of 59130 LinkedIn

Personalia 21-2016

Marco Verloop (SGP), Nermina Kundic (D66), Arianne Hollander (VVD), Frits Beckerman (ProVeenendaal) en Marieke Overduin-Biesma (CDA), allen wethouders van Veenendaal, hebben hun ontslag aangeboden aan de gemeenteraad.

Dirk Heijkoop
Dirk Heijkoop

Dirk Heijkoop 
Met ingang van 17 november 2016 is Dirk Heijkoop (CDA) benoemd tot burgemeester van Hardinxveld- Giessendam.

Patrick van der Broek
Bij het nieuwe Waterschap Limburg wordt Patrick van der Broeck (CDA) per januari 2017 benoemd tot dijkgraaf. RUUD SEVERIJNS PvdA’er Ruud Severijns stopt per 1 oktober 2017 als burgemeester van Oirschot. Officieel loopt zijn termijn af in april 2018.

André Bonthuis
Per 17 oktober is André Bonthuis (PvdA) benoemd tot waarnemend burgemeester van Zederik. Hij nam daar al enige tijd waar.

Annemiek Jetten
De gemeenteraad van Vlaardingen heeft Annemiek Jetten aanbevolen als burgemeester. Jetten (PvdA) volgt Bert Blase op.

Annemieke Vermeulen
De gemeenteraad van Zutphen draagt Annemieke Vermeulen (VVD) voor als burgemeester. Ze is opvolger van Arnold Gerritsen.

Barometer: Stijging lonen

Grootste stijging bij de overheid

De lonen stegen in het derde kwartaal van 2016 met 3,5 procent het meest bij de cao-sector overheid. Bij particuliere bedrijven en in de gesubsidieerde sector was dat achtereenvolgens 1,9 en 1,1 procent.

Michiel van Veen
Huidig Tweede Kamerlid Michiel van Veen (VVD, 45) is door de gemeenteraad aanbevolen als de nieuwe burgemeester van Gemert- Bakel. Hij was eerder raadslid en wethouder in Cuijk. Sinds 2012 is Van Veen lid van de Tweede Kamer.

Lieke Sievers
De gemeenteraad van Edam-Volendam heeft Lieke Sievers (57) voorgedragen als nieuwe burgemeester. Sievers is op dit moment commandant brandweer en voorzitter veiligheidsdirectie Veiligheidsregio IJsselland. Sievers is geen lid van een politieke partij.

Emmen
23 belangstellenden hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester van Emmen. Het gaat om twintig mannen en drie vrouwen. De vacature is ontstaan door het vertrek van burgemeester Cees Bijl. In leeftijd variëren de sollicitanten van 37 tot 61 jaar. Vijf zijn lid van D66, vijf van de PvdA, vier van de VVD, twee van het CDA, één van een lokale partij. Zes sollicitanten zijn geen lid van een politieke partij of heeft dat niet aangegeven. Dertien sollicitanten komen uit het openbaar bestuur, negen uit het bedrijfsleven, en één uit een non-profit organisatie.

Tjerk Bruinsma
Met ingang van 1 november 2016 is Tjerk Bruinsma (PvdA, 64) benoemd tot waarnemend burgemeester van Leerdam. Hij volgt Rinus Houtman op, die per 1 oktober vertrokken is. Door de voorgenomen herindeling van Leerdam met Zederik en Vianen, is besloten een nieuwe waarnemer te benoemen. Bruinsma was waarnemend burgemeester in Alphen aan den Rijn en Krimpenerwaard. Eerder was hij burgemeester van Vlaardingen en wethouder in Groningen.

Bert Berghoef
Burgemeester Bert Berghoef (CDA) vertrekt in januari 2017 als burgemeester van Aalten. Berghoef trad op 1 oktober 2005 aan als burgemeester van de nieuw gevormde gemeente Aalten. Hij vertrekt voor het verstrijken van zijn tweede ambtstermijn op 1 oktober 2017: hij verlaat Aalten op 16 januari, de dag dat hij 68 jaar oud wordt. Eerder was Berghoef burgemeester van Vlist.

Karin Dekker
Op 5 oktober is Karin Dekker (GroenLinks) benoemd tot wethouder van Leek. Zij is de opvolger van Rien Honnef (Groen- Links), die in juli plotseling overleed. Dekker heeft eerder verschillende functies in het sociaal cultureel domein vervuld, was raadslid en wethouder in de stad Groningen en associé bij PBLQ. Haar laatste functie was directeur-bestuurder van Sinne Kinderopvang in Leeuwarden.

Annet Doesburg
Voor de fusiegemeente Waadhoeke is Annet Doesburg benoemd tot beoogd gemeentesecretaris. Op 1 januari 2017 begint ze in de nieuwe functie. Ze is de beoogd gemeentesecretaris/ algemeen directeur voor de ambtelijke organisatie na de fusie op 1 januari 2018. Doesburg werkte de afgelopen zeven jaar in verschillende directiefuncties bij de gemeente Amsterdam. De gemeenten Franekeradeel, het Bildt, Menameradiel en vier dorpen van Littenseradiel fuseren op 1 januari 2018 tot een nieuwe sterke gemeente Waadhoeke.

Martin Schomper
Op 1 augustus is Martin Schomper begonnen als gemeentesecretaris van Leek. Voorheen werkte hij als directeur bij de gemeente Smallingerland. Zijn aanstelling duurt tot de gemeentelijke herindeling van Leek, Grootegast, Marum en Zuidhorn tot de gemeente Westerkwartier, die voorzien is op 1 januari 2019. Hij volgt Henk Hofman op, die directeur geworden is van Werkvoorzieningschap Novatec.

Gerharda Tamminga
Per 1 november is Gerharda Tamminga de nieuwe secretaris- algemeen directeur van Regio Twente. Zij volgt Trudy Vos op, die per 1 mei is aangesteld als lid van het College van Bestuur van het ROC van Twente. Tamminga werkte de afgelopen zestien jaar als gemeentesecretaris/ algemeen directeur in Oude IJsselstraak, Alblasserdam en een drietal gemeenten, waaronder de gemeente Oude IJsselstreek. Tot eind 2007 was ze werkzaam in de Drechtsteden.

Overleden:
Oud-burgemeester Willem (Pim) Blanken (1940) is overleden. Blanken was van 1988 tot 2001 burgemeester van Ede. Daarvoor was hij burgemeester in Lopik en Goes. Na zijn pensioen in 2001 was hij nog waarnemend burgemeester van Woudenberg, maar dat duurde slechts een paar dagen.

Oud-burgemeester Hans van Dun van de gemeente Loon op Zand is op 82-jarige leeftijd overleden. Van Dun was in de periode 1985-1995 burgemeester van Loon op Zand. Daarvoor was hij wethouder van Breda.

Burgemeestersvactures
Midden-Drenthe
Het burgemeesterschap van Midden- Drenthe is vacant per 7 januari 2015. De gemeente heeft circa 33.300 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 7.878,20 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacture tot 18 november 2016. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 28 oktober 2016 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

De Bilt
Het burgemeesterschap van De Bilt is vacant per 27 september 2016. De gemeente heeft circa 42.200 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 8.540,95 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacture tot 21 november 2016. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 31 oktober 2016 op www.overheid.nl/ overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Beverwijk
Het burgemeesterschap van Beverwijk is vacant per 1 januari 2017. De gemeente heeft circa 40.200 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 8.540,95 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacture tot 21 november 2016. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 31 oktober 2016 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Culemborg
Het burgemeesterschap van Culemborg is vacant per 1 september 2016. De gemeente heeft circa 40.200 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 7.878,20 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacture tot 22 november 2016. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 31 oktober 2016 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.