of 61441 LinkedIn

Personalia BB 03-2020

Naar het ambt van burgemeester in Hardenberg hebben 20 personen gesolliciteerd, onder wie 4 vrouwen. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 38 en 63 jaar. 17 kandidaten hebben of hadden een hoofdfunctie in het openbaar bestuur.

Jan Pierik
Jan Pierik

Jan Pierik
Jan Pierik is benoemd tot burgemeester van Borne. De benoeming gaat in op 28 januari 2020. Pierik (61) is lid van de PvdA. Hij is momenteel directeur Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. Gerard van den Hengel (VVD) was waarnemend burgemeester van Borne. Hij nam waar voor Rob Welten (CDA), die benoemd is tot burgemeester van Haaksbergen.

Robbert-Jan van Duijn
Met ingang van 3 februari is Robbert- Jan van Duijn benoemd tot burgemeester van Nieuwkoop. Van Duijn (32) is lid van het CDA. Hij was wethouder in Aalsmeer. Frans Buijserd (CDA, 67) was vanaf 2007 burgemeester van Nieuwkoop, de laatste twee maanden als waarnemer.

Evert Weys
Evert Weys is benoemd tot burgemeester van Hilvarenbeek. De benoeming gaat in op 5 februari 2020. Weys (CDA, 46) was wethouder in Bergen op Zoom. Harrie Nuijten (PvdA) was waarnemend burgemeester. Hij nam waar voor Ryan Palmen (VVD), die in april 2019 benoemd werd tot burgemeester van Horst aan de Maas.

Ap Reinders
Met ingang van 6 februari is Ap Reinders benoemd tot burgemeester van Stichtse Vecht. Reinders (46) is lid van de lokale partij Haarlemmermeerse Actieve Politiek. Hij is momenteel wethouder te Haarlemmermeer. Yvonne van Mastricht (PvdA) is waarnemend burgemeester van Stichtse Vecht na het overlijden van burgemeester Marc Witteman in 2018.

Wilma van der Rijt
Wilma van der Rijt-van der Kruis is benoemd tot burgemeester van Brunssum. De benoeming gaat in op 11 maart 2020. Van der Rijt (59) is lid van het CDA. Zij is momenteel wethouder in Best. Gerd Leers (CDA) is waarnemend burgemeester van Brunssum sinds het vertrek op 1 januari 2018 van Luc Winants (CDA).

Hans Verheijen
Met ingang van 16 maart is Hans Verheijen benoemd tot burgemeester van Sittard-Geleen. Verheijen (53) is lid van het CDA. Hij is op dit moment burgemeester van Wijchen. Daarvoor was hij onder andere burgemeester van Mill en Sint Hubert en gemeentesecretaris en directeur bestuursdienst van de gemeente Heeze- Leende. Sinds 1 oktober 2006 is Sjaar Cox (PvdA) burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen.


Komen en gaan
Maud Hulshof
In Wageningen is Maud Hulshof geïnstalleerd als de nieuwe wethouder voor D66. Ze volgt Dennis Gudden op die sinds 2016 wethouder was. Hulshof was raadslid en fractievoorzitter van D66 in de gemeente Wageningen.

Simon Buwalda
Wethouder Simon Buwalda heeft zijn ontslag ingediend als wethouder van Culemborg. Als reden geeft hij dat er opnieuw tekorten zijn ontstaan binnen de (jeugd) zorg. Buwalda was voorheen twee jaar CDA-wethouder in Zaltbommel en nu dus bijna twee jaar wethouder in Culemborg.


Rob Metz
De gemeenteraad van Soest heeft Rob Metz herbenoemd als burgemeester. Metz (VVD) is sinds 28 november 2013 burgemeester van Soest. Daarvoor was hij waarnemend burgemeester van Oost Gelre en van Overbetuwe, en wethouder in Apeldoorn.

Maarten Struijvenberg
In Capelle aan de IJssel is Maarten Struijvenberg benoemd tot wethouder. Hij volgt wethouder Dick van Sluis op, die naar de RET vertrok. Door zijn nieuwe functie moet Struijvenberg afscheid nemen van de Rotterdamse gemeenteraad, waar hij raadslid voor Leefbaar Rotterdam was. Van 2014 tot en met 2018 was hij wethouder in Rotterdam.

Albert Abee
Albert Abee (CDA) is in Westland voorgedragen als wethouder. Hij zal daar Karin Zwinkels opvolgen. De gemeenteraad moet nog met zijn voordracht instemmen. Abee is op dit moment nog wethouder van Lansingerland. Zwinkels stapte eind november op, omdat er een onoverkomelijk verschil van inzicht was ontstaan met haar fractie over uiteenlopende onderwerpen.

Herke Elbers
De Amersfoortse gemeentesecretaris Herke Elbers stapt over naar een andere functie. Ze is sinds 1 januari 2020 aan de slag als algemeen directeur bij de Raad voor de Kinderbescherming. Voordat Elbers in 2014 in Amersfoort begon, werkte ze in Amsterdam, onder andere als stadsdeelsecretaris. In september 2018 werd ze als voorzitter van de Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS) gekozen.


Raad Van State
Bowine Meijer, Jacques Niederer, Soppe Gundelach en Willemien den Ouden worden staatsraad in de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Meijer is senior rechter bij de rechtbank Den Haag, Niederer is sinds 1 december 2019 waarnemend burgemeester van de gemeente Duiven, Gundelach is advocaat bestuursrecht en Den Ouden is hoogleraar staats- en bestuursrecht bij de Universiteit Leiden en tevens wetenschappelijk directeur van het Instituut Publiekrecht.


Marjolein Plantinga
Gemeentesecretaris Marjolein Plantinga van Krimpenerwaard wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Emmen. In 2014 startte ze als kwartiermaker voor de nieuwe gemeente Krimpenerwaard, die ontstond door samenvoeging van Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Bergambacht en Schoonhoven. In Emmen wordt ze de opvolger van Ida Oostmeijer, die op 1 september 2019 gemeentesecretaris van Hardenberg werd.

Tom Horn
Tom Horn is benoemd tot burgemeester van Epe. Horn (59) is lid van de PvdA. Hij was tot zijn benoeming lid van de Raad van Toezicht van Parlan Jeugdhulp. Daarvoor was hij onder andere wethouder van Haarlemmermeer. Horn volgt Hans van der Hoeve (VVD) op die tot 1 oktober 2019 burgemeester was van Epe.

Anouk Van Aarsen
Met ingang van 1 januari is Anouk van Aarsen de nieuwe griffier van Culemborg. Zij volgt Ramon van Belzen op die per 1 september is vertrokken. Zij werkte hiervoor als strategisch adviseur in Soest en is voorzitter van de rekenkamercommissie in De Bilt.


Burgemeesters vacature
Gennep
Het burgemeesterschap van Gennep is vacant sinds 1 november 2019. De gemeente heeft circa 17.100 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 7.874,98 bruto per maand. U kunt solliciteren tot 24 februari 2020. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 3 februari op www.officielebekendmakingen.nl/Staatscourant.

Halderberge
Het burgemeesterschap van Halderberge is vacant sinds 13 december 2019. De gemeente heeft circa 30.200 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 8.560,55 bruto per maand. U kunt solliciteren tot 24 februari 2020. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 3 februari op www.officielebekendmakingen.nl/Staatscourant.

Oudewater
Het burgemeesterschap van Oudewater is vacant sinds 13 november 2019. De gemeente heeft circa 10.200 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 7.222,66 bruto per maand. U kunt solliciteren tot 4 maart 2020. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 5 februari op www.officielebekendmakingen.nl/Staatscourant.


Sjef Evers
In Maassluis is Sjef Evens (VVD, 70) benoemd tot wethouder. Hij volgt Gerard van der Wees op die zijn wethouderschap heeft neergelegd. Evers was eerder wethouder van half 2015 tot half 2018.

Chris Janssen
Chris Janssen is per 1 februari nieuwe gemeentesecretaris van Voerendaal. Hij is de opvolger van Bert Timmermans, die dezelfde functie gaat bekleden bij de Limburgse gemeente Bergen. Janssen is sinds 2012 actief als bestuursadviseur van Voerendaal. Eerder werkte hij voor de gemeente Peel en Maas.


Overleden:
Oud-wethouder Lidy Scholten is op 85-jarige leeftijd overleden. Scholten werd in 1982 de eerste vrouwelijke wethouder van Wierden en ze hield het liefst drie raadsperiodes vol. In 1974 belandde Scholten in de gemeenteraad namens Gemeentebelang.


Joyce van Beek
Burgemeester Joyce van Beek van Beemster legt in april 2020 haar functie neer. Zij is sinds 2015 burgemeester in Beemster. Haar ambtstermijn loopt nog tot april 2021, maar ze heeft besloten nu al plaats te maken voor een waarnemend burgemeester gelet op het fusieproces Beemster- Purmerend.

Ger van de Velde
Burgemeester Van de Velde-De Wilde (VVD, 64) stopt in november 2020. Van de Velde-de Wilde werd op 15 november 2014 benoemd als burgemeester van Tholen. Eerder was zij burgemeester van Goedereede en waarnemend burgemeester van Albrandswaard.

Gerrit Goedhart
In Uitgeest is Gerrit Goedhart (CDA, 64) benoemd tot waarnemend burgemeester. Hij volgt Wendy Verkleij op. Goedhart was vanaf 2005 tot 1 januari 2019 burgemeester van de gemeente Noordwijkerhout, die per 1 januari 2019 is gefuseerd met de gemeente Noordwijk.