of 59082 LinkedIn

Gerrit den Uyl

Reageer
Gerrit den Uyl wordt door minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid voorgedragen als directeur van de Politieacademie. De beoogde benoemingsdatum is 16 februari a.s.
Gerrit den Uyl is sinds 2015 directeur van het Politiedienstencentrum (PDC). Daarvoor was hij diensthoofd Facilitair Management van het PDC en plv. Korpschef van de politie Zuid-Holland-Zuid. Van 2000-2007 was hij werkzaam bij de provincie Utrecht als directeur en loco-provinciesecretaris. 

Lid korpsleiding Leonard Kok zegt over de voordracht: 'De Politieacademie staat voor een grote opgave, omdat er veel nieuwe politiemensen moeten worden opgeleid. De komende tijd wordt er veel gevraagd van docenten, personeel en leiding. Tegelijk wordt het politieonderwijs hervormd. De korpsleiding is blij dat we samen met de Politieacademie en het ministerie Gerrit hebben kunnen voordragen, omdat hij met zijn organiserend vermogen en politie achtergrond, zeer geschikt is om de gewenste hervorming van het politieonderwijs vorm te geven.'

Gerrit den Uyl volgt Leon Kuijs op die in december afscheid nam van de Politieacademie.

Nieuwe functie: directeur Politieacademie

Nieuwe werkgever: Politieacademie

Datum in dienst treding: 16 feb 2020

Oude functie: directeur Politiedienstencentrum

Oude werkgever: Politie

https://nl.linkedin.com/in/gerrit-den-uyl-4404a3
Gerrit den Uyl wordt door minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid voorgedragen als directeur van de Politieacademie. De beoogde benoemingsdatum is 16 februari a.s. Gerrit den Uyl is sinds 2015 directeur van het Politiedienstencentrum (PDC). Daarvoor was hij diensthoofd Facilitair Management van het PDC en plv. Korpschef van de politie Zuid-Holland-Zuid. Van 2000-2007 was hij werkzaam bij de provincie Utrecht als directeur en loco-provinciesecretaris. Lid korpsleiding Leonard Kok zegt over de voordracht: 'De Politieacademie staat voor een grote opgave, omdat er veel nieuwe politiemensen moeten worden opgeleid. De komende tijd wordt er veel gevraagd van docenten, personeel en leiding. Tegelijk wordt het politieonderwijs hervormd. De korpsleiding is blij dat we samen met de Politieacademie en het ministerie Gerrit hebben kunnen voordragen, omdat hij met zijn organiserend vermogen en politie achtergrond, zeer geschikt is om de gewenste hervorming van het politieonderwijs vorm te geven.' Gerrit den Uyl volgt Leon Kuijs op die in december afscheid nam van de Politieacademie.

Reageren
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!