of 59250 LinkedIn

Personalia 21-2014

Lies Spruit (PvdA, 59) is benoemd tot burgemeester van Lisse. Zij was vanaf 2 januari 2012 waarnemend burgemeester van Lisse. Spruit was eerder raadslid en wethouder in Almere en waarnemend burgemeester van Uithoorn.

Lies Spruit
Lies Spruit

BENOEMING

Koos Karssen, burgemeester van Maassluis, is beëdigd tot waarnemend burgemeester van diezelfde stad. Op grond van de wet wordt een Kroonbenoemde burgemeester ontslagen bij het bereiken van de leeftijd van 70 jaar, burgemeester Karssen heeft dat dinsdag 14 oktober 2014 bereikt.

Burgemeester Hans Ubachs van Laarbeek legt zijn functie voorlopig neer. Er komt een waarnemend burgemeester. De gemeenteraad had eerder het vertrouwen opgezegd in de burgemeester.

Andre Huykman is benoemd tot gemeentesecretaris van Leidschendam-Voorburg. Sinds het vertrek van Jan Eshuis afgelopen mei, was Andre Huykman al aangesteld als waarnemend secretaris.

VOORDRACHT

De gemeenteraad van Groningen heeft Peter den Oudsten (PvdA, 62) voorgedragen als nieuwe burgemeester. Den Oudsten is momenteel burgemeester van Enschede. Daarvoor was hij burgemeester van Meppel en wethouder in Leeuwarden.

Liesbeth Spies (CDA, 48) is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Alphen aan den Rijn. Spies is nu nog waarnemend burgemeester in Stichtse Vecht. Eerder was zij minister van Binnenlandse Zaken en gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland.

De gemeenteraad van Roermond heeft Rianne Donders-De Leest (CDA, 54) voorgedragen als burgemeester. Donders neemt waarschijnlijk per 1 januari 2015 de voorzittershamer over van huidig waarnemend burgemeester Peter Cammaert (CDA).

De gemeenteraad van Voerendaal heeft Wil Houben (59) voorgedragen als burgemeester. Houben was eerder raadslid en wethouder in Heerlen.

Arie van Erk is voorgedragen als burgemeester van Hillegom. Van Erk is sinds september 2005 waarnemend burgemeester van Bergambacht. Hiervoor was hij raadslid en wethouder in dezelfde gemeente.

BURGEMEESTERSVACATURE

Het burgemeesterschap van Meerssen is vacant per 1 januari 2013. De gemeente heeft circa 19.300 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 6.894,16 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 6 november 2014. Zie voor alle relevante informatie de Staatscourant van 16 oktober 2014 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Het burgemeesterschap van Vlieland is vacant per 1 juli 2013. De gemeente heeft circa 1.100 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 5.747,72 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 14 november 2014. Zie voor alle relevante informatie de Staatscourant van 24 oktober 2014 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.