of 63082 LinkedIn

Personalia BB 23-2020

Jan Dick de Kort stopt als gemeentesecretaris van Diemen, vanwege zijn gezondheid. Hij zal de functie van projectmanager gaan vervullen. De functie van gemeentesecretaris zal tijdelijk worden waargenomen door Kees Schelling.

Rob van Nunspeet
Rob van Nunspeet

Rob van Nunspeet
Per 1 januari 2021 neemt Rob van Nunspeet na bijna 20 jaar afscheid als gemeentesecretaris van Zeewolde. Hij wordt opgevolgd door Karel Hamstra, die op dit moment nog directeur bedrijfsvoering bij uitvoeringsorganisatie Meerinzicht is. Hamstra was eerder werkzaam bij de gemeente Zeewolde in verschillende functies zoals afdelingshoofd Ontwikkeling en directeur Grondbedrijf.

Mirjam van Bergen
Mirjam van Bergen is benoemd tot griffier van Bronckhorst. Van Bergen is nu nog tijdelijk raadsgriffier in Loppersum dat per 1 januari 2021 opgaat in de nieuwe gemeente Eemsdelta. Eerder was zij griffier in De Marne en Ooststellingwerf. In Bronckhorst volgt ze Moana van IJsseldijk op, die op 25 juni 2020 naar Druten ging. Het griffierschap van de gemeenteraad van Bronckhorst wordt nu waargenomen door Aldrik Dijkstra.

Saskia Borgers
Bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is Saskia Borgers gekozen tot hoogheemraad. Zij volgt Ruud Maarschall op, die om persoonlijke redenen aftrad. Borgers was eerder directeur-generaal bij het ministerie van VROM, gemeentesecretaris van Purmerend en Haarlem en interim-directeur van twee omgevingsdiensten. Met haar aanstelling als hoogheemraad zal zij terugtreden als gemeenteraadslid van Koggenland.

Dianne Maas-Film
Groningen heeft een bouwmeester versterking aangesteld, Dianne Maas-Flim. Per 1 januari 2021 gaat zij aan de slag in deze nieuwe functie om de opgaven in het aardbevingsgebied te begeleiden. Maas-Flim is architect. Sinds 2009 geeft ze leiding aan haar bureau MINT Architecten. De bouwmeester versterking maakt tevens onderdeel uit van het Atelier Stadsbouwmeester van de gemeente Groningen.

Saskia Willems
Saskia Willems-van Ulden blijft voorlopig gemeentesecretaris in Oirschot. In november 2019 is zij aan de slag gegaan als interim gemeentesecretaris voor de periode van één jaar. In dat jaar heeft zij gewerkt aan een organisatieontwikkeling. Er is nu besloten de samenwerking met haar te verlengen tot 1 januari 2023. Deze periode is bewust gekozen zodat er voldoende gelegenheid is om onder andere te organisatieontwikkeling meer vorm te geven.

Nathalie de Vries
De gemeente Groningen heeft Nathalie de Vries per 1 januari 2021 benoemd tot stadsbouwmeester. Zij volgt Jeroen de Willigen op. De stadsbouwmeester geeft gevraagd en ongevraagd advies over actuele stedenbouwkundige en architectonische opgaven in de gemeente Groningen. De Vries blijft werken voor bureau MVRDV en als hoogleraar aan de factulteit Bouwkunde aan de TU Delft.


Komen en gaan:

Martien Brander
In Woerden is Martien Brander benoemd tot gemeentesecretaris. Brander was sinds augustus 2017 al een van de directeuren in Woerden en waarnemend gemeentesecretaris. Eerder was hij onder andere werkzaam binnen de gemeente Haarlemmermeer. Hij volgt Michiel van Kruijsbergen op.

Karin van Hunnik
Karin van Hunnik heeft laten weten dat zij op grond van persoonlijke afwegingen per direct haar functie als wethouder van Laren neerlegt. Vanaf 2018 was zij namens Larens Behoud onder meer verantwoordelijk voor onderwijs, cultuur en het sociaal domein.


Abdeluheb Choho
Met ingang van 1 maart 2021 wordt Abdeluheb Choho algemeen directeur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Choho is op dit moment bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk Nederland. Daarvoor was hij wethouder bij de gemeente Amsterdam.

Else Ruizeveld de Winter
Else Ruizeveld de Winter is met ingang van 15 november benoemd tot algemeen directeur van de BEL Combinatie, de gezamenlijke ambtelijke organisatie van Blaricum, Eemnes en Laren. Ze was sinds februari 2020 al tijdelijk algemeen directeur. Ze was gemeentesecretaris van Eemnes.

Ellen van Selm
Ellen van Selm (D66, 56) is met ingang van 1 december 2020 herbenoemd tot burgemeester van Opsterland. Zij is onder meer voorzitter van de P10 en lid van het algemeen bestuur van de VNG. Van Selm is ook herbenoemd tot voorzitter van de P10, het samenwerkingsverband van grote plattelandsgemeenten.

Marcelle Hendrickx
Marcelle Hendrickx (D66) is benoemd tot voorzitter van de Wethoudersvereniging. Hendrickx is sinds 2014 wethouder in Tilburg. In het verleden bekleedde Hendrickx diverse functies bij onder andere de Universiteit van Amsterdam, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de provincie Noord-Brabant.


Overleden
Ferry Dukker, oud-wethouder van Wormerland, is op 88 jarige leeftijd overleden. Dukker woonde vanaf 1965 in Wormerland. Hier richtte hij begin jaren zeventig een afdeling van de VVD op, hoewel hij uit een SDAP-nest kwam. Hij zou hier ook acht jaar wethouder zijn.


Bernice Ruiter
Bernice Ruiter is benoemd tot directeur van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD), de sociale dienst van de gemeenten De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. Ruiter volgt per 1 februari 2021 Ray Geerling op, die deze functie de afgelopen twee jaar op interim basis vervulde.


Burgemeesters vacature
Boekel
Het burgemeesterschap van Boekel is vacant per 1 juni 2021. De gemeente heeft circa 10.800 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 7.273,22 bruto per maand. U kunt solliciteren tot 23 december 2020. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 2 december op www.officielebekendmakingen.nl/ Staatscourant.

Vlieland
Het burgemeesterschap van Vlieland is vacant per 10 mei 2021. De gemeente heeft circa 1.200 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 6.565,43 bruto per maand. U kunt solliciteren tot 14 december 2020. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 23 november op www.officielebekendmakingen.nl/ Staatscourant.

Weert
Het burgemeesterschap van Weert is vacant sinds 1 oktober 2020. De gemeente heeft circa 50.200 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 9.280,73 bruto per maand. U kunt solliciteren tot 15 december 2020. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 23 november op www.officielebekendmakingen.nl/ Staatscourant.

Oostzaan
Het burgemeesterschap van Oostzaan is vacant per 28 januari 2021. De gemeente heeft circa 9.800 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 7.222,66 bruto per maand. U kunt solliciteren tot 16 december 2020. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 24 november op www.officielebekendmakingen.nl/ Staatscourant.

Staphorst
Het burgemeesterschap van Staphorst is vacant sinds 13 januari 2020. De gemeente heeft circa 17.200 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 7.874,98 bruto per maand. U kunt solliciteren tot 18 december 2020. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 26 november op www.officielebekendmakingen.nl/ Staatscourant.

Pekela
Het burgemeesterschap van Pekela is vacant sinds 1 november 2015. De gemeente heeft circa 12.200 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 7.222,66 bruto per maand. U kunt solliciteren tot 18 december 2020. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 26 november op www.officielebekendmakingen.nl/ Staatscourant.

Wageningen
Het burgemeesterschap van Wageningen is vacant per 1 juni 2021. De gemeente heeft circa 39.700 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 8.560,55 bruto per maand. U kunt solliciteren tot 19 december 2020. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 27 november op www.officielebekendmakingen.nl/ Staatscourant.


Henk Jan Meijer
Met ingang van 19 november is Henk Jan Meijer (VVD, 69) benoemd tot waarnemend burgemeester in Enschede. Sinds enkele weken is burgemeester Onno van Veldhuizen zwaar getroffen door het coronavirus. Hij werkt thuis aan zijn herstel. Meijer was eerder burgemeester van Zwolle en is lid van de Eerste Kamer.

Tosca de Jong
Tosca de Jong is de nieuwe raadsgriffier van Blaricum. Zij volgt Ralph de Vries op. De Jong is als Strategisch Beleidsadviseur Maatschappelijke Ontwikkeling sinds 2015 werkzaam bij de BEL Combinatie, de gezamenlijke ambtelijke organisatie van Blaricum, Eemnes en Laren. Ook is ze al geruime tijd voorzitter van de Ondernemingsraad.

Waalre
In Waalre zijn Jan van Burgsteden, Maarten Pieters en Liesbeth Sjouw benoemd tot wethouders. Zij vormen samen met waarnemend burgermeester Jan Boelhouwer een zakencollege. Van Burgsteden was eerder wethouder in Veghel. Pieters was eerder wethouder in Oisterwijk en Dongen. Sjouw was onder ander wethouder in Eersel en Statenlid van de provincie Noord-Brabant. 

Paul Depla
De gemeenteraad van Breda heeft Paul Depla voorgedragen voor herbenoeming. Depla (PvdA, 55) begint dan aan zijn tweede termijn als burgemeester van Breda. Eerder was hij burgemeester van Heerlen en wethouder in Nijmegen

Frans Mencke
Met ingang van 1 december is Frans Mencke begonnen als gemeentesecretaris ad interim in Noordwijk. Mencke was tot voor kort gemeentesecretaris in Hoorn. Eerder was hij onder andere gemeentesecretaris van Heerhugowaard en Heiloo.

Rob Kleijwegt
Rob Kleijwegt is benoemd tot directeur Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) bij Waterschap Rivierenland. Hij begint per 1 februari. Kleijwegt was onder andere werkzaam in Heerhugowaard en Delft. Momenteel is hij directeur stadsontwikkeling in Den Bosch

Robert ’T Hoen
Gemeentesecretaris Robert ’t Hoen vertrekt bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Hij wordt als adviseur voor het openbaar bestuur. ’t Hoen werkte de afgelopen dertien jaar voor Hardinxveld- Giessendam, waarvan de laatste acht jaar als gemeentesecretaris.

Sander Duijmaer van Twist
Met ingang van 1 januari 2021 is Sander Duijmaer van Twist de nieuwe gemeentesecretaris van Capelle aan den IJssel. Hij volgt Anne de Baat op. De afgelopen vijf jaar was Duijmaer van Twist gemeentesecretaris van Maassluis, daarvoor werkte hij in diverse functies bij de gemeente Zoetermeer.

Marije Beens
Bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wordt Marije Beens directeur-generaal Agro. Beens is op dit moment waarnemend directeur- generaal Agro bij het ministerie van LNV. Daarvoor was zij directeur Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit, tevens plaatsvervangend directeur-generaal Agro.

Maaike Pippel
Maaike Pippel is vanaf 1 januari 2021 de nieuwe gemeentesecretaris van Zandvoort. Ze is tot die tijd werkzaam voor HLT samen, de werkorganisatie van Hillegom, Lisse en Teylingen, als concernmanager bedrijfsvoering. Ook is ze locogemeentesecretaris in Hillegom en Lisse. Pippel wordt in Zandvoort de opvolger van Willem van den Berg, die sinds september 2018 interim-secretaris is.

Dorine Burmanje
Dorine Burmanje is benoemd tot waarnemend burgemeester van Ermelo. Zij vervangt vanaf 30 november 2020 André Baars. Burmanje is onder meer commissaris bij de Zeeman Groep en voorzitter van de raad van bestuur van de ANWB. Tot vorig jaar was ze bestuursvoorzitter bij het Kadaster. Verder werkte ze als secretaris- directeur bij Waterschap Rijn en IJssel en was ze plaatsvervangend directeur bij EnergieNed.

Carsten Hof
Gemeentesecretaris Carsten Hof vertrekt bij de gemeente Noordwijk. Hof was sinds januari 2019, na de fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout in functie als gemeentesecretaris, daarvoor leidde hij als beoogd gemeentesecretaris de fusie zelf. Eerder werkte hij in diverse functies bij de gemeente Den Haag.