of 59130 LinkedIn

Personalia 17-2017

Wethouder Vincent van den Berg uit IJsselstein is opgestapt. De reden is opnieuw de UW Samenwerking, het ambtelijk samenwerkingsverband tussen IJsselstein en Montfoort. Nog geen 7 maanden geleden viel de vorige coalitie ook over de UW. 

Gerolf Bouwmeester
Gerolf Bouwmeester

Gerolf Bouwmeester
De nieuwe burgemeester in Leusden is Gerolf Bouwmeester. De benoeming gaat in op 7 september 2017. Bouwmeester (45) is lid van D66. Hij is momenteel voorzitter van het algemeen en dagelijks bestuur van het Amsterdamse stadsdeel West. Op dit moment is Margreet Horselenberg (PvdA) waarnemend burgemeester in Leusden. Zij volgde Annemieke Vermeulen (VVD) op, die burgemeester van Zutphen werd.

Ahmed Marcouch
Met ingang van 1 september is Ahmed Marcouch benoemd tot burgemeester van Arnhem. Marcouch (51) is lid van de PvdA. Hij was van 2010 tot en met 2017 Tweede Kamerlid. Op dit moment is Boele Staal (D66) waarnemend burgemeester van Arnhem. Hij volgde Herman Kaiser (CDA) op.

Rob Bats
Met ingang van 14 september is Rob Bats benoemd tot burgemeester van Steenwijkerland. Bats (55) is lid van de VVD. Hij is momenteel waarnemend burgemeester van Steenwijkerland. Hij was eerder onder andere burgemeester van Haren, waarnemend burgemeester van Terschelling en gedeputeerde in Drenthe.

Jan Hamming
In Zaanstad is Jan Hamming benoemd tot burgemeester. De benoeming gaat in op 27 september 2017. Hamming (PvdA, 51) is op dit moment burgemeester van Heusden. Daarvoor was hij onder meer wethouder in Tilburg. Op dit moment is Ruud Vreeman (PvdA) waarnemend burgemeester van Zaanstad.

Roland van Benthem
Burgemeester Roland van Benthem (VVD,49) van Eemnes wordt opnieuw voor zes jaar benoemd. Zijn tweede ambtstermijn eindigde op 1 september 2017. Van Benthem was eerder onder meer raadslid in Zeist en lid van Provinciale Staten van Utrecht.

Jac Klijs
In Moerdijk is Jac Klijs (CDA,63) herbenoemd tot burgemeester. Hij begon 5 september 2011 aan zijn eerste ambtstermijn in deze gemeente. Klijs was voor zijn aantreden in Moerdijk onder meer wethouder in Heusden en burgemeester van Strijen.

Jack Mikkers
In Den Bosch wordt Jack Mikkers de nieuwe burgemeester. Mikkers (VVD, 48) volgt Ton Rombouts (CDA) op. Mikkers is op dit moment burgemeester van Veldhoven. Daarvoor was hij onder andere burgemeester van Maasdriel en wethouder van Heeze-Leende.

Houkje Rijpstra
Na ruim 11 jaar neemt wethouder Houkje Rijpstra afscheid van Tytsjerksteradiel. Rijpstra wordt algemeen directeur van de Vereniging Circulair Friesland.

Fons Hertog
In Huizen is burgemeester Fons Hertog benoemd tot waarnemend burgemeester. Hertog (VVD) wordt in oktober 70 jaar. Aan de burgemeester wordt met ingang van de eerste dag van de maand, volgend op die waarin hij de leeftijd van 70 jaar heeft bereikt, eervol ontslag verleend. Vandaar zijn benoeming tot waarnemend burgemeester. Voor de gemeenten in de Gooi en Vechtstreek, waaronder de gemeente Huizen is de wettelijke procedure voor gemeentelijke herindeling gestart. Daarom wordt de burgemeestersvacature vooralsnog niet open gesteld en wordt gedurende de procedure een waarnemend burgemeester benoemd. Hertog is sinds 2012 burgemeester van Huizen.

Roland van Schelven
In Bunnik is het ambt van burgemeester vacant na vertrek van burgemeester Hans Martijn Ostendorp (CDA) naar voetbalclub De Graafschap. Roland van Schelven (D66) is benoemd tot waarnemend burgemeester. Van Schelven was eerder burgemeester van Culemborg en daarvoor onder meer wethouder en raadslid in Gouda.

Vincent Tuijp
In Edam-Volendam is Vincent Tuijp (CDA) benoemd tot wethouder. Hij volgt Gina Sombroek op. Tuijp werkte bij een woningbouwvereniging en was sinds 2004 raadslid. Sombroek wilde zich oriënteren op een andere baan.

Herman Klitsie
In Goes is Herman Klitsie (PvdA, 68) benoemd tot waarnemend burgemeester. Hij volgt per 8 september René Verhulst op, die burgemeester van Ede wordt. Klitsie was eerder burgemeester in Woensdrecht en Oss en waarnemend burgemeester in Rijswijk.

Barometer: M/V
41% vrouwen
In het personeelsbestand bij provincies is nog steeds de meerderheid man. Het aandeel vrouwen blijft ook in 2016 rond de 40 procent hangen.
Bron: Personeelsmonitor provincies mannen vrouwen

Roel Augusteijn
In Heusden is Roel Augusteijn (CDA, 68) benoemd tot waarnemend burgemeester. Hij vervangt Jan Hamming (PvdA), die is benoemd tot burgemeester van Zaanstad. Augusteijn was eerder lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant. Ook was hij gedeputeerde in Noord-Brabant. Verder was hij waarnemend burgemeester in Maasdonk en in Hardinxveld- Giessendam.

Ellen Bruins Slot
In Tytsjerksteradiel is Ellen Bruins Slot-Janmaat benoemd tot wethouder. Ze volgt Houkje Rijpstra op die per 1 september 2017 directeur is geworden van de Vereniging Circulair Friesland. Sinds 2006 is Bruins Slot raadslid voor de PvdA Tytsjerksteradiel en sinds 2009 fractievoorzitter.

Selie Weistra
Na ruim 5 jaar aan het roer van de ambtelijke organisatie gestaan te hebben, vertrekt Selie Weistra als gemeentesecretaris van Steenwijkerland. Vanaf begin september gaat zij zich richten op twee studies (de master ‘executive coaching’ aan de Vrije Universiteit en de basisopleiding aan de Kunstacademie) en haar eigen bedrijf in coaching en adviesopdrachten.

Rinske Kruisinga
In Laren is Rinske Kruisinga (CDA, 67) benoemd tot waarnemend burgemeester. De huidige burgemeester Elbert Roest is per 6 september 2017 benoemd tot burgemeester van Bloemendaal. Voor de gemeenten in de Gooi en Vechtstreek, waaronder de gemeente Laren is de wettelijke procedure voor gemeentelijke herindeling gestart. Daarom wordt de burgemeestersvacature vooralsnog niet open gesteld en wordt gedurende de procedure een waarnemend burgemeester benoemd. Kruisinga was eerder waarnemend burgemeester van Texel en Bussum en gedeputeerde in Noord-Holland.

Bert Dedden
Wethouder Bert Dedden van Steenwijkerland is opgestapt. Pijnpunt was het dossier Intergemeentelijke Sociale Dienst Steenwijkerland & Westerveld (IGSD). Dedden was bij het ontstaan van de fusiegemeente Steenwijkerland in 2001 mede-oprichter van de politieke partij BuitenGewoon Leefbaar. Namens die partij werd Dedden raadslid en fractievoorzitter. In februari 2016 werd hij geïnstalleerd als tijdelijk wethouder, ter vervanging van wethouder Erik Dahmen.

Dennis Lacroix
Per 1 september is Dennis Lacroix de nieuwe gemeentesecretaris van Hof van Twente. Lacroix was sinds 2012 werkzaam als directeur grond- en vastgoedbedrijf in Apeldoorn. Hij volgt interim-secretaris Boudewijn Marinussen op. Daarvoor was Gerrit Stam de gemeentesecretaris van Hof van Twente.