of 59250 LinkedIn

Personalia 24-2014

Willibrord van Beek (VVD, 65) wordt commissaris van de koning in de provincie Utrecht. Van Beek is sinds 15 september 2013 waarnemend commissaris. Daarvoor was hij onder andere waarnemend burgemeester in Bernheze en lid van de Tweede Kamer. Hij volgt Roel Robbertsen (CDA) op.

Willibrord van Beek
Willibrord van Beek

BENOEMING

Wil Houben (VVD, 59) is benoemd tot burgemeester van Voerendaal. Hij is voormalig wethouder van Heerlen. Houben volgt Ed Sprokkel (PvdA) op.

Martijn Dadema (GroenLinks, 39) is benoemd tot burgemeester van Raalte. Dadema was vanaf 2000 werkzaam bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij volgt Piet Zoon op.

Arie van Erk (57) is benoemd tot burgemeester van Hillegom. Hij is vanaf 1 september 2005 waarnemend burgemeester van Bergambacht. Hij volgt Toon Mans (VVD) op die 1 september 2011 is benoemd tot burgemeester van Castricum. Jan Broekhuis (VVD) is nu waarnemend burgemeester van Hillegom.

Wendy Verkleij-Eimers (VVD, 57) is benoemd tot burgemeester van Uitgeest. Verkleij is wethouder in Bodegraven-Reeuwijk. Ze volgt Mieke Baltus (CDA) op die per 4 juli 2013 benoemd is tot burgemeester van Heemskerk. Theo van Eijk (CDA) is op dit moment waarnemend burgemeester.

Bert Wassink (GroenLinks, 57) is benoemd tot burgemeester van Terschelling. Wassink is wethouder in Aa en Hunze. Hij volgt Jurrit Visser (PvdA) op die tot 1 december 2013 burgemeester was. Rob Bats (VVD) is waarnemend burgemeester van Terschelling.

Rob Meerhof (PvdA, 58) is benoemd tot burgemeester van Oostzaan. Hij is wethouder in Muiden. Ook is hij lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland. Meerhof volgt Paul Möhlmann (PvdA) op die per 1 oktober 2014 met pensioen is gegaan. Peter Leegwater (CDA) is op dit moment burgemeester van Oostzaan.

Fred de Graaf (VVD, 64) is vanaf 2 januari benoemd tot waarnemend burgemeester van Enschede. Hij volgt Peter den Oudsten (PvdA) op, die burgemeester van Groningen is geworden. De Graaf was onder meer burgemeester van Apeldoorn en voorzitter van de Eerste Kamer. Tot begin dit jaar was De Graaf waarnemend burgemeester van Amstelveen.

Piet Bruinooge is benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Alkmaar. Per 1 januari 2015 ontstaat de nieuwe gemeente Alkmaar na een fusie van de gemeenten Alkmaar, Graft-de Rijp en Schermer. Bruinooge is burgemeester van de huidige gemeente Alkmaar.

Jan Pieter Lokker (CDA, 65) is benoemd tot waarnemend burgemeester van Goeree-Overflakkee. De burgemeester van Goeree-Overflakkee, Ada Grootenboer-Dubbelman, heeft om gezondheidsredenen haar taken tijdelijk neergelegd. Lokker was eerder gedeputeerde in de provincie Utrecht en waarnemend burgemeester van Bodegraven, Bodegraven-Reeuwijk en Noordwijk.

Walter Bak is per 1 januari 2015 benoemd tot directeur van Drechtwerk, de Sociale Werkvoorziening Drechtsteden. Bak is momenteel werkzaam bij de Sociale Dienst Drechtsteden. Hij volgt Joop Hylkema op die sinds januari 2014 directeur ad interim was.

Robin Heij is benoemd tot directeur van SVHW. SVHW is een samenwerkingsverband van 25 gemeenten, het Waterschap Hollandse Delta en de Regionale Afvalstoffen Dienst Hoeksche Waard. SVHW is een overheidsorganisatie die de WOZ-waarden vaststelt en de lokale belastingen heft en int.

VERTREK

Annemarie Jorritsma vertrekt volgend jaar zomer als burgemeester van Almere. Daarmee eindigt in juni 2015 ook haar voorzitterschap van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

BURGEMEESTERSVACATURE

Het burgemeesterschap van Noord-Beveland is vacant per 21 februari 2014. De gemeente heeft circa 7500 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 6.323,09 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 22 december 2014. Zie voor alle relevante informatie de Staatscourant van 1 december 2014 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Het burgemeesterschap van Borger-Odoorn is vacant per 16 december 2014. De gemeente heeft circa 25.600 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 7.457,79 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 13 januari 2015. Zie voor alle relevante informatie de Staatscourant van 5 december 2014 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.