Advertentie
carrière / Nieuws

Jos van Rey ook verdacht van witwassen

De voormalige wethouder Jos van Rey wordt niet alleen verdacht van het aannemen van steekpenningen en het plegen van fraude, ook verdenkt het OM hem van witwassen.

13 juli 2013

De Roermondse ex-senator en voormalig wethouder Jos van Rey (VVD) wordt naast ambtelijke corruptie nu ook verdacht van witwassen. Dat schrijven de Limburgse kranten zaterdag op basis van een beschikking van de rechtbank in Rotterdam in een zaak van zijn zoon.

Advocaat bevestigt

Van Rey's advocate Gitte Stevens zei zaterdag in een reactie de beschikking van de rechtbank waarin de term witwassen valt, te kennen. Maar ze vindt de beschuldigingen tot nog toe niet concreet. ,,Het is aanmatigend van het Openbaar Ministerie dat het denkt het alleenrecht te hebben op waarheidsvinding'', zei Stevens. ,,Zolang ik geen concrete beschuldiging ken, weet ik niet welke mensen ik moet oproepen om verder aan mijn verdediging te werken'', zei ze.
 
Steekpenningen 

Vorig jaar oktober viel de rijksrecherche binnen in de woning van Jos van Rey en zijn werkkamer in het stadhuis van Roermond. Het OM deed dat op verdenking van schending van het ambtsgeheim en ambtelijke corruptie. Zo zou Van Rey steekpenningen hebben aangenomen van de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol, wiens woning en kantoor begin dit jaar ook doorzocht zijn.
 
Zoon Van Rey 

De recherche doorzocht in oktober eveneens de woning van de zoon van Van Rey en nam daarbij zaken in beslag. De zoon eiste bij de rechtbank opheffing van een beslag van een deel van de goederen. De rechtbank stemde daarmee deels in. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wilde zaterdag geen toelichting geven.

Reacties: 10

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kees Bloemendaal / Vuilnisman
Ze moeten alle VVD'ers laten screenen door de
Rijksrecherche voordat ze in de politiek werkzaam kunnen zijn. In de landelijke media zien we regelmatig
berichten verschijnen, die erop aanduiden,
dat ze geen " lieverdjes " zijn.

Dezelfde mensen besturen Nederland.
Ze hebben de Nederlandse economie
" kapot " bezuinigt. Er zijn in Nederland
heel veel " witteboordscriminelen " .
Ze hebben een titel voor de naam,
ze spreken de taal, die voor de normale
burger niet te begrijpen is.
Ze besturen woningcorporaties, gemeenten,
provincies, banken, (zorg) verzekeraars
en de landelijke politiek.
Rutte I en Rutte II kunnen trots zijn
met hun maatregelen, die ze " doorgedrukt "
hebben. PvdA komt ook niet meer geloofwaardig
over. De arbeidersklasse zijn " ziek " geworden
van de leider van de PvdA. In hoeverre je kan
spreken van een leider, daar zet ik mijn
vraagtekens bij. Een leider trapt Nederland niet
de grond in. Ga zo door. Aankomende verkiezingen
laten de kiezers via de democratische weg wel
weten wat ze van Mark Rutte en Diederik Samson
vinden. De Elite steelt en drukt geld achterover. De rekening kunnen we sturen naar de zwakkeren.
Theo / gepen. ambt
Nou, nou, Kees. Daar spreekt een hoop frustratie uit. Maar heb jij je wel eens afgevraagd of het niet ook nog slechter had kunnen zijn dan nu zonder dit kabinet?
Ik geef ze nog het voordeel van de twijfel maar ik vind dat het mkb en daarmee ook de economie alleen geholpen is met verlaging van die belachelijk hoge BTW.
Er is een spreekwoord dat zegt dat de beste stuurlui aan wal staan. Zo zie ik dat ook met het altijd maar negatieve geluid uit de hoek van links en D66.
Kortom, het kan beter maar ook veel slechter.

...........
Kritikus / Geen Hagenees
Ten overvloede zij er nog maar eens op gewezen dat er nog steeds geen officiële aanklacht tegen Van Rey is.

Dagblad de Limburger slingert op basis van horen zeggen via de voorpagina in vette letters maar weer eens wat vullis richting Van Rey ter continuering van de vete. De goede man is al geroosterd voordat er begonnen wordt aan een proces.
Willem Kamps
Die Van Reytjes toch. Zo vader zo zoon, lijkt het wel. Goed, de beste man moet nog veroordeeld worden, maar hij is dusdanig aangeschoten, dat hij zich beter uit de hele politieke wereld kan terugtrekken. Beter voor hem en beter voor zijn partij die, en daar moet ik @Theo gelijk geven, samen met de Partij van de Afbraak Nederland kapot bezuinigt. En, als beide partijen eerder de nodige maatregelen hadden genomen en de rekening bij de juiste partijen (banken, bestuurders, commissarissen, aandeelhouders, hedgefundhouders) hadden gelegd, was dat hele bezuinigen op deze schaal niet aan de orde geweest.
Willem Kamps
Sorry, ik bedoel natuurlijk @Kees, niet die rare rechtse @Theo
D.J. Koppen / voormalig Dga van hydraulica-bedrijven
Zolang de rechter geen oordeel heeft uitgesproken is de aangeklaagde persoon onschuldig. Zo'n zwaar gerucht in dit stadium is ongepast en zou veroordeeld moeten worden.
hans wieser / senior project/programmamanager
Wel eens bedacht dat deze voortijdige insinuaties Van Rey alleen maar in de kaart spelen? Bij een uiteindelijk vonnis wordt tegenwoordig ook meegewogen de negatieve publiciteit c.q. verdachtmaking via de pers en derhalve valt de straf vaak lager uit. De Limburger zou er bete aan doen informatie aan het OM toe te sturen en vervolgens het zwijgen ertoe doen. Straks komen deze verdachten er genadig vanaf terwijl DL toch iets anders voor ogen heeft.
Pipadekloon / Voorlichter
Al dat ge alaaf met vriendjes onder elkaar daar komt alleen maar narigheid van.
Paul / projectleider
Ik ga er vanuit dat de beschikking in R'dam gewoon openbaar is en dat dat leidt tot nieuwe speculaties ook in de 'gerenommeerde' Limburger. Tja...
J. Derckx
Deze gegevens waren al bij het OM bekend in het dossier en weer een reden om verder te duiken in de Roermondse/Limburgse politieke en economische verwikkelingen. en dan is nog lang niet alles gevonden en genoemd, Met de gemeenteraadsvekiezingen op komst is er steeds meer onrust in VVD/Roermond/Den Haag.

De senator de sigaar, dat hoorde je vroeger alleen bij de sigarenhandel.
Advertentie