Advertentie

GroenLinks-raadslid Rotterdam meldt nevenfunctie te laat

Judith Bokhove, GroenLinks raadslid in Rotterdam, heeft een half jaar verzuimd op te geven dat zij betrokken is bij het energiebedrijf Greenchoice.

17 augustus 2012

Judith Bokhove, raadslid voor GroenLinks in de Rotterdamse gemeenteraad, heeft te laat doorgeven aan de gemeente dat ze bestuurlijk betrokken is bij energiebedrijf Greenchoice. Dit meldt RTV-Rijnmond

Conflict
Het bedrijf is in een conflict verwikkeld met energiebedrijf Eneco, waarvan de gemeente Rotterdam grootaandeelhouder is. Bokhove is sinds januari 2012 bestuurder bij Greenchoice. Haar man was directeur van dit bedrijf, maar moest onder druk van de Nederlandse Mededingingsautoriteit vertrekken omdat Greenchoice geld achterhield van klanten die naar een andere energiemaatschappij overstapte.

Storm in glas water
Aan RTV-Rijnmond laat factievoorzitter Arno Bonte van Groenlinks weten dat het wat hem betreft om een ‘grote storm in een glas water’ gaat. Volgens Bonte heeft Bokhove als raadslid nooit een geheim gemaakt van haar betrokkenheid bij Greenchoice. Daarbij heeft Bokhove nooit als woordvoerder opgetreden over duurzaamheid of energiebeleid. 

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

spiedend oogje
Hoezo vergeten te melden........ Hoe integer kun je zijn als raadslid en tegelijkertijd bestuurder zijn van een commercieel bedrijf.
Paul / projectleider
Gaat het om een formasliteit, iedereen in de raad wist het, maar vergeten het formuliertje in te vullen?

Of hadden mensen het kunenn weten omdat ze mischien wel eens met haar in contact bla bla bla...

Ik bang voor het laatste.

En omdat de gemeente ook nog eens indirect een conflict met het bedrijf heeft (ze zijn geen partij!), zucht...



Gewoon dom!
True
Bokhove staat dus met beide benen in de maatschappij, minder wereldvreemd dan bijvoorbeeld de SP.
henk
Hoe dom kun je zijn om bij hetzelfdebedrijf te besturen als waar je man werkte. En dan nog in de raad en daar Zgn integer handelen..... Oliedom en daar is maar 1 oplossing voor, niet op stemmen dus.





Advertentie