bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Overzicht van uitspraken over de toepassing van de CRvB-formule

Overzicht van uitspraken over de toepassing van de CRvB-formule. Wat heeft de formule in de toekomst voor betekenis in het licht van de normalisering?

31 augustus 2017

AfbeeldingMr. G.H. (Gerdin) Boelens

Begin 2013 introduceerde de Centrale Raad van Beroep de CRvB-formule. Een formule waarmee de hoogte van de aanvullende ontslagvergoeding kan worden berekend in gevallen waarin de werkgever een overwegend aandeel heeft in een ontslag op andere gronden.

Gerdin Boelens, advocaat bij Capra Advocaten in Zwolle, heeft samen met Jasper de Waard van Sprengers advocaten, in twee artikelen in het het Tijdschrift voor ambtenarenrecht verslag gelegd van de ontwikkelingen in jaar 1 en jaar 2 na het ontstaan van deze formule in de rechtspraak. Die artikelen hebben nu een vervolg gekregen. In het artikel "Jaar 3 en 4 van de CRvB-formule (de jubilea van tarwe en was): het einde van het begin, of het begin van het einde?" kunt u lezen hoe de CRvB-formule de afgelopen jaren in de rechtspraak is toegepast. Ook leest u hoe de auteurs aankijken tegen de toekomst van de formule in het licht van de normalisering.

Het volledige artikel kunt u hier lezen (TAR 2017/119).

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.