of 59179 LinkedIn

Personalia 18-2016

Per 1 september vormen landschapsarchitect Berno Strootman en architect- stedenbouwkundige Daan Zandbelt samen met Rijksbouwmeester Floris Alkemade het College van Rijksadviseurs. Het betreft een part-time aanstelling.

Anouk van Eekelen
Anouk van Eekelen

Anouk van Eekelen
In Papendrecht is Anouk van Eekelen (VVD) benoemd tot wethouder. Ze volgt Richard Korteland op, die benoemd is tot burgemeester van Meppel. Van Eekelen is momenteel VVD-fractievoorzitter in Wassenaar.

Rob Bats
Met ingang van 1 september is Rob Bats benoemd tot waarnemend burgemeester van Steenwijkerland. Bats (VVD) was burgemeester van Haren en aansluitend waarnemer op Terschelling. Verder is hij gedeputeerde in de provincie Drenthe geweest. Hij neemt waar omdat Marja van der Tas per 1 september haar ontslag heeft aangeboden.

Coert van Ee
Per 1 oktober legt burgemeester Coert van Ee zijn functie als burgemeester van Zederik neer. Van Ee heeft na zijn revalidatie als gevolg van het ernstig ongeval eind vorig jaar, nu twee maanden gewerkt. Het fusieproces richting de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden zorgt voor veel extra vergaderingen en dat kost te veel energie. Wat Van Ee (62, CDA) na 1 oktober gaat doen weet hij nog niet.

Kees Veerhoek
Burgemeester Kees Veerhoek (VVD( kondigt zijn afscheid als burgemeester van Neder-Betuwe aan. Omdat bij het bereiken van de leeftijd van 70 jaar het burgemeesterschap van rechtswege eindigt, zal hij op 1 april 2017 met pensioen gaan. Hij is sinds maart 2008 burgemeester van Neder-Betuwe.

Gerard van Klaveren
Per 1 juli 2017 stopt burgemeester Gerard van Klaveren van Weststellingwerf. Hij wordt volgend jaar 66 en heeft aan de gemeenteraad aangegeven niet in aanmerking te willen komen voor herbenoeming. Van Klaveren (VVD) is sinds 2005 burgemeester van Weststellingwerf.

Peter Noordanus
Burgemeester Noordanus is juli beëdigd voor zijn tweede termijn als burgemeester van Tilburg. Na de eerste periode van zes jaar stelde burgemeester Noordanus (PvdA) zich beschikbaar voor herbenoeming. In het verleden was hij onder meer wethouder in Den Haag en bestuursvoorzitter van AM Vastgoedontwikkeling.

Geert Ritsema
In Arnhem is Geert Ritsem (56) benoemd tot wethouder. Hij neemt de plaats in van Alex Mink, die eind maart aftrad. Tot voor kort was Ritsema Statenlid voor de SP in de Provinciale Staten van Noord-Holland en campagneleider bij Milieudefensie. Daarvoor was hij onder meer fractievoorzitter namens de SP in de stadsdeelraad van Amsterdam Oost.

Henk Nijland
Wethouder Henk Nijland van Duiven stopt als wethouder. Nijland was 26 jaar actief in de Duivense politiek, waarvan 20 jaar als wethouder. Hij wordt opgevolgd door Ton Spaargaren, ook VVD. Spaargaren is momenteel werkzaam bij de provincie Gelderland als projectleider mobiliteit.

Trudy Veninga
Wethouder Trudy Veninga heeft per 15 september ontslag genomen als wethouder in Nieuwkoop vanwege aanhoudende gezondheidsklachten. Veninga (CDA) had al eerder voor zichzelf besloten niet door te gaan als wethouder na deze raadsperiode, maar de aanhoudende gezondheidsklachten zijn aanleiding om eerder te stoppen.

Martin Schreurs
Wethouder Martin Schreurs (VVD) heeft aan de gemeenteraad van Woerden laten weten wegens gezondheidsredenen terug te zullen treden. Schreurs was ruim zes jaar wethouder.

Overleden
Ago Salverda, voormalig wethouder van Leusden, is na een langdurig ziektebed overleden. Salverda was lange tijd actief voor de PvdA in de gemeenteraad van Leusden. Van 1998 tot 2006 was hij raadslid en van 2006 tot 2010 was hij wethouder.

Jan Lenssen
De gemeentesecretaris van Landerd, Jan Lenssen, is per 1 september benoemd tot directeur van de Omgevingsdienst Brabant Noord. Lenssen was sinds maart 2010 als gemeentesecretaris in dienst van de gemeente Landerd. Naast de functie van gemeentesecretaris vervulde Lenssen diverse functies in regionaal verband. Zo was hij Algemeen Commandant Bevolkingszorg voor de Veiligheidsregio Brabant Noord, coördinerend secretaris van De Maashorst en voorzitter van het Expertteam Omgevingszorg.

Gerben Karssenberg
In Wijk bij Duurstede is Gerben Karssenberg benoemd tot gemeentesecretaris. Karssenberg was tot zijn benoeming directeur en plaatsvervangend gemeentesecretaris in Woerden en Oudewater. Met de benoeming van de nieuwe gemeentesecretaris is de het directieteam compleet. Eerder al werden Wilma van de Werken en Annelies Doornbosch tot directeur benoemd.

Menno de Haan
Met ingang van 1 oktober 2016 wordt Menno de Haan de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van Weesp. De Haan volgt Daan van der Spek op, die sinds 1 juli 2014 als interim- gemeentesecretaris is aangesteld. De Haan is op dit moment werkzaam bij de gemeente Haarlemmermeer als clustermanager Samenleving, Sport en Cultuur. Hiervoor was hij bij dezelfde gemeente acht jaar werkzaam als clustermanager maatschappelijk en economische ontwikkeling.

Andrea Meijerhorden
In Kapelle is Andrea Meijer-Horden benoemd tot griffier. Zij volgt de huidige griffier Jacqueline Chamalaun op, die per 1 januari 2017 met pensioen gaat. Meijer is van 2007- 2015 raadsadviseur en plaatsvervangend griffier geweest in Oud-Beijerland. Van 2015 tot heden is zij raadsadviseur van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden.

Siefko Julius
Met ingang van 29 augustus is Siefko Julius (D66) benoemd tot wethouder in Oostzaan. Hij volgt Marco Olij op die voor een fulltime loopbaan in het onderwijs koos. Julius was eerder ziekenhuisdirecteur.

Marcel Kossen
In Deventer is Marcel Kossen benoemd tot gemeentesecretaris en algemeen directeur. Kossen is ruim 16 jaar in verschillende managementfuncties werkzaam bij de gemeente Deventer. Hij volgt Ardwin Lantain op, die eerder stopte als gemeentesecretaris na een verschil van inzicht.

Corry Holtslag
In Laren is Corry Holtslag benoemd tot griffier ad interim. Ze volgt Teun Zwemmer op, die griffier in Heerlen is geworden. Holtslag was eerder griffier in Andijk. Toen deze gemeente opging in de gemeente Medemblik is ze nog enkele jaren plaatsvervangend griffier in Medemblik geweest.

Frank Priem
Gemeentesecretaris Frank Priem heeft besloten per 1 september te stoppen met zijn werkzaamheden Zundert. Priem was negen jaar gemeentesecretaris in Zundert.

Jan Mollen
In Halderberg is Jan Mollen (Lokaal Halderberge) benoemd tot wethouder. Hij volgt Peter Bons op. Bons is teruggegaan naar zijn vroegere werkgever, de Haagse Hogeschool. Mollen was eerder werkzaam bij de Rabobank. 

Marco Wilke
Het stadsbestuur van Eindhoven heeft Marco Wilke aangesteld als interim-gemeentesecretaris. Met ingang van 12 september volgt Wilke vertrekkend gemeentesecretaris Paulien Pistor op voor een periode van zes maanden. Wilke werkt als senior adviseur voor adviesbureau BMC.

Burgemeesters Vacature
Neder-Betuwe

Het burgemeesterschap van Neder- Betuwe is vacant per 1 april 2017. De gemeente heeft circa 22.700 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 7.247,27 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 15 oktober 2016. Zie voor alle relevante informatie de Staatscourant van 26 september 2016 op www.overheid.nl/ overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Barometer: Minder managers
Het aantal leidinggevenden per 100 medewerkers in gemeenten daalt: van 7,2 in 2010 naar 6,2 in 2015.
Bron: A+O fonds Gemeenten