of 59925 LinkedIn

Personalia BB 18-2019

In Putten heeft wethouder Nico Gerritsen (SGP) zijn functie neergelegd. Gerritsen is ruim dertien jaar wethouder geweest. Gerritsen stopt vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. 

Han Weber
Han Weber

Han Weber
Met ingang van 30 september 2019 wordt Han Weber benoemd tot burgemeester van Zuidplas. Weber (52) is lid van D66. Hij was tot voor kort lid van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Op dit moment is Servaas Stoop (SGP) waarnemend burgemeester van Zuidplas. De vorige burgemeester, Gert- Jan Kats (SGP), werd burgemeester van Veenendaal.

Tanja Haseloop
Met ingang van 3 oktober is Tanja Haseloop- Amsing benoemd tot burgemeester van Oldebroek. Haseloop- Amsing (52) is lid van de VVD. Zij is momenteel zelfstandig adviseur. Op dit moment is Janneke Snijder-Hazelhoff (VVD) waarnemend burgemeester van Oldebroek. Adriaan Hoogendoorn (ChristenUnie, 61) werd in de zomer van 2018 burgemeester van Midden- Groningen.

Pieter van Maaren
Pieter van Maaren is benoemd tot burgemeester van Zaltbommel. De benoeming is ingegaan op 19 september 2019. Van Maaren (55) is lid van het CDA. Hij was burgemeester van Urk. Op dit moment is Peter Rehwinkel (PvdA) waarnemend burgemeester van Zaltbommel. Albert van den Bosch (VVD) was tot maart 2017 burgemeester van Zaltbommel.

Arthur Boone
In Doesburg is Arthur Boone de opvolger van wethouder Ellen Mulder- Metselaar. Boone is momenteel Statenlid van de VVD in de provincie Gelderland. Eerder was Boone wethouder in Westervoort.

Geeske Wildeman
Geeske Wildeman is sinds 1 augustus aan de slag als gemeentesecretaris van Maasdriel. Daarnaast is zij, met gemeentesecretaris Wabe Wieringa van Zaltbommel, directeur van de Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard. Zij vervulde beide rollen sinds vorig jaar al als interim. Eerder had zij interim-functies in de gemeenten Schiedam en Velsen en bij het Havenbedrijf Moerdijk.

Ad de Kroon
In Laarbeek is Ad de Kroon gestart als interim- gemeentesecretaris. De Kroon is gemeentesecretaris geweest in Tubbergen, Veldhoven en Helmond en provinciesecretaris in Limburg. Hij volgt Myriam Meertens op, die per 1 september 2019 gemeentesecretaris van Weert is geworden.


Komen en gaan:

Alexander van Mazijk
Met ingang van 15 september is Alexander van Mazijk benoemd tot gemeentesecretaris van Leidschendam-Voorburg. Hij volgt Michiel Gorsse op. Van Mazijk was concerndirecteur en loco-gemeentesecretaris in Haarlemmermeer. Daarvoor was hij werkzaam bij de Veiligheidsregio Haaglanden.

Udo Kock
Wethouder Udo Kock uit Amsterdam is opgestapt. De D66-wethouder zegt zich niet te kunnen vinden in de oplossing die het college wil voor de problemen bij het Afval Energie Bedrijf (AEB).


Esther Apeldoorn
Na elf jaar verlaat griffier Esther Apeldoorn Beesel. Per 17 september vervolgt zij haar loopbaan als bestuurssecretaris in Venlo. Paul-Peter Moors zal haar als interim-griffier opvolgen.

Evert Bunt
In Zwijndrecht is Evert Bunt beëdigd als interim griffier. Hij volgt Noor Kanters op, die griffier in Tilburg wordt. Bunt was vanaf 2003 griffier in Graafstroom en Nieuw-Lekkerland. Van 2007 tot de herindeling in de Hoeksche Waard was Bunt griffier in de Oud-Beijerland.

Anita Vegter
Bij het ministerie van Justitie en Veiligheid stopt Anita Vegter als directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving. Vegter wordt senior rechter in de rechtbank Amsterdam. De benoeming gaat in op 1 november 2019. Vegter is directeurgeneraal sinds september 2016. Eerder was zij onder andere lid van het Bestuur van de Autoriteit Consument en Markt, lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA), rechter en plaatsvervangend president in de rechtbank Amsterdam.

Cathelijn Peters
Cathelijn Peters wordt interim algemeen directeur Unie van Waterschappen. Recent is Albert Vermuë, algemeen directeur van de Unie van Waterschappen, vertrokken. Tijdens de wervings- en selectieprocedure neemt Peters, de huidige directeur van de Unie van Waterschappen, de taken van algemeen directeur waar.

Marcel van Dam
In Rotterdam start Marcel van Dam per 19 september als interim- griffier. Van Dam is zelfstandig politiek-bestuurlijk adviseur en was eerder onder meer interim-griffier in Zwijndrecht, Zoetermeer en Drechtsteden. Hij is de opvolger van Han van Midden die burgemeester van Roosendaal is geworden.

Johan Vorstenbosch
Per 1 september is Johan Vorstenbosch benoemd tot interim-directeur van het Servicecentrum- MER. Het Servicecentrum MER is het samenwerkingsverband van de gemeenten Maasgouw, Echt-Susteren en Roerdalen. Vorstenbosch was eerder interimmanager in Nijmegen, kwartiermaker en directeur van de ambtelijke fusie van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel en bestuurslid van de ICT coöperatie Beware.


Burgemeesters vacature
Sittard-Geleen
Het burgemeesterschap van Sittard- Geleen is vacant per 15 maart 2020. De gemeente heeft circa 92.700 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 9.865,30 bruto per maand. U kunt solliciteren tot 7 oktober 2019. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 16 september op www.officielebekendmakingen. nl/Staatscourant.

Duiven
Het burgemeesterschap van Duiven is vacant per 1 december 2019. De gemeente heeft circa 25.300 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 8.392,70 bruto per maand. U kunt solliciteren tot 15 oktober 2019. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 23 september op www.officielebekendmakingen.nl/ Staatscourant.


Barometer:
M/V bij provincies
Het percentage vrouwen, dat bij de provincies werkt, is licht gestegen: van 41,7% in 2017 naar 42,5% in 2018.
Bron: A&O-fonds Provincies.


Pauline Bouvy
In Voorschoten is Pauline Bouvy-Koene benoemd tot burgemeester. De benoeming gaat in op 16 oktober 2019. Bouvy-Koene (60) is lid van de VVD. Zij is momenteel waarnemend burgemeester van Voorschoten. Bouvy kwam in september 2016 naar Voorschoten als opvolger van Jeroen Staatsen (VVD), die waarnemend burgemeester van Zevenaar werd.

Roelie Bosch
In Almere is Roelie Bosch-Nijeboer (ChristenUnie) benoemd tot wethouder. Ze volgt Aldrik Dijkstra op, die door ziekte terugtreedt als wethouder. Bosch was van 2006 tot 2018 lid van de gemeenteraad van Almere en een groot deel van die tijd ook fractievoorzitter. In haar werkzame leven is Bosch actief in het onderwijs.

Roelof Bosma
Griffier Roelof Bosma van Loppersum gaat met pensioen. Bosma was tot 1 januari ook griffier in Ten Boer, welke gemeente per 2019 is samengevoegd met Groningen. Voor zijn griffierschap was hij lange tijd werkzaam bij gemeenten als afdelingshoofd binnen het sociaal domein in de drie noordelijke provincies. Hij wordt per 1 oktober opgevolgd door Sietze van Hemmen.

Roy Bouten
In Horst aan de Maas is Roy Bouten (PvdA) benoemd tot wethouder. Hij volgt wethouder Birgit op de Laak op, die burgemeester van Nederweert is geworden.

Yvonne Roos
Met ingang van 23 september is Yvonne Roos-Bakker (VVD) benoemd tot wethouder van Drechterland. Ze volgt George Besseling op. Roos heeft vijftien jaar ambtelijke ervaring in diverse functies voor de gemeente Hoorn en heeft bij ingenieursbureau Arcadis meerdere jaren een projectleidersrol vervuld.

Kees Grootswagers
Wethouder Kees Grootswagers van Loon op Zand is opgestapt. Aanleiding is het miljoenentekort waar de gemeente al maanden mee kampt. De wethouder was verantwoordelijk voor het financiële beleid. Ook zijn partij, het CDA, stapte uit de coalitie met GemeenteBelangen en Voor Loon.

Mirjam Pauwels
Mirjam Pauwels (VVD) is benoemd tot wethouder in Assen. Zij volgt Roald Leemrijse op, die in juni opstapte na een conflict met de fractie. Pauwels is sinds 2012 wethouder in De Wolden. Eerder was ze voorzitter van werkvoorzieningsschap Alescon.

Angelique Schuitemaker
Angelique Schuitemaker is de nieuwe directeur van het Institute for Positive Health (iPH). Machteld Huber richtte als grondlegger van Positieve Gezondheid het iPH op. Schuitemaker was enige tijd directeur thuiszorg van Omring. Daarna werd ze bestuurder van ZONH, het advies- en implementatiebureau voor de realisatie van samenhangende zorg in Noord-Holland.

Jan Simons
Gemeentesecretaris Jan Simons uit Hellevoetsluis heeft per 1 september 2019 zijn functie neergelegd. Formeel blijft hij nog aan de organisatie verbonden tot 1 juli 2020.

Ruben Vlaander
Bij de Omgevingsdienst Regio Arnhem wordt Ruben Vlaander met ingang van 1 oktober benoemd tot directeur. Vlaander volgt Cora Smelik op die in de zomer van 2019 geinstalleerd is als gedeputeerde in de provincie Flevoland.

Hilda Mulder
In De Wolden is Hilda Mulder (VVD) voorgedragen als opvolger voor wethouder Mirjam Pauwels. Mulder zat van 2010 tot 2018 in de gemeenteraad voor VVD. Ze werkt als projectleider bij het Recreatieschap Drenthe.

Indira van ’t Klooster
Indira van ’t Klooster wordt per november 2019 de nieuwe directeur van Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM). Momenteel is zij nog directeur van het Dudok Architectuur Centrum.

Reindert Hoek
In Leeuwarden gaat na een dienstverband van ruim zeven jaar gemeentesecretaris Reindert Hoek met pensioen. Eerder was hij onder meer gemeentesecretaris van Wouw en Heerhugowaard, en directeur Stadsontwikkeling van Utrecht.

Bert Schouten
Bert Schouten is op 18 september 2019 begonnen als interim- griffier in Wassenaar. Hij is daar de tijdelijk opvolger van Geertje de Schipper- Tinga, die per 1 september 2019 griffier in Hoeksche Waard werd. Schouten was eerder tijdelijk plaatsvervangend griffier in Hoeksche Waard en interim-griffier in Wijk bij Duurstede.

Martine Leewis
GroenLinks-wethouder Martine Leewis heeft aangegeven te stoppen als wethouder van Leiden. Hoewel Leewis de bestuurlijke kant geweldig vond, ervoer ze de politieke kant van haar werk in het gemeentebestuur als beklemmend. Voordat Leewis wethouder werd, was ze rijksambtenaar en Hoogheemraad bij Hoogheemraadschap Rijnland.

Guido Reehuis
Met ingang van 1 januari 2020 is Guido Reehuis de nieuwe gemeentesecretaris van Valkenburg aan de Geul. Hij volgt Louk Bongarts op, die per 1 november 2019 met pensioen gaat. Reehuis is op dit moment werkzaam als directeur bestuurlijk-juridische zaken bij de Universiteit Maastricht. Daarvoor was hij onder meer politiek adviseur bij de provincie Limburg.

Patrick Rossen
De gemeentesecretaris van Staphorst, Patrick Rossen, is vertrokken naar de provincie Overijssel waar hij een interim- functie gaat uitoefenen. Voordat Rossen in Staphorst aantrad, was hij onder meer senior consultant bij een adviesorganisatie in Boedapest en directeur bedrijfsvoering bij De Basis, een stichting voor primair openbaar onderwijs.

Henk van der Goot
In Westerwolde is Henk van der Goot (Gemeentebelangen Westerwolde) voorgedragen als wethouder. Van der Goot was tot voor kort werkzaam als opsporingsambtenaar bij de politie Noord Nederland. Sinds april 2014 is hij raadslid voor Gemeentebelangen Westerwolde. Hij volgt Harrie Brunen op, die wegens gezondheidsredenen stopte.