bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Stevige belangstelling voor vernieuwde opleiding Adviseur Omgeving

Stevige belangstelling voor vernieuwde opleiding Adviseur Omgeving: we gaan van start op 25-9!

11 september 2014

We gaan van start op 25-9!

De nieuwe en moderne opleidingsvisie, zoals in het artikel hierboven beschreven, heeft geleid tot (o.a.) de vernieuwde opleiding Adviseur Omgeving. Wat is er zo bijzonder aan deze opleiding? En waarmee weet deze opleiding zich te onderscheiden van 'de rest'? Klantadviseur Marieke van Leeuwen, één van de ontwikkelaars, vertelt vol trots: “Deze opleiding is de enige in z’n soort. Wat het allemaal zo bijzonder en uniek maakt,

is het feit dat de opleiding geheel beantwoordt aan de eisen die tegenwoordig aan de ‘nieuwe’ adviseur gesteld worden. Door de huidige ontwikkelingen binnen de lokale overheid worden steeds meer functies vervuld door hoger opgeleide generalisten, die op steeds wisselende beleidsterreinen functioneren. De focus komt hierdoor steeds meer te liggen op de vaardigheden van een adviseur, in plaats van op zijn vakinhoudelijke kennis. Ons programma sluit hier naadloos op aan.”

Marieke vertelt verder: “We hebben destijds besloten om, in samenwerking met een aantal enthousiaste ambtenaren via het initiatief Serious Ambtenaar*, de specifieke competenties in kaart te brengen die tegenwoordig gelden voor een ‘Adviseur Omgeving’. Dit was nog niet eerder gedaan. Vervolgens hebben we deze competenties doorvertaald in de nieuwe opleiding Adviseur Omgeving.”

Speerpunten
“Wat de speerpunten zijn van deze opleiding?”. “Als ik er enkele mag noemen, dan kies ik in willekeurige volgorde voor praktijkgerichtheid, de nieuwe en modernere rol van de trainer en de benodigde competenties die men onder de knie krijgt”.

Marieke vervolgt: “De deelnemers dienen zelf een praktijkopdracht mee te nemen. Deze opdracht loopt vervolgens als rode draad door de opleiding. Op deze manier wordt de koppeling met de eigen werkpraktijk optimaal gewaarborgd. Praktijkgerichter kun je niet krijgen!”.

“Onze trainers zijn met zorg geselecteerd: zij zijn afkomstig uit de praktijk en weten dus als geen ander waar ze het over hebben. Zij kruipen in de rol van procesbegeleider en coach. En zijn dus niet alleen meer een traditionele overbrenger van kennis.”

Marieke: “Als laatste wil ik toevoegen, dat we uitgaan van de eigen kracht van de deelnemer: hij/ zij is regisseur van de opleiding en heeft zelf de touwtjes in handen. Daar waar nodig bieden wij natuurlijk wel ondersteuning. Maar op deze wijze leer je juist je competenties in de praktijk te brengen. En daar draait het allemaal om!”

Programma
Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Tot slot
De ontwikkelingen in de markt, de geluiden van oud-cursisten en het continu doorontwikkelen en innoveren vanuit de Bestuursacademie, hebben ervoor gezorgd dat deze vernieuwde opleiding staat als een huis. Alle ingrediënten tezamen zorgen voor een Adviseur Omgeving die als een ware professional de nodige inzichten én visie weet te ontwikkelen op het complexe werkveld Omgeving. Op deze wijze weet de deelnemer zich onmisbaar te maken binnen de gemeentelijke organisatie!

Meer informatie
Voor meer informatie over deze opleiding kunt u contact opnemen met Klantadviseur Marieke van Leeuwen (tel. 06 – 50 21 6231). U kunt natuurlijk ook onze site bezoeken.

De opleiding gaat van start op 25 september in De Meern. U kunt zich nog aanmelden, er zijn nog enkele plekken vrij.

*www.seriousambtenaar.nl

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.