of 59082 LinkedIn

Personalia 21-2018

Zowel burgemeester Harry de Vries (62) als burgemeester Jeroen Staatsen (71) wil waarnemend burgemeester worden in de nieuwe gemeente West Betuwe. Beiden zijn nu waarnemend burgemeester in respectievelijk Neerijnen en Geldermalsen.

Daphne Bergman
Daphne Bergman

Daphne Bergman 
De nieuwe burgemeester van Beuningen wordt Daphne Bergman. Zij was daar sinds januari van dit jaar al waarnemend burgemeester. Bergman (D66) volgt burgemeester Carol van Eert op, die begin 2018 begon als burgemeester in Rheden. Bergman was eerder onder meer wethouder in Gouda. 

Onno de Vries
In Tytsjerksteradiel is Onno de Vries voorgedragen als raadsgriffier. De Vries is nu nog griffier van Haren. Daarnaast is hij mediator en bekleedt hij verschillende functies in de landelijke Vereniging van Griffiers. De Vries start per 1 januari 2019 met zijn werkzaamheden voor de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel.

IJle Stelstra
Bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) is IJle Stelstra benoemd tot algemeen directeur. Stelstra volgt Leo Zaal op. Stelstra kwam op 1 september 2016 in dienst bij het IFV als directeur brandweer. Daarvoor was hij werkzaam in verschillende functies bij de brandweer Amsterdam Amstelland.

Pieter Hofstra
Met ingang van 1 november 2018 is Pieter Hofstra de nieuwe directeur van de Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving (FUMO). Hofstra is de opvolger van interimdirecteur Ron van der Helm. Hofstra is milieukundige en werkte tot voor kort in Den Helder als manager veiligheid, vergunningen en handhaving (VVH) en loco-gemeentesecretaris.

Peter Glas
Oud-voorzitter van de Unie van Waterschappen Peter Glas wordt de nieuwe Deltacommissaris. Glas volgt Wim Kuijken op, die sinds 2010 de functie bekleedde. Glas is momenteel watergraaf van waterschap De Dommel en was daarnaast van 2010 tot 2016 voorzitter van de Unie van Waterschappen.

Mark Buijs
De gemeenteraad van Oosterhout draagt Mark Buijs voor als nieuwe burgemeester. Hij was sinds 2013 burgemeester in Boxtel. Buijs was daarvoor onder meer VVD-wethouder en raadslid in Heusden.

Jaap Velema
In Westerwolde is Jaap Velema voorgedragen als nieuwe burgemeester. Hij is nu wethouder voor D66 in Veendam en was dat eerder in Hoogezand-Sappemeer. Velema volgt in Westerwolde waarnemend burgemeester Leendert Klaassen (CDA) op, die per 1 januari 2019 vertrekt.

Bouke Arends
De raad van Westland draagt Bouke Arends voor als nieuwe burgemeester. Hij was sinds 2010 PvdA-wethouder in Emmen. Daarvoor was hij werkzaam als voorzitter van de raad van bestuur van de Rijnbrink Groep in Nijverdal. Arends volgt in Westland waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne- van der Hoeven op.

Catelijne de Groot
De Schiedamse wethouder Catelijne de Groot (Ouderenpartij) is ‘wegens persoonlijke omstandigheden’ opgestapt. In haar vorige baan als consulent schuldhulpverlening bij de gemeente Delft zou zij ambtelijke fouten hebben gemaakt, waardoor tientallen Delftse schuldhulpcliënten mogelijk werden gedupeerd.

Han Polman
De Zeeuwse commissaris van de koning Han Polman is voor zes jaar herbenoemd. Hij volgde in 2013 Karla Peijs op. Polman was eerder burgemeester in Bergen op Zoom (2005-2013) en in Noordwijkerhout (2001-2005). Daarvoor was hij onder meer gemeenteraadslid voor D66 in Den Haag.

Karen Coesmans
Per 1 januari wordt Karen Coesmans gemeentesecretaris en algemeen directeur van de nieuwe gemeente West Betuwe. Coesmans is momenteel directeur en loco-gemeentesecretaris bij de gemeente Gooise Meren. Die functie bekleedt zij sinds november 2015. Daarvoor was ze als regionaal expert Hoofd Preparatie Nafase werkzaam bij de Veiligheidsregio Utrecht en kwartiermaker van de ambtelijke fusie Oudewater en Woerden.

Willemijn van Hees
Op 12 november begint Willemijn van Hees (VVD, 40) aan haar burgemeesterschap van Heusden. Zij is nu nog burgemeester van Geertruidenberg. Bij haar aanstelling destijds was zij de jongste vrouwelijke burgemeester van Nederland. Daarvoor was Van Hees wethouder in Zundert. Ze volgt Roel Augusteijn CDA, 70) op, die na het vertrek van Jan Hamming (PvdA, 52) naar Zaanstad als waarnemer was benoemd.


Burgemeesters vacature
Kerkrade
Het burgemeesterschap van Kerkrade is vacant per 16 december 2018. De gemeente heeft circa 46.000 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 8.920,34 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 23 november 2018. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 1 november 2018 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Zwijndrecht
Het burgemeesterschap van Zwijndrecht is vacant per 27 mei 2019. De gemeente heeft circa 44.500 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 8.920,34 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 24 november 2018. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 2 november 2018 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Amstelveen
Het burgemeesterschap van Amstelveen is vacant per 1 oktober 2017. De gemeente heeft circa 89.300 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 9.671,86 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 27 november 2018. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 5 november 2018. op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Dronten
Het burgemeesterschap van Dronten is vacant per 1 november 2018. De gemeente heeft circa 40.800 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 8.920.34 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 27 november 2018. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 5 november 2018 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Haaksbergen
Het burgemeesterschap van Haaksbergen is vacant per 8 juni 2015. De gemeente heeft circa 24.300 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 8.228,14 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 27 november 2018. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 5 november 2018 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant

Eersel
Het burgemeesterschap van Eersel is vacant per 15 september 2017. De gemeente heeft circa 18.800 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 7.569,19 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 30 november 2018. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 8 november 2018 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Smallingerland
Het burgemeesterschap van Smallingerland is vacant per 15 juli 2017. De gemeente heeft circa 56.000 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 8.920,34 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 30 november 2018. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 8 november 2018 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.


Jacques Niederer
Burgemeester Jacques Niederer (VVD, 58) heeft aangekondigd per 1 oktober 2019 te stoppen als burgemeester van Roosendaal. Niederer is sinds januari 2011 burgemeester van Roosendaal. Eerder was hij wethouder in Breda en burgemeester in zijn geboorteplaats Weert. Van 1998 tot en met 2002 zat hij namens de VVD in de Tweede Kamer. Dáárvoor nog was hij gemeenteraadslid in Bergen op Zoom.

Magda Berndsen
In Dongeradeel wordt Magda Berndsen (D66, 68) waarnemend burgemeester. Ze volgt Marga Waanders (PvdA) op, die burgemeester wordt van de nieuwe gemeente Waadhoeke. De benoeming is ingegaan op 30 oktober. De benoeming duurt tot 1 januari. Dan gaat Dongeradeel met Ferwerderadiel en Kollumerland op in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân. Berndsen was eerder waarnemend burgemeester van Súdwest-Fryslân en burgemeester van Obdam en Beverwijk.

Bestuur Stedendriehoek
Het nieuwe dagelijks bestuur van de regio Stedendriehoek bestaat uit voorzitter Jeroen Joons, wethouder in Apeldoorn, vice-voorzitter Annelies de Jonge, wethouder in Zutphen en de leden Eef van Ooijen (wethouder in Brummen), Frits Rorink (wethouder in Deventer), Erik Visser (wethouder in Epe), Fred de Graaf (waarnemend burgemeester van Heerde), Sebastiaan van ’t Erve (burgemeester van Lochem) en Jos Penninx (burgemeester van Voorst).

Ester Weststeijn
De gemeenteraad van Rozendaal heeft Ester Weststeijn uit Delft (partijloos, 41 jaar) voorgedragen als burgemeester. Ester Weststeijn is nu concerncontroller bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Bij dezelfde gemeente was zij daarvoor senior bestuursadviseur communicatie. Zij werkte voorheen als senior adviseur bij de gemeente Dordrecht, bij een onderzoeksbureau en bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij volgt in februari 2019 de huidige burgemeester Jan Hendrik Klein Molekamp op.

Patrick Welman
De gemeenteraad van Oldenzaal heeft Patrick Welman (CDA, 51) voorgedragen als burgemeester. Welman was in de periode 2012-2018 wethouder in Enschede. Tussen 2002-2012 was hij daar raadslid en fractievoorzitter van de CDA-fractie. Als wethouder beheerde hij onder meer de portefeuilles economische ontwikkeling, arbeidsmarktbeleid, inkomensondersteuning, stadsdeelwethouder West, armoedebeleid en schuldhulpverlening.

Bram van Hemmen
De Sliedrechtse burgemeester Bram van Hemmen (CDA, 45) is bij Koninklijk Besluit herbenoemd voor een nieuwe periode van zes jaar. Deze gaat in op 27 november. De raad besloot al op 30 januari Van Hemmen voor te dragen tot herbenoeming. Van Hemmen begon in november 2012 aan zijn eerste periode als burgemeester van Sliedrecht. Hij wordt op 12 november door de commissaris van de koning van Zuid-Holland Jaap Smit beëdigd. 

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!