of 59244 LinkedIn

Personalia week 02

Febo Heiko Perdok is per 4 januari benoemd tot gemeentesecretaris van Heerenveen. Perdok werkt sinds 1981 bij de gemeente Heerenveen. Perdok volgt Henk Drijfhout op, die op 24 augustus 2010 geheel onverwachts overleed.

Febo Heiko Perdok, gemeentesecretartis Heerenveen
Febo Heiko Perdok, gemeentesecretartis Heerenveen

Hans Ubachs (D66, 49 jaar) is met ingang van 21 januari benoemd tot burgemeester van Laarbeek. Vanaf 2010 is hij wethouder van Schinnen, van 2002 tot 2010 was hij wethouder in de gemeente Onderbanken. Van 1996 tot 2002 was hij raadslid van Onderbanken. Ubachs volgt Hans Gilissen (PvdA) op die per 2 januari 2011 is benoemd tot burgemeester van Venray.

 

Per 1 januari is Dré Martens benoemd als gemeentesecretaris van Hendrik-Ido-Ambacht. Martens is op dit moment directeur bedrijfsvoering en locogemeentesecretaris. Sinds eind maart is de functie van gemeentesecretaris vacant. De functie is tijdelijk waargenomen door interimgemeentesecretaris Hans van Huffelen.

 

Burgemeester Hugo Schorer van Renswoude gaat met pensioen. Schorer wordt binnenkort 65 jaar. Schorer begon in Renswoude als waarnemend burgemeester toen zijn functie als dijkgraaf van het waterschap Walcheren kwam te vervallen. Hij wil op 1 juni vertrekken.

 

Burgemeester Wim Denie (PvdA, 64) van Moerdijk stapt per 1 juli op. Als belangrijkste reden voor zijn vertrek noemt Denie dat hij veel minder pensioen ontvangt als hij na zijn 65e doorwerkt.

 

Hans Camps treedt aan als lid van het College van Bestuur van het ROC Mondriaan in Den Haag. Camps is sinds 2000 werkzaam geweest bij de gemeente Delft, waarvan ruim 7 jaar als gemeentesecretaris en algemeen directeur.

 

Cees Berkhout stelt zijn functie als wethouder van Zwolle beschikbaar. Berkhout stelt zijn functie ter beschikking omdat hij zijn bestuurlijke visie in Zwolle onvoldoende kan ontplooien.

 

Guusje ter Horst is toegetreden tot de raad van toezicht van het Stedelijk Museum. Ze was eerder minister van Binnenlandse Zaken en burgemeester van Nijmegen. Sinds januari is ze ook voorzitter van de HBO-raad.

 

Tjeerd Herrema is de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van woningcorporatie Rochdale. Herrema was hiervoor wethouder in Amsterdam.

 

Henk Winkelhuis en Yuri Liebrand zijn in Oldenzaal aangesteld als wijkwethouder.

 

Bij het OM heeft Leo den Hollander, hoofdofficier van arrondissementsparket Groningen, besloten zijn functie om gezondheidsredenen neer te leggen. Den Hollander was sinds 1 maart 2009 hoofdofficier. Hij zal na zijn herstel zijn loopbaan elders binnen het OM voortzetten. Jan Eland is aangesteld als waarnemend hoofdofficier. Eland is nu hoofdadvocaatgeneraal van het ressortsparket Amsterdam.

 

 Stuur uw bijdrage voor de rubriek Personalia naar de redactie.