of 59345 LinkedIn

Personalia BB 04-2019

Naar de vacature burgemeester van Kerkrade hebben 12 kandidaten gesolliciteerd, onder wie 3 vrouwen. Twee kandidaten zijn lid van het CDA, 2 van GroenLinks, 3 van de VVD en 1 kandidaat is lid van de PvdA. Vier kandidaten zijn partijloos.

Erik de Ridder
Erik de Ridder

Erik de Ridder
Het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel heeft Erik de Ridder aanbevolen als nieuwe watergraaf. Hij volgt Peter Glas op. Ridder is sinds 2010 wethouder in Tilburg voor het CDA. Hij begon zijn loopbaan als beleidsmedewerker bij ministeries en management consultant bij Ordina Public Management Consulting.

Ryan Palmen
Met ingang van 1 april 2019 is Ryan Palmen benoemd tot burgemeester van Horst aan de Maas. Palmen (40) is lid van de VVD. Op dit moment is hij burgemeester van Hilvarenbeek. Hij volgt Kees van Rooij (CDA) op, die in december 2017 burgemeester van Meierijstad werd. Ina Leppink-Schuitema (VVD) is sindsdien waarnemend burgemeester van Horst aan de Maas.

Gido Oude Kotte
De gemeenteraad van Aalsmeer heeft Gido Oude Kotte (CDA, 38) voorgedragen als burgemeester. Oude Kotte is sinds 2013 wethouder in Heerhugowaard. Hij gaat waarnemend burgemeester Jeroen Nobel (PvdA) opvolgen. Nobel is sinds mei 2015 waarnemend burgemeester, als opvolger van Jobke Vonk-Vedder (CDA).

Jean Paul Gebben
De gemeenteraad van Dronten heeft Jean Paul Gebben (VVD, 54) voorgedragen als burgemeester. Gebben was eerder burgemeester in Renkum en waarnemend burgemeester in Losser. Hij volgt Aat de Jonge (partijloos) op, die van 2004 tot zijn pensionering in 2018 burgemeester van Dronten was. Ineke Bakker (VVD) was sinds 1 november 2018 waarnemend burgemeester

Jan Rijpstra
De gemeenteraad van Smallingerland draagt Jan Rijpstra voor als nieuwe burgemeester. Rijpstra (VVD, 63) was van 2014 tot 1 januari 2019 burgemeester van Noordwijk. Op die datum is Noordwijk gefuseerd met Noordwijkerhout. Eerder was hij onder andere lid van de Tweede Kamer, burgemeester van Tynaarlo en zelfstandig ondernemer. Rijpstra volgt waarnemend burgemeester Tom van Mourik (VVD) op.

Jeannette Zwijnenburg
Burgemeester Zwijnenburg (VVD, 60) van de gemeente Haaren heeft zich ziek gemeld. Er is een ‘onwerkbare situatie’ ontstaan tussen haar en de vier wethouders. Zwijnenburg was al van plan om dit jaar te stoppen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie maakte ze bekend dat ze haar termijn, die op 21 oktober afloopt, niet wil verlengen. Er wordt een waarnemer benoemd, omdat de gemeente per 1 januari 2021 wordt opgeheven.


Komen & gaan
Daan Binnendijk
In Leiderdorp is Daan Binnendijk (CDA) benoemd tot wethouder. Hij volgt Jeff Gardeniers op. Binnendijk was de afgelopen jaren wethouder in Rijnsburg, de fusiegemeente Katwijk en Voorschoten.

Johan van der Jagt
Johan van der Jagt, gemeentesecretaris van Elburg, neemt afscheid. Van der Jagt was vanaf juni 2011 gemeentesecretaris in Elburg. Daarvoor was hij werkzaam als adjunct- directeur bij de gemeente. Eerder werkte hij bij onder andere De Marne, Noordenveld en Wageningen.


Barometer: Vaste dienstverbanden
Het aandeel vaste dienstverbanden bij het rijk in 2017 (92 procent) blijft hoog ten opzichte van de externe arbeidsmarkt (71 procent).
Bron: Arbeidsmarktanalyse Rijk 2018-2025


Stefanie Vatta
In Oisterwijk is Stefanie Vatta benoemd tot wethouder. Vatta was tot voor kort gemeenteraadslid voor D66 in Tilburg. In Oisterwijk is ze wethouder namens de partijen PrO, PGB, Algemeen Belang en CDA. Ze volgt wethouder Jan de Laat op.

Astrid Kraal
In Boxtel is Astrid Kraal per 1 januari 2019 de opvolgster van gemeentesecretaris Harry van Berkel, die met pensioen gaat. Zij wordt daarmee ook lid van de directie van Mijn- GemeenteDichtbij, de ambtelijke fusieorganisatie van Boxtel en Sint-Michielsgestel. Kraal was teammanager in Boxtel.

Koen van Veen
Met ingang van 6 mei krijgt de gemeente Soest een nieuwe gemeentesecretaris, Koen van Veen. De huidige gemeentesecretaris, Age Veenstra, gaat met pensioen. Van Veen is sinds november 2010 gemeentesecretaris in Opsterland. Eerder vervulde hij diezelfde functie in Hattem en Baarle-Nassau.

Tjapko Poppens
Burgemeester Tjapko Poppens (VVD) is herbenoemd. Hij is aan zijn tweede termijn als burgemeester van Wijk bij Duurstede begonnen. Eerder was hij concerncontroller bij de gemeente Enschede.


Burgemeesters vacature
Houten

Het burgemeesterschap van Houten is vacant per 2 juli 2019. De gemeente heeft circa 49.300 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 8.920,34 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 6 maart 2019. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 13 februari 2019 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Geertruidenberg
Het burgemeesterschap van Geertruidenberg is vacant per 12 november 2018. De gemeente heeft circa 21.500 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 7.569,19 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 14 maart 2019. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 14 februari 2019 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Wassenaar
Het burgemeesterschap van Wassenaar is vacant per 15 januari 2017. De gemeente heeft circa 26.100 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 8.228,14 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 9 maart 2019. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 15 februari 2019 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Aa en Hunze
Het burgemeesterschap van Aa en Hunze is vacant per 1 januari 2019. De gemeente heeft circa 25.400 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 8.228,14 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 8 maart 2019. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 15 februari 2019 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Leeuwarden
Het burgemeesterschap van Leeuwarden is vacant per 10 juli 2019. De gemeente heeft circa 123.000 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 10.254,47 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 11maart 2019. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 18 februari 2019 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.


Marije Roos
In Weesp is Marije Roos benoemd tot gemeentesecretaris. Roos volgt Menno de Haan op, die in Amsterdam in dienst treedt als hoofd Bureau Bestuur en Gemeentesecretaris. Roos was tot voor kort adviseur van de gemeentesecretaris en uitvoerend secretaris van het college van B&W in Amsterdam. Eerder werkte ze als adviseur openbare orde en veiligheid in Amsterdam en als politiek analist bij het ministerie van Defensie.

Wubbo Tempel
In Oudewater is Wubbo Tempel sinds 1 januari de nieuwe gemeentesecretaris. Tempel was al vanaf 1 december 2016 waarnemend gemeentesecretaris in Oudewater. Daarnaast blijft hij deel uitmaken van de directie van de ambtelijke organisatie Woerden. Die werkt voor zowel de gemeente Woerden als Oudewater.

Adriaan Visser
De Rotterdamse wethouder Adriaan Visser (D66) heeft zijn ontslag ingediend. Hij kwam onder vuur te liggen na een kritisch rapport over zijn rol bij een vastgoeddeal dicht bij Rotterdam Centraal. In zijn ontslagbrief geeft Visser aan dat hij geen mogelijkheid meer ziet om Rotterdam langer te dienen na alle commotie die is ontstaan.

Wil Ligtenberg
In Loon op Zand stopt Wil Ligtenberg als wethouder. Ligtenberg wil meer tijd gaan besteden aan de zorg voor zijn gezin. Namens de fractie van Voor Loon kwam hij na de raadsverkiezingen terug in het college. Vanaf 1990 maakt de 66-jarige Ligtenberg deel uit van het Loonse gemeentebestuur. Hij begon als raadslid en is al sinds 1997 onafgebroken wethouder. Tot 2014 combineerde hij het wethouderschap met zijn baan in het voortgezet onderwijs.

Wim Elferdink
Wethouder Wim Elferdink (CDA) heeft besloten zich niet meer beschikbaar te stellen als wethouder in een nieuw college in Winterswijk. Het CDA zei onlangs het vertrouwen in coalitiepartner Winterswijks Belang (WB) op, waarna het college viel.

Rommert Dijk
Met ingang van 1 februari is Rommert Dijk, wethouder voor de FNP in Tytsjerksteradiel, gestopt als wethouder. Hij treedt af omdat hij zich niet thuis voelt bij deze baan. Dijk trad na de gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar van 2018 aan als wethouder voor de FNP. Daarvoor was hij ruim acht jaar voor de FNP actief, de laatste vier jaar als gemeenteraadslid in Tytsjerksteradiel.

Alwin Oortgiesen
De gemeentesecretaris van Winterswijk, Alwin Oortgiesen, is vanaf 18 februari aan de slag als concerndirecteur in Enschede. Oortgiesen startte in 2016 in Winterswijk. Hij werkte bij een communicatieadviesbureau, heeft ervaring in communicatie- en managementfuncties bij diverse gemeenten en was onder andere statengriffier bij de provincie Friesland.

Paul Menting
De gemeentesecretaris van Landsmeer, Paul Menting, heeft zijn taken neergelegd. Dit is in samenspraak met het college besloten in het belang van de organisatie. Menting heeft ruim 5,5 jaar bij de gemeente gewerkt. De gemeentesecretaris was namens de gemeente Amsterdam tijdelijk gedetacheerd bij Landsmeer, in verband met de fusieplannen.

Diemer Kransen
Bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland is Diemer Kransen benoemd tot interim regionaal commandant brandweer en directeur van de Veiligheidsregio. Kransen vult daarnaast de functie van afdelingshoofd Incidentbestrijding in. Hij was tot voor kort regionaal commandant brandweer binnen de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

John Giesen
Met ingang van 1 februari is John Giesen gestart als projectmanager gebiedsontwikkeling bij Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML). Giesen was eerder onder andere werkzaam bij Wonen Limburg, Moonen Projectontwikkeling en Nieuwe Borg. Bij OML gaat hij zich richten op de projecten Nautische Boulevard in Maasgouw en de ontwikkeling van duurzaam multifunctioneel bedrijvenpark Zevenellen in Leudal.