of 59250 LinkedIn

Personalia 24-2015

Naar het ambt van burgemeester van Hoorn hebben 24 personen gesolliciteerd, onder wie zes vrouwen. Van de kandidaten zijn er zeven lid van de VVD, vier van het CDA, vier van de PvdA, twee van D66, twee van GroenLinks en één sollicitant is lid van een lokale partij.

Ryan Palmen
Ryan Palmen

Ryan Palmen
De gemeenteraad van Hilvarenbeek heeft unaniem besloten burgemeester Ryan Palmen aan te bevelen voor herbenoeming. Zijn ambtsperiode loopt af op 15 april 2016. De verwachting is dat de officiële herbenoeming volgt in maart 2016. Palmen begint dan aan zijn tweede ambtsperiode in Hilvarenbeek.

Loes van der Meijs-van de Laar
Met ingang van 18 december 2015 is Loes van der Meijs-van de Laar benoemd tot burgemeester van Doesburg. Van der Meijs (54) is lid van de VVD. Zij is wethouder in Doetinchem. Ze volgt Kees Luesink (GL) op die 27 december 2014 is overleden. Op dit moment is Gosse Noordewier (PvdA) waarnemend burgemeester van Doesburg.

Arinda Callewaert
In Bergeijk is Arinda Callewaert benoemd tot burgemeester. De benoeming gaat in op 2 januari 2016. Callewaert (52) is lid van het CDA. Eerder was zij wethouder in Binnenmaas en ’s-Gravendeel. Ze volgt Driek van de Vondervoort op.

Edward van der Geest
In Nunspeet is wet­houder Edward van der Geest afgetreden. De felle kritiek van coalitiepartner SGP op zijn rol in de toekomst van sport- en recreatiecentrum De Brake speelde een grote rol bij het besluit. Van der Geest is voor Gemeentebelang bijna 19 jaar actief geweest in de gemeentelijke politiek, waarvan bijna 14 jaar als wethouder.

Gerrit Kruijt
Algemeen directeur/gemeentesecretaris Gerrit Kruijt neemt per 1 januari 2016 afscheid van Capelle aan den IJssel om met pensioen te gaan. Kruijt is 45 jaar in gemeentedienst werkzaam geweest, waarvan de laatste 15 jaar bij de gemeente Capelle. Arend Ruijmgaart, momenteel eerst loco-gemeentesecretaris en concerncontroller bij de gemeente, zal tot de komst van de nieuwe algemeen directeur de functie waarnemen.

Marieke Lejeune
Montfoort krijgt een nieuwe wethouder. Marieke Lejeune, nu fractievoorzitter van Progressief Akkoord, treedt namens haar eigen partij én D66 toe tot het college. Zij volgt wethouder Rob Jonkers op. Door het aantreden van Lejeune als wethouder is het college van Montfoort weer op volle sterkte. Begin dit jaar stapte alle wethouders op. Daarnaast was wethouder Jonkers in conflict met de Hersteld Hervormde Gemeente over het gebruik van het oude Rabobankgebouw. Ook burgemeester Bert Jansen stapte op. De wethouders Jan Vlaar en Ineke Langerak keerden terug in het college.

Jan Huisman
Burgemeester Jan Huisman (66) heeft bekend gemaakt dat hij per 1 mei 2016 afscheid neemt van Reimerswaal. Bij zijn vertrek volgend jaar heeft hij zijn ambt 11 jaar uitgeoefend. Hij is 19 jaar actief geweest in het openbaar bestuur. Na een aantal jaren als raadslid in Delfzijl werd hij daar benoemd tot wethouder, waarna in mei 2005 het burgemeesterschap van Reimerswaal volgde.

Janneke Snijder
In Bellingewedde is waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff herbenoemd. De herbenoeming gaat in per 14 november 2015 en geldt voor onbepaalde tijd zolang het proces van gemeentelijke herindeling in de provincie Groningen duurt. Snijder-Hazelhoff fungeerde de afgelopen twee jaar al als waarnemer in Bellingwedde. Daarvoor was ze onder meer lid van de Tweede Kamer en lid van Provinciale Staten.

Albert van den Bosch
De gemeenteraad van Zaltbommel heeft besloten Albert van den Bosch voor te dragen voor herbenoeming. De tweede ambtstermijn van burgemeester Van den Bosch eindigt op 15 mei 2016. De herbenoeming is voor een ambtsperiode van zes jaar.

Dries Zielhuis
In Olst-Wijhe wordt Dries Zielhuis de nieuwe gemeentesecretaris. Hij volgt hiermee Arie Oeseburg op die per 1 oktober met pensioen ging. Zielhuis is nu nog manager van de afdeling Ondersteuning en eerste loco gemeentesecretaris van de gemeente Steenwijkerland.

Herman Schartman
In Noord-Holland wordt Herman Schartman directeur beleid. Schartman is als waarnemend directeur al enige maanden aan de slag bij de provincie. Hiervoor voerde hij als interim-manager vanuit Bureau Algemene Bestuursdienst diverse opdrachten uit bij zowel lokale overheden als bij de Rijksoverheid.

Peter Oskam
De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel heeft Peter Oskam voorgedragen als nieuwe burgemeester. De 55-jarige Oskam zit voor het CDA in de Tweede Kamer. Hij volgt Frank Koen op.

Jan van den Bos
Bij de Inspectie Leefomgeving en Transport van het ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt Jan van de Bos inspecteur-generaal. De Inspectie Leefomgeving en Transport is toezichthouder voor leefomgeving, transport en volkshuisvesting. Van den Bos is sinds 1 maart 2010 inspecteur-generaal van de Inspectie SZW bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij volgt Jenny Thunnissen op.

Ralph de Vries
Gedeputeerde van Noord-Holland, Ralph de Vries, heeft laten weten zijn functie als gedeputeerde duurzaamheid, energie, cultuur en bestuur van de provincie Noord-Holland per direct neer te leggen. In een brief stelt De Vries dat de politiek is doodgebloed en dat het debat een voorspelbaar ritueel is geworden. De Vries was eerder gedeputeerde in Utrecht.

René Sueters
In Zutphen is René Sueters van Burgerbelang Zutphen Warnsveld (BbZW) benoemd tot wethouder. De coalitie raakte in november 2014 haar meerderheid kwijt door het vertrek van SP-wethouder Engbert Gründemann. Met de benoeming van Sueters is er weer een meerderheidscollege. Sueters is vanaf 2010 actief in de gemeenteraad.

Vincent van den Bosch
In Steenbergen is wethouder Vincent van den Bosch (D66) afgetreden na bedreigingen. Er was ophef over Van den Bosch ontstaan na een aanvaring met de lokale videoblogger. Hij kreeg het met hem aan de stok na een raadsvergadering over de opvang van vluchtelingen.

Edwin Jaspers
Gemeentesecretaris Marijke Wilms van Veghel is de beoogde gemeentesecretaris van de nieuwe gemeente Meierijstad. Het college van Veghel heeft besloten om Edwin Jaspers vanaf 1 januari 2016 tot aan de fusiedatum te benoemen als waarnemend gemeentesecretaris. Jaspers werkt nu als adviseur concernstaf in Veghel.

Gerald de Haan
Gemeentesecretaris en algemeen directeur Gerald de Haan van de gemeente Almelo wordt per 1 januari 2016 algemeen directeur van Cogas, een netbeheerder in Oost-Nederland. De Haan was sinds 2008 gemeentesecretaris in Almelo.

Nicole Stolk
Bij De Nederlandsche Bank treedt Nicole Stolk per 1 februari 2016 aan als secretaris-directeur. Ze volgt Femke de Vries op, die op 1 oktober 2015 DNB verliet en toetrad tot het bestuur van de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Stolk is sinds 2012 plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Joyce Veekman
Per 1 januari 2016 wordt Joyce Veekman directeur Communicatie bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Veekman is op dit moment Senior Vice President Corporate Communications bij KLM. Eerder werkte Veekman als woordvoerder en speechschrijver bij het toenmalige ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

De gemeente Aalburg krijgt vier wethouders in de nieuwe coalitie. Het gaat om Arie van Loon voor de SGP, Wijnand van der Hoeven voor ChristenUnie, Cees Schreuders voor het CDA en zittend wethouder Pim Bouman voor de BAB (Belangen Aalburgse Burgers).

De Almelose wethouders Claudio Bruggink (D66) en Jan van Marle (CDA) treden terug als wethouder. Dit na het opzeggen van het vertrouwen in het college . Aanleiding is de gemeenteraadsvergadering, waarin de begroting werd behandeld.

Het college van burgemeester en wethouders in Albrandswaard is opgestapt. Het bestuur van de gemeente wilde de stemming over een motie van wantrouwen van oppositiepartij EVA niet afwachten en nam zelf ontslag.

Overleden
Oud-burgemeester van Dordrecht Ronald Bandell is op 69-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Bandell werd op 30-jarige leeftijd burgemeester van Moordrecht en was daarmee de jongste burgemeester die Nederland tot dan toe had gekend. Na Moordrecht volgden Papendrecht (1987-1995), Alkmaar (1995-2000) en Dordrecht (2000-2010). Hij vervulde verschillende nevenfuncties, zoals voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en voorzitter van het Platform Asielzoekers en Integratie van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Burgemeestersvacature
Het burgemeesterschap van Laarbeek is vacant per 1 maart 2015. De gemeente heeft circa 21.900 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 7.247,27 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 16 december 2015. Zie voor alle relevante informatie de Staatscourant van 25 november 2015 op www.overheid.nl/ overheidsinformatie, officiële be­kendmakingen, Staatscourant.

Het burgemeesterschap van Nunspeet is vacant per 16 mei 2016. De gemeente heeft circa 26.700 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 7.878,20 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 18 december 2015. Zie voor alle relevante informatie de Staatscou­rant van 27 november 2015 op www.overheid.nl/ overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Het burgemeesterschap van Vlissingen is vacant per 1 oktober 2013. De gemeente heeft circa 44.500 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 8.540,95 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 3 januari 2016. Zie voor alle relevante informatie de Staatscourant van 1 december 2015 op www.overheid.nl/ overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.