of 59250 LinkedIn

Personalia 17-2014

Carla Breuer (CDA, 42) is benoemd tot burgemeester van Teylingen. De benoeming gaat in op 29 september 2014. Breuer was vanaf september 2009 burgemeester van Werkendam. Daarvoor was ze zeven jaar wethouder in Nieuwegein.

Carl Breuer
Carl Breuer

BENOEMING

Jannet Wiggers is aangesteld als kwartiermaker tevens beoogd secretaris/directeur van de Metropoolregio Eindhoven. Wiggers is sinds 1991 werkzaam bij het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE).

In Beverwijk is Freek Ossel (PvdA, 60) benoemd tot waarnemend burgemeester. De huidige burgemeester Han van Leeuwen heeft wegens ziekte zijn werkzaamheden voorlopig neergelegd. Ossel was eerder wethouder van Amsterdam.

Joost Cox is aangesteld als interim-gemeentesecretaris in Den Helder. Cox was vanaf 1986 gemeentesecretaris  in onder andere Alkmaar. Vanaf 2013 tot heden geeft hij leiding aan het fusieproces tussen de gemeenten Alkmaar, Graft-De Rijp en Schermer, die in 2015 fuseren tot de nieuwe gemeente Alkmaar.

Ron Jeltema wordt vanaf 1 oktober 2014 interim-gemeentesecretaris in Heeze-Leende. Jeltema was in de periode 2011-2012 al een jaar actief bij de gemeentelijke organisatie van Heeze-Leende in dezelfde functie. De vacature van gemeentesecretaris in Heeze-Leende is ontstaan door het vertrek van Henk ten Brinke naar Twenterand. In de tussenliggende periode worden de honneurs waargenomen door Peggy Hurkmans.

Ronald Dijksterhuis is benoemd tot griffier van Dantumadiel. Dijksterhuis vervulde deze functie al tijdelijk maar zal deze vanaf nu definitief gaan bekleden. Hiervoor was Dijksterhuis wethouder in Dantumadiel.

Roel Robbertsen is benoemd tot voorzitter van SecureFeed, een organisatie voor borging van veiligheid van voeders en grondstoffen. Robbertsen was van 2007 tot en met 2013 commissaris van de koning(in) in Utrecht.

Theo Rietkerk is benoemd tot voorzitter van het college van bestuur van de Landstede groep. Rietkerk is momenteel gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie bij de provincie Overijssel. Landstede Groep is een onderwijsorganisatie. Hij volgt Rob van Kessel op.

Mariëtte Hamer volgt Wiebe Draijer op als nieuwe voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER). Hamer is momenteel Tweede Kamerlid voor de PvdA.

VERTREK

De directeur van de BEL Combinatie Inge van Zon heeft besloten haar carrière als zelfstandig ondernemer voort te zetten. Zij zal zich onder andere gaan richten op interim management en advieswerk. Van Zon is vanaf de start van de BEL Combinatie, de samenwerking van de gemeentelijke organisaties van Blaricum, Eemnes en Laren, op 1 januari 2008 in dienst van de organisatie geweest. Aanvankelijk als afdelingsmanager, vanaf 1 februari 2012 eerst als waarnemend directeur en vanaf juli 2012 als directeur.

VACATURE

Het ambt van commissaris van de koning in de provincie Utrecht per 7 juni 2013 vacant is. U kunt de profielschets en nadere informatie verkrijgen bij het hoofd van de afdeling politieke ambtsdragers/kabinet van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. U kunt solliciteren op deze vacature tot 2 oktober 2014. Zie voor alle relevante informatie de Staatscourant van 11 september2014 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.