of 64740 LinkedIn

Beste Lokale Bestuurder 2014

Afbeelding


Verkiezing Beste Lokale Bestuurder van start

Wie wordt de beste lokale bestuurder van 2014? Vanaf vandaag kunnen lezers van Binnenlands Bestuur hun stem uitbrengen op één van de tien genomineerden voor deze jaarlijkse titel.

Om tot deze tien genomineerden te komen heeft onderzoeksbureau Necker van Naem in opdracht van Binnenlands Bestuur een uitgebreid onderzoek gehouden. Afgelopen maand zijn alle burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, commissarissen van de koning en leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten benaderd om deel te nemen aan een online onderzoek. Lokale politici en bestuurders mochten een top drie van bestuurders uit hun eigen gemeente nomineren en twee bestuurders uit de regio. De respondent kon aangeven welke vijf competenties hij of zij het meest belangrijk vindt voor een goede bestuurder.

Vervolgens werd gevraagd om per geselecteerde competentie aan te geven welke bestuurder hier het beste en welke hier het op een na beste op scoort. Op een honderd puntenschaal kon vervolgens worden aangegeven in welke mate de regiobestuurders volgens deze competenties handelen.

Vanaf 8 januari 2015 kunnen bezoekers van de site stemmen op de genomineerden. Hun oordeel zal voor een derde deel meetellen in het eindoordeel. Daarnaast zullen alle lezers van het vakblad Binnenlands Bestuur en van de nieuwsbrieven worden gevraagd een stem uit te brengen en zal een vakjury bestaande uit de redactie van Binnenlands Bestuur haar voorkeuren uitspreken. De stemmen van de lezers en van de jury tellen ook ieder voor een derde mee.


Naast de Beste Lokale Bestuurder zijn er ook genomineerden voor de titel Beste Nieuwkomer en Beste Bestuurder van een kleine gemeente (< 30.000 inwoners).

De bekendmaking is op maandag 19 januari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas voor 2015 in Museum Speelklok te Utrecht. Eerder werd de titel Beste Lokale Bestuurder in de wacht gesleept door Marco Florijn, Lodewijk Asscher, Bas Eenhoorn, Henk Aalderink en Albert Rodenboog.

Hier vindt u de genomineerden >>>

Verstuur dit artikel naar Google+