of 59250 LinkedIn

Maak van uitstel afstel

Arnold Gerritsen 1 reactie

Eindelijk kan de discussie gaan waar die over moet gaan, namelijk de sociaal, maatschappelijke en economische gevolgen van de bezuiniging op de rechtbanken. Met het besluit van de Raad voor de rechtspraak zijn de politiek en minister aan zet. Voor de rechtspraak en de regio’s zou het heel verstandig zijn als uitstel leidt tot afstel. 

De bezuiniging leidt niet alleen tot onvolwaardige rechtbanken, maar de gevolgen van het besluit zijn verstrekkend voor de regio’s. Wil je als rijksoverheid, en als een van de grootste werkgevers van ons land, de regio’s die kampen met krimp en werkgelegenheidsproblematiek versterken of juist niet? Dit is waar het om gaat.

 

Een slecht plan blijft een slecht plan. Eerder erkende de heer Bakker, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, al dat de bezuinigingsplannen leiden tot onvolwaardige rechtbanken. Desondanks heeft de Raad vandaag zijn standpunt bekrachtigd. Daarmee houdt de Raad vast aan een plan dat rammelt, niet gedegen onderbouwd is en uiteindelijk leidt tot onvolwaardige rechtbanken.

 

In de brief aan de Minister erkent de Raad voor de rechtspraak dat het Meerjarenplan verregaande maatschappelijke effecten heeft. Deze erkenning en de steun vanuit de Tweede Kamer sterken ons. Wij blijven onverminderd strijdvaardig en gaan op 8 oktober het gesprek aan met de politiek om dit plan van tafel te krijgen.

Arnold Gerritsen, burgemeester van Zutphen 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jos hartman (institutional & local development consultant, oud-zutphenaar) op
Het standpunt van de heer Gerritsen verdienen alle steun. Zutphen is onevenredig zwaar getroffen door op een volgende besluiten vanuit Den Haag. Het verlies van de rechercheschool, de opleiding van de rechterlijke macht en nu een belangrijk deel van de rechtbank leiden tot een zwaar verlies aan hoogwaardige werkgelegenheid in een stad met een toch al zwakke werkgelegenheidsstructuur. Het wordt echt tijd dat ministeries en andere rijksorganen eens over de heg gaan kijken!