of 61869 LinkedIn

Genomineerden Beste Lokale Bestuurder 2020

13 genomineerden Beste Lokale Bestuurder 2020

 

AfbeeldingGedeputeerde Cees Bijl, provincie Drenthe
Gedeputeerde Cees Bijl wordt omschreven als deskundig, daadkrachtig en analytisch. Met deze eigenschappen en zijn jarenlange bestuurlijke ervaring weet hij doelen te stellen én te behalen. Als voorbeeld wordt zijn aanpak rondom de provinciale weg N34 Emmen – Groningen genoemd.

 

 

 

Afbeelding

Wethouder Wim van der Es, Zeewolde
Geen politicus, maar een echte bestuurder. Iemand die boven de partijen staat. Zo wordt wethouder Wim van der Es door één van de invullers omschreven. Eigenschappen die bij hem passen zijn analytisch, beloftegetrouw en deskundig. Van der Es is een betrouwbare en stabiele bestuurder waar op gebouwd kan worden.
AfbeeldingWethouder Jouke Douwe de Vries, Noardeast-Fryslân
Wethouder Jouke Douwe de Vries staat met de portefeuille Sociaal Domein regelmatig voor lastige keuzes. Ondanks de tekorten op dit terrein werkt hij met daadkracht en deskundigheid aan voorstellen die effect hebben in de praktijk. Invullers noemen hem communicatief sterk en roemen hem om de wijze waarop hij contact en samenwerking zoekt met verschillende partijen.AfbeeldingWethouder Marinka Mulder, Renkum
Uit de omschrijvingen van wethouder Marinka Mulder door stemmers wordt direct duidelijk: deze wethouder is communicatief sterk. Met haar transparante en empathische wijze van communiceren weet zij voor- en tegenstanders aan plannen te binden. Invullers roemen haar om haar vermogen om tot oplossingen te komen rondom ingewikkelde financiële opgaven. Wethouder Mulder is voor de tweede keer genomineerd voor de titel Beste lokale bestuurder: ook vorig jaar maakte zij kans op deze titel.

AfbeeldingWethouder Johan Hamster, Stadskanaal
Johan Hamster wordt omschreven als een deskundige en toegankelijke wethouder. Hij wordt geprezen om de wijze waarop hij samenwerkt in de regio en zich inzet voor kansarmen in de samenleving. Zijn inzet als bestuurder van sociaal werkbedrijf Wedeka wordt hierbij als illustrerend gezien
AfbeeldingWethouder Roy Bouten, Horst aan de Maas
Roy Bouten werd in 2019 wethouder en een jaar later is hij al genomineerd voor beste lokale bestuurder van Nederland. Zijn stemmers prijzen hem voor de energie waarmee hij lastige dossiers oppakt en de manier waarop hij in contact met de samenleving staat: proactief, geïnteresseerd en toegankelijk. Invullers noemen hem dan ook communicatief en betrokken.Afbeelding

Wethouder Marijo Immink-Hoppenbrouwers, Goirle

Wethouder Marijo Immink-Hoppenbrouwers is een stabiele kracht in het college van Goirle. Invullers zijn het erover eens dat ze een deskundige bestuurder is, die snapt wat er van een bestuurder wordt gevraagd. Haar stemmers roemen haar om haar empathische en toegankelijke wijze van communiceren, met inwoners, maar ook met samenwerkingspartners en stakeholders.


 

AfbeeldingWethouder Thijs Kroese, Purmerend
‘Een jonge wethouder die dingen voor elkaar krijgt’, zo omschrijven stemmers Thijs Kroese. Deze wethouder wordt als zeer daadkrachtig en doelgericht omschreven. Voornamelijk op het gebied van wonen weet de bestuurder resultaten te boeken: de woningbouw in Purmerend maakt enorme sprongen. 

AfbeeldingGedeputeerde Roy de Witte, provincie Overijssel

Betrokken, communicatief en toegankelijk. Zo laat gedeputeerde Roy de Witte zich omschrijven. In 2018 was hij als wethouder nog genomineerd voor de titel Beste bestuurder van een kleine gemeente; dit jaar is hij als gedeputeerde voor het eerst genomineerd voor de titel Beste lokale bestuurder. Stemmers prijzen gedeputeerde De Witte om de wijze waarop hij verschillende partijen met tegengestelde belangen op tactische wijze samen weet te brengen en weet te verbinden. Door goed te luisteren is hij op de hoogte van wat er speelt in de regio.  
 

Afbeelding

Gedeputeerde Robert Strijk, provincie Utrecht

Gedeputeerde Robert Strijk heeft sinds zijn installatie in 2019 zijn handen flink uit de mouwen gestoken op het gebied van financiën in de provincie Utrecht. Na een periode van financiële wanorde heeft hij ervoor gezorgd dat er binnen een jaar maar liefst drie jaarrekeningen werden vastgesteld door de Staten. Zijn deskundigheid, eerlijkheid en effectiviteit hebben in belangrijke mate bijdragen aan de resultaten die hij heeft behaald. 


AfbeeldingGedeputeerde Anita Pijpelink, provincie Zeeland
Gedeputeerde Anita Pijpelink wordt beschreven als betrokken en empathisch. Stemmers waarderen in haar haar vermogen om met een open houding het eerlijke verhaal te vertellen, ook wanneer dit lastig is. Intrinsiek gemotiveerd boekt zij voortgang op lastige dossiers.
AfbeeldingWethouder Arno Bonte, Rotterdam
Als verantwoordelijk wethouder voor Duurzaamheid en Energietransitie heeft Arno Bonte een stevig energiebeleid neergezet. Standvastig en doelgericht. Invullers noemen hem effectief en dit is terug te zien in de stappen die hij zet om de energietransitie in Rotterdam te realiseren. 
AfbeeldingDijkgraaf Lambrt Verheijen, Waterschap Aa en Maas
Lambert Verheijen zet zich als dijkgraaf al jaren in voor de waterbelangen. Zijn stemmers prijzen hem om de wijze waarop hij zijn brede netwerk – zowel regionaal als landelijk – weet in te zetten om de doelen van het waterschap te bereiken en het waterschap op de kaart te zetten. Na zijn vertrek in april 2021 zal het waterschap een betrokken, deskundig en toegankelijk bestuurder moeten missen.
Top 3 genomineerden Beste Bestuurder kleine gemeente 2020


AfbeeldingWethouder Ted Kok, Aalten

Een verbinder, zo wordt Ted Kok door zijn stemmers omschreven. Met aandacht voor de menselijke verhoudingen, zet deze wethouder van een kleine gemeente zich in om in samenwerking met anderen lokale initiatieven van de grond te krijgen. Hij is ervaren, heeft kennis van zaken en durft beslissingen te nemen.  

AfbeeldingWethouder Bé Schollema, Loppersum

Wethouder Bé Schollema wordt door de invullers omgeschreven als betrokken en toegankelijk. Ook zijn stemmers prijzen hem om deze eigenschappen. ‘Hij neemt de tijd voor je en zet zich 100% in voor de gemeente Loppersum’, zo licht een van de stemmers toe.
 

AfbeeldingWethouder Bart Jaspers Faijer, Ommen

Vorig jaar was hij genomineerd voor de titel Beste lokale bestuurder, dit jaar voor de titel Beste bestuurder van een kleine gemeente. Bart Jaspers Faijer wordt door de invullers omschreven als analytisch en eerlijk.  Een wethouder die altijd op zoek is naar verbinding en rekening houdt met verschillende belangen die spelen. Hij houdt het overzicht, straalt rust uit en stuurt bij waar nodig.Top 3 genomineerden Beste Jonge Bestuurder (<40) 2020


AfbeeldingWethouder Samir Bashara, Hoorn

Wethouder Samir Bashara wordt door de invullers omschreven als communicatief sterk en deskundig. Hij heeft op zijn stemmers veel indruk gemaakt met handelen rondom het complexe dossier Poort van Hoorn en het resultaat dat hij daarmee heeft behaald. ‘Met deskundigheid en gevoel loodst hij zijn raad door moeilijke dossiers’, zo stelt een van de stemmers.

 

Afbeelding

Wethouder Peter Heijkoop, Dordrecht

Baanbrekend. Zo noemen de stemmers op Peter Heijkoop zijn werk in het sociaal domein. Illustrerend hierbij is zijn functie als voorzitter van de VNG-commissie commissie Participatie, Schuldhulpverlening en Integratie en de impact die hij heeft met zijn inzet. Deze jonge wethouder laat zich door invullers omschrijven als daadkrachtig, betrokken, empathisch én toegankelijk


 

Afbeelding

Wethouder Sven de Langen, Rotterdam
‘Waar een kleine partij een groot mens kan leveren’, zo omschrijft een van de stemmers wethouder Sven de Lange. Invullers zijn het erover eens dat deze jonge wethouder een daadkrachtig bestuurder is. Stemmers spreken waardering uit voor de wijze waarop hij zich hard weet te maken voor voldoende middelen voor zijn portefeuille. 

 

 

 


Breng hier uw stem uit >>> 

Afbeelding

Verstuur dit artikel naar Google+

Afbeelding

Afbeelding