of 59903 LinkedIn

Personalia BB 13-2019

Er zijn 23 sollicitanten voor het burgemeestersambt in Reusel-de Mierden, onder wie 8 vrouwen. Er zijn 16 (oud)burgemeesters en (oud)wethouders en mensen met een achtergrond in overheids- of overige politieke functies onder de sollicitanten.

Gilbert Isabella
Gilbert Isabella

Gilbert Isabella
Gilbert Isabella is benoemd tot burgemeester van Houten. De benoeming gaat in op 3 juli 2019. Isabella (58) is lid van de PvdA. Hij was eerder Rijksvertegenwoordiger openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba en wethouder in Utrecht. Isabella volgt Wouter de Jong (Christen- Unie, 59) op.

Joyce Vermue
Met ingang van 3 juli is Joyce Vermue benoemd tot burgemeester van Zundert. Vermue (33) is lid van de PvdA. Zij is op dit moment strategisch adviseur en teamleider Beleid & Kwaliteit bij Zorg- Saam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen. Zij was eerder lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Ze wordt de opvolgster van Leny Poppe-De Looff (CDA, 69).

Désirée Schmalschläger
De raad van Leudal heeft Désirée Schmalschläger (54, GroenLinks) voorgedragen als burgemeester. Ze is sinds april waarnemend burgemeester in Geldrop-Mierlo. Ze was sinds 2013 burgemeester van Nuth, maar die gemeente is per 2019 opgeheven en opgegaan in fusiegemeente Beekdaelen. Schmalschläger volgt per 1 september Arno Verhoeven (partijloos, 67) op, die met pensioen gaat.

Lex Roolvink
Lex Roolvink (VVD, 62) is herbenoemd tot burgemeester van Grave. Hij is begonnen aan zijn tweede ambtstermijn. Eerder was hij gemeentesecretaris van Rheden, Opsterland, Dinkelland, Denekamp en Millingen aan de Rijn.

Jorrit Eijbersen
In Gooise Meren is Jorrit Eijbersen (VVD) voorgedragen als wethouder. Hij volgt wethouder Jan Franx op, die vertrok om waarnemend burgemeester van Koggenland te worden. Eijbersen is namens partij De Liberalen (D66, VVD en onafhankelijke liberalen) al negen jaar wethouder van Bunnik. Daarvoor was hij zelfstandig ondernemer en adviseur van de commissaris van de koning in Utrecht.

Jorrit Nuijens
De Diemense wethouder Jorrit Nuijens (GroenLinks) stapt op nadat hij door de politie in Amsterdam was aangehouden. Nuijens werd aangehouden bij de Stopera, het stadhuis, in Amsterdam. Hij verzette zich hevig tegen zijn arrestatie en spuugde volgens de politie op het bureau twee agenten in het gezicht. Zij hebben aangifte tegen hem gedaan.


Komen en gaan:
Marlies Volten
In Teylingen is Marlies Volten voorgedragen als opvolgster van wethouder Bas Brekelmans. Volten was eerder VVD-raadslid in Sassenheim en in Teylingen, de laatste zes jaar als fractievoorzitter. Daarnaast was ze ook werkzaam bij de VNG en in de gemeente Wassenaar. 

Peter Tange
Burgemeester Peter Tange van Wormerland heeft zijn ontslag aangeboden, met ingang van 15 maart 2020. Tange (GroenLinks) is dan 20 jaar burgemeester van Wormerland. In het najaar van 2012 was hij naast burgemeester van Wormerland ook waarnemend burgemeester in Landsmeer.


Het percentage vrouwelijke leidinggevenden is met 40 procent gelijk gebleven aan 2017. Naar gemeentegrootteklasse is het aandeel vrouwelijke leidinggevenden het hoogst bij de G4
Bron: Personeelsmonitor 2018, A&O fonds gemeenten 


Hans Loos
In Bergeijk wordt Hans Loos de nieuwe gemeentesecretaris. Loos begon in 1990 zijn loopbaan in Bergeijk. In 2000 werd hij afdelingshoofd Bouwtoezicht en Milieu, in 2006 afdelingshoofd Leefomgeving en Wonen en sinds 2014 is hij afdelingshoofd Beleid en Ontwikkeling. Loos volgt Wim Wouters op, die benoemd is tot burgemeester van Eersel.

Ida Oostmeijer
Met ingang van 1 september is Ida Oostmeijer-Oosting de nieuwe gemeentesecretaris van Hardenberg. Oostmeijer is nu nog gemeentesecretaris in Emmen. Eerder was ze onder andere gemeentesecretaris in Meppel en Assen.

Voorschoten
Voor het burgemeesterschap van Voorschoten hebben 5 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt. De sollicitanten – 3 vrouwen en 2 mannen – variëren in de leeftijd van 42 tot 60 jaar. Onder hen heeft een aantal ervaring in het openbaar bestuur, anderen komen uit het bedrijfsleven of anderszins. De vacature is ontstaan na het vertrek van burgemeester Jeroen Staatsen (VVD, 71) per 1 september 2016. Momenteel is Pauline Bouvy-Koene (VVD, 60) waarnemend burgemeester in Voorschoten.

Sandor Michiels
In Rucphen is Sandor Michiels voorgedragen als gemeentesecretaris. Michielse gaat per 1 september aan de slag. Hij volgt daarmee Fred Verheijen op, die met pensioen gaat. Michielse werkt nu n Zwijndrecht als afdelingshoofd realisatie. Hij werkte in totaal veertien jaar voor deze gemeente in diverse leidinggevende en managementfuncties.

Noor Kanters
Noor Kanters is voorgedragen als nieuwe griffier van Tilburg. Ze wordt de opvolger van Gerard Vrenken, die met pensioen gaat. Kanters is nu nog griffier van de gemeenteraad van Zwijndrecht. Eerder was zij onder meer organisatieadviseur en adviseur bedrijfsvoering.

Femke Dingemans
Bij de Brabantse Milieufederatie is Femke Dingemans benoemd tot directeur. Dingemans was de afgelopen vier jaar Statenlid in Noord-Brabant. Daarnaast werkte ze voor Achmea. Dingemans neemt bij de Milieufederatie de plaats in van interim- directeur Joris Hogenboom.


Burgemeesters vacature
Heerlen
Het burgemeesterschap van Heerlen is vacant sinds 18 maart 2019. De gemeente heeft circa 87.200 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 9.865,30 bruto per maand. U kunt solliciteren tot 12 augustus 2019. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 1 juli op www. overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Noord-Beveland
Het burgemeesterschap van Noord-Beveland is vacant per 27 november 2019. De gemeente heeft circa 7.400 inwoners. De gemeente Noord-Beveland is opgeclassificeerd tot de aftreding aan het einde van de raadsperiode in maart 2022. Dat houdt in voor de bezoldiging van de burgemeester van Noord-Beveland dat deze is ingedeeld in inwonersklasse 2 (8.001 tot 14.000 inwoners) met als bezoldiging € 7.081,04 per maand (per 1 juli 2019). U kunt solliciteren tot 18 augustus 2019. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 8 juli op www.overheid. nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.


Linze Schaap
Met ingang van 1 augustus is Linze Schaap benoemd tot secretaris-directeur van de Noordelijke Rekenkamer. Schaap is nu werkzaam als universitair hoofddocent Bestuurskunde aan de Tilburg University en geldt als specialist in het openbaar en regionaal bestuur.

Herman Zwart
Gemeentesecretaris Herman Zwart verlaat Urk. Hij was negen maanden werkzaam als gemeentesecretaris. Urk meldt dat de verwachtingen over en weer niet met elkaar overeenkomen. Zwart was eerder onder meer gemeentesecretaris in Westerwolde.


Overleden
Oud-burgemeester Jacques Tonnaer is op 87-jarige leeftijd overleden. Tonnaer was wethouder in Hoensbroek voor de KVP. Verder was hij lid van Provinciale Staten. In 1967 werd hij burgemeester in Schinveld. In 1968 later stapte hij uit de KVP en was hij medeoprichter van de PPR (Politieke Partij Radikalen). In 1975 werd Tonnaer benoemd tot burgemeester van Sittard. Hij werd daarmee de eerste PPR-burgemeester van Nederland. Hij bleef er tot hij in 1997 met pensioen ging burgemeester. De PPR ging in 1991 op in GroenLinks. Van die partij is Tonnaer toen geen lid geworden.


Marjan van der Weij
Met ingang van 1 september begint Marjan van der Weij als gemeentesecretaris van Opsterland. Ze volgt Koen van Veen, die gemeentesecretaris in Soest is geworden. Van der Weij is op dit moment directeur Concernstaf in Groningen.

Hilde Berningeverlo
Hilde Berning-Everlo is door het CDA Tubbergen voorgedragen als wethouder. Ze is de beoogd opvolger van Roy de Witte. De Witte is gedeputeerde in de Provinciale Staten van Overijssel. Berning- Everlo is sinds 2014 raadslid in Tubbergen.

Onno Hoes
Vanaf augustus is Onno Hoes de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en taxateurs NVM. Hoes volgt Ger Jaarsma op. Hoes was eerder gedeputeerde in Noord-Brabant, burgemeester van Maastricht en waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer.