Advertentie

Agent ontkent lekken naar Van Rey

Wel erkent de 52-jarige agent dat hij advies heeft gegeven aan projectontwikkelaar Piet van Pol, een vriend van Van Rey en medeverdachte in de zaak.

31 oktober 2013

Een Limburgse agent die is geschorst omdat hij wordt verdacht van schending van zijn ambtsgeheim ontkent dat hij heeft gelekt over het corruptieonderzoek naar de Roermondse ex-wethouder Jos van Rey. Wel erkent de 52-jarige agent dat hij advies heeft gegeven aan projectontwikkelaar Piet van Pol, een vriend van Van Rey en medeverdachte in de zaak.

Interne richtlijnen geschonden

Advocaat Ludo Hameleers van de agent laat donderdag weten dat Van Pol de politieambtenaar begin 2012 om advies had gevraagd omdat zijn bedrijf zou worden opgelicht door buitenlandse bedrijven. De politieman heeft Van Pol twee mails met informatie over deze buitenlandse bedrijven verstrekt. Er zijn weliswaar mogelijk interne richtlijnen van de politie geschonden maar van lekken is geen sprake, zegt Hameleers.

Geen raakvlak

,,De handelingen van de politieambtenaar hebben geen enkel raakvlak met het onderzoek naar Van Rey. Elke suggestie in die richting is volstrekt onjuist'', staat in een verklaring naar aanleiding van diverse mediaberichten. De agent wil zo snel mogelijk weer aan het werk, aldus zijn advocaat. De politie wil alleen kwijt dat er een medewerker op non-actief is gesteld. Over de reden wordt niks gezegd.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie