoorzitter Richard Moti maandagavond in het stadhuis bekendgemaakt.

Leeuwarden
De 33-jarige Florijn  is nu nog wethouder voor de PvdA in Leeuwarden. De redactie van Binnenlands Bestuur riep hem in 2009 uit tot  Bestuurder van het Jaar.

 

Ervaring
Moti zei in een toelichting dat Florijn een ,,brok bestuurlijke ervaring'' heeft en op dag één kan beginnen."

 

Netwerk
Florijn zou een groot netwerk hebben met ingangen bij onder meer het ministerie en verschillende instanties. Florijn moet als portefeuillehouder sociale zaken onder meer de grote kortingen van het kabinet gaan doorvoeren.

Uitdaging
Florijn betreurt dat hij na vijf jaar Leeuwarden gaat verlaten, omdat hij daar als wethouder ook een grote opdracht had te vervullen. Dat hij nu voor Rotterdam kiest, heeft alles te maken met die grote uitdaging op sociaal terrein, zei hij.

Sociale problematiek
,,Rotterdam is net als Leeuwarden een stad met daadkracht", stelde Florijn. ,,Deze stad is bijzonder met de haven als economische motor, diversiteit aan mensen en een grote sociale problematiek."

Direct aan het werk
Florijn wordt donderdag 9 juni aan de raad voorgesteld. Als die instemt met zijn benoeming, gaat hij direct aan het werk in Rotterdam.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

piet brontsema / org adviseur
gelukkig vindt florijn ook dat mensen gewoon voor hun kost moeten werken dat heeft hij in Leeuwarden wel bewezen, een echte sociaal democraat
Doeke Kuipers / corporatieman
raar, bij de pvda. geld verzoent de arbeid? Das kapitaal wordt herschreven, geeft ruimte voor iedereen. het begon bij KOK.....
Jochem Praan
Als ie maar opkomt voor de komkommer!
Doeke Kuipers / corporatieman
Zal die Schrijer nu denken, stom...stom. er is altijd wel iemand die het wel doet! Of gaat hij met een uitkering verder, je ziet nergens meer van op tegenwoordig??
Advertentie