Advertentie

Aboutaleb: stop bezuinigingen politie

Aboutaleb heeft het te doen met de Fransen, die in vrije korte tijd opnieuw met een terroristische aanval te maken kregen na de actie tegen Charlie Hebdo.

15 november 2015

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam wil dat de bezuinigingen van politie, defensie en inlichtingendiensten van tafel gaan. 'Dat is nodig om het niveau van scherpte en alertheid te behouden. Die diensten moeten op orde blijven', zei hij zondag in het tv-programma Buitenhof.

Niet voor mogelijke

Aboutaleb heeft het te doen met de Fransen, die in vrije korte tijd opnieuw met een terroristische aanval te maken kregen na de actie tegen Charlie Hebdo. 'Dit gaat je niet in je koude kleren zitten.' De aanval in Parijs van afgelopen vrijdag had hij niet voor mogelijk gehouden. Hij vindt dat er alles aan gedaan moet worden om zo snel mogelijk de 'magneet' van IS weg te nemen. Aboutaleb zegt dat de aantrekkingskracht van de terreurorganisatie moet verdwijnen.

Beschermen

Zaterdagavond sprak Aboutaleb al met de plaatselijke moslimorganisaties in zijn stad. In een verklaring riepen de organisaties 'alle Rotterdammers op om elkaar op te zoeken en dicht bij elkaar te blijven om onze vreedzame samenleving te bewaken en te beschermen.' (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Linden
In grote lijnen wel met hem eens. Tegelijkertijd mag de politie ook beter en efficiënter gaan werken. De door de media aangejaagde kritiek op iedere scheet die daar gelaten wordt, zorgt er helaas wel voor dat de meeste agenten bijna niets meer durven te doen uit angst fouten te maken. Bovendien wordt er veel teveel gerapporteerd en geschreven wat tot helemaal niets leidt, alleen tot schijnzekerheid dat alles zo onder controle is. Heel domme opvatting. Overigens beweer in niet dat de politie geen (zelfs grote) fouten maakt maar publieke schandpalen werken niet om tot verbetering te komen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie