of 59925 LinkedIn

Personalia BB 21-2019

Lucille George-Wout is herbenoemd tot gouverneur van Curaçao. Zij wordt met ingang van 4 november 2019 voor een periode van zes jaar herbenoemd.

Loes Meeuwisse
Loes Meeuwisse

Loes Meeuwisse
De gemeenteraad van Noord-Beveland heeft Loes Meeuwisse voorgedragen als nieuwe burgemeester. Meeuwisse (VVD, 60) is sinds 2010 wethouder in Goes. In Noord-Beveland wordt zij de opvolger van haar partijgenoot Marcel Delhez die sinds november 2018 burgemeester van Veldhoven is. Op dit moment is Letty Demmers (D66) waarnemend burgemeester.

Pieter Verhoeve
Met ingang van 13 november is Pieter Verhoeve benoemd tot burgemeester van Gouda. Verhoeve (38) is lid van de SGP. Hij is momenteel burgemeester van Oudewater. In Gouda volgt hij Milo Schoenmaker (VVD) op die sinds 15 januari 2019 bestuursvoorzitter van het COA is. Het burgemeesterschap wordt nu waargenomen door Mirjam Salet (PvdA).

Luc Winants
Luc Winants is benoemd tot burgemeester van Venray. De benoeming gaat in op 6 januari 2020. Winants (55) is lid van het CDA. Hij is op dit moment werkzaam als ketenregisseur integratie vluchtelingen in Limburg. Daarvoor was hij onder meer burgemeester in Brunssum en wethouder in Maastricht. Op dit moment is Hans Gilissen (PvdA) burgemeester van Venray.

Annemieke van de Ven
De gemeenteraad van Reusel-De Mierden heeft Annemieke van de Ven voorgedragen als burgemeester. Van de Ven (CDA, 61) was eerder wethouder in Veghel en Oss. In Reusel-De Mierden neemt zij het stokje over van haar partijgenoot Jetty Eugster die sinds januari 2017 waarnemend burgemeester is.

Leo Pieter Stoel
De gemeenteraad van Ameland draagt Leo Pieter Stoel (VVD, 57) voor als burgemeester. Stoel werkt nu nog bij Aegon. Stoel was eerder lid van provinciale staten van Fryslân. Daarvoor was hij onder meer wethouder van Súdwest- Fryslân. Op Ameland wordt hij de opvolger van Albert de Hoop (D66) die in juli 2018 vertrok. Het burgemeesterschap wordt nu tijdelijk waargenomen door de VVD’er Gerard van Klaveren.

Maarten van de Donk
Maarten van de Donk (VVD, 49) wordt de nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek. De gemeenteraad van Hilvarenbeek heeft hem voorgedragen als burgemeester. Hij wordt de opvolger van Ryan Palmen (VVD), die op 1 april 2019 burgemeester in Horst aan de Maas werd. Sindsdien is Harrie Nuijten (PvdA) waarnemend burgemeester. Van de Donk was eerder raadslid en fractievoorzitter in Rotterdam.


Komen & gaan
Ashley North
In Leiden is Ashley North benoemd tot wethouder. Hij volgt daarmee Martine Leewis op. North (28) is sinds 2014 raadslid en hij werd in 2018 fractievoorzitter van GroenLinks. Tot voor kort was hij docent geschiedenis aan De Vrije School in Den Haag.

Josee Gehrke
Josee Gehrke stopt per 1 maart 2020 als griffier van De Wolden. Ze gaat met pensioen. Eerder was zij beleidsmedewerker in Haarlemmermeer, afdelingshoofd in Assen en gemeentesecretaris van Winsum. Ook was zij bestuurslid van de Vereniging van Griffiers en van de VNG.


Barometer:
Medewerkers waterschap: gemiddelde leeftijd
De gemiddelde leeftijd van de medewerkers bij de waterschappen daalt van 48,2 jaar in 2016 naar 47,9 jaar in 2018.
Bron: AenO fonds waterschappen


Ronald van Meygaarden
De gemeenteraad van Boxtel heeft Ronald van Meygaarden (56) voorgedragen als burgemeester. Hij volgt Mark Buijs (VVD). Fons Naterop (CDA) is waarnemend burgemeester. Van Meygaarden was eerder wethouder in Geldermalsen. Hij is lid van de partij Code Oranje.

Jos van Bree
De gemeenteraad van Geldrop-Mierlo heeft Jos van Bree voorgedragen als burgemeester. Van Bree (VVD, 50) is wethouder van Helmond. Hij volgt Berry Link (CDA, 54) op. Désirée Schmalschläger (D66) was even waarnemend burgemeester, tot ze benoemd werd tot burgemeester van Leudal.

Areane Dorsman
Met ingang van 1 januari 2020 treedt Areane Dorsman toe als rechterlijk lid van de Raad voor de rechtspraak. Dorsman is op dit moment rechterlijk bestuurslid bij het gerechtshof ’s Hertogenbosch. Daarvoor was zij teamvoorzitter handelszaken, waarnemend sectorvoorzitter civiel recht en bestuurslid bij de rechtbank Amsterdam. Zij volgt Kees Sterk op.

Bob Vostermans
De gemeenteraad van Beesel heeft Bob Vostermans (CDA, 37) voorgedragen als burgemeester. Hij wordt de opvolger van de in juni naar Kerkrade vertrokken Petra Dassen-Housen (CDA). Wil Rutten is waarnemend burgemeester. Vostermans is op dit moment nog wethouder in Horst.

Eelke de Jong
Met ingang van 18 november 2019 is Eelke de Jong benoemd tot gemeentesecretaris van Leeuwarden. Hij volgt Reindert Hoek op, die per 1 december 2019 met pensioen gaat. De Jong werkt sinds 2003 bij de gemeente Leeuwarden. Zo was hij onder meer hoofd financiën en maakt hij sinds december 2018 deel uit van de directie.

Frank Vrolijk
Frank Vrolijk is benoemd tot wethouder voor de VVD in Etten-Leur. Hij volgt Martin van der Bijl op, die is vertrokken vanwege zijn relatie met een communicatiemedewerker. Tot voor kort was Vrolijk directeur van Kies Uw Accountant B.V. Vrolijk zit sinds maart 2010 in de gemeenteraad van Etten-Leur.


Burgemeesters vacature
Den Helder
Het burgemeesterschap van Den Helder is vacant sinds 30 september 2019. De gemeente heeft circa 55.600 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 9.280,73 bruto per maand (per 1 januari 2020). U kunt solliciteren tot 30 november 2019. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 8 november op www.officielebekendmakingen.nl/ Staatscourant.


Marieke Moorman
Burgemeester Marieke Moorman (PvdA, 49) is benoemd voor haar tweede termijn als burgemeester van Bernheze. Moorman werd in 2002 lid van de gemeenteraad van Tilburg. Van 2006 tot haar benoeming als burgemeester was zij wethouder in Tilburg.

Boudewijn Marinussen
De gemeente Lisse heeft een nieuwe gemeentesecretaris: Boudewijn Marinussen. Hij is de tijdelijk opvolger van gemeentesecretaris Jan Schellevis, die per 1 september 2019 is gestopt. Marinussen was de afgelopen jaren onder meer interimgemeentesecretaris in Borger-Odoorn, Hof van Twente en Giessenlanden en gemeentesecretaris in Schiedam, Berkel en Rodenrijs en Valburg.

Karin Handstede
Karin Handstede vertrekt als gemeentesecretaris van Schiedam. Volgens de gemeente is de conclusie getrokken dat de wederzijdse verwachtingen niet meer overeenkomen. Handstede was sinds juli 2016 gemeentesecretaris. Loco-gemeentesecretaris Marlies van den Hende neemt de taken van Handstede waar.  

Marnix Norder
Met ingang van 1 januari vertrekt Marnix Norder als voorzitter van Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties. Norder is sinds 1 januari 2017 voorzitter van Aedes. Daarnaast is Norder sinds 2014 medeeigenaar van een onderneming die werkt aan betaalbaar wonen door particulieren te ondersteunen bij zelfbouw en transformatie van gebouwen.

Gerda Beeksma
Gerda Beeksma keert terug als griffier bij de gemeenteraad van Heiloo. Ze volgt Ronald Vennik op, die op 1 september 2019 griffier in Langedijk werd. Beeksma was van januari 2013 tot april 2018 al griffier in Heiloo. Daarna werd ze bestuursadviseur bij de gemeente Uitgeest.

Sander Mager
Sander Mager is toegetreden tot het bestuur van de Unie van Waterschappen. Mager is dagelijks bestuurslid bij waterschap Amstel, Gooi en Vecht en treedt per direct toe tot het bestuur van de Unie van Waterschappen. Mager is de opvolger van Ingrid ter Woorst die in mei afscheid heeft genomen als bestuurslid.