of 59281 LinkedIn

AOW-leeftijd bevriezen?

14.05.19 (0 reacties)

AfbeeldingDe AOW-leeftijd moet direct worden bevroren op 66 jaar, anders komt er geen pensioenakkoord, zo heeft de vakbond FNV aan het kabinet laten weten. De AOW-leeftijd stijgt sinds 2013 in Nederland stapsgewijs van 65 jaar naar 67 jaar en 3 maanden in 2022. Daarna, afhankelijk van de levens verwachting, stijgt de aow-leeftijd verder. Wat vindt u een redelijke AOW-leeftijd?Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reacties op dit bericht

Door Sander (Ambtenaar) op
@Martijn Kösters, laten we maar beginnen met die 30 miljard gulden die uit de pot van het ABP gejat zijn jaren geleden plus wettelijke rente over dit bedrag. Ik denk dat voor de ambtenaren hier al een flink gat mee overbrugd kan worden.
Door p op
Als belastingbetaler hoe alter hoe beter, als ooit ontvanger hoe eerder hoe beter.

Op zich kan de economische groei de levensverwachting prima bijbenen,
alleen die naoorlogse golf (en pilknik) geeft een rare hobbel
Door Criticus (Ambtenaar) op
@Martijn
Het geld is voor mij niet het belangrijkste argument.
Ik zie graag dat werkwillenden eerder aan het werk kunnen doordat 65-ers mogen stoppen met werken.

Daarnaast worden we wel ouder, maar dat gaat ook met meer gebreken. Iemand die wel een baan heeft, maar er vanwege kwaaltjes en ziekte minder vaak is, is ook geen aanwinst op de werkvloer.

Instandhouding van deze situatie kost overigens ook geld...
Door Martijn Kösters op
Geven de 65-stemmers ook even een onderbouwing waar het geld vandaan moet komen?

Kom niet aanzetten met 'maar ik heb altijd afgedragen'. Door het te veel wedden op beleggingspaarden is dat niet genoeg gebleken, er moeten ergens concessies gedaan worden.
Door Hans Bruynsma (gepensioneerde) op
65 is redelijk. Dat is overigens een willekeurig getal, gehaald uit sociale wetten (of wat daarvoor door moest gaan) van een duitse kanselier uit de 19e eeuw. In Nederland kan het pensioen van ambtenaren best omhoog: ABP MOET de miljardenlening aan de regering gewoon terug eisen, mét rente!